Onorom's car...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onorom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2002opelcorsaopc1nc8.jpg

Böyle birşey olur herhalde :D

Giydirmenin maliyeti nedir? Ben boyayı malzeme fırın kaporta işçiliği ve sökme takma dahil 1200 liraya yaptırıcam :D
if

Hevesini kirmak gibi olmasin ama o rakamda kalmaz o is mutlaka incik boncuk cikacak bakalitler kirilcak veya sen sunu bunu degistir diceksin vs... Ustan tanididik die ise giriscek daha kisa zamanda daha fazla para kazanabilecegi isler gelcek seni sallicak vs...
Surekli basinda durup seninde ise el atman gerekcek

Nerden biliosun dersen bos zamanlarimda sanayide arkadaslarimin yanina gidiorum goruorum karsilasiorum evdeki hesap carsiya uymuo hic bi zaman kaplat gec ayni fotodaki gibi olsun sıkırsan degistir 2. Renk reklam kaplamasi gibi ekletilio masrafin az ve kolay olur tuvle ugrasmazsin

if

Hevesini kirmak gibi olmasin ama o rakamda kalmaz o is mutlaka incik boncuk cikacak bakalitler kirilcak veya sen sunu bunu degistir diceksin vs... Ustan tanididik die ise giriscek daha kisa zamanda daha fazla para kazanabilecegi isler gelcek seni sallicak vs...
Surekli basinda durup seninde ise el atman gerekcek

Nerden biliosun dersen bos zamanlarimda sanayide arkadaslarimin yanina gidiorum goruorum karsilasiorum evdeki hesap carsiya uymuo hic bi zaman kaplat gec ayni fotodaki gibi olsun sıkırsan degistir 2. Renk reklam kaplamasi gibi ekletilio masrafin az ve kolay olur tuvle ugrasmazsin

Çok haklısın, fakat sanayi işinde hiç acele etmediğim tek yer yer kaporta boyacıdır. Bırak astarı atılalı 5 gün olsun. 2 günde atılan astar boya vernikten çok çok daha kaliteli olur. Ustam herşeye gelmez ama asla işini sallamamazlık etmez. evimizde yemek yiyen bayramda el öpmeye gelen adamdır. Ekstra masraflara gelince onlara hiç sözüm yok şimdiden parçalar hazır bile ön tamponda çok işlem vardı ön tamponu aldım, kapı çıtalarını aldım, çamurluk bakalitlerini aldım, aynalar v.s. sökülücek hep onların klipslerine kadar alındı. Farlar yolda geliyor sayılır. Bir tek corsa, comfort ve opel yazıları kalıyor. Onları nereden temin ederim bilemiyorum.
Boyacının ödemesini gidip beraber boyacıdan hesaplattık,
Standox veya ducson boya astar vernik macun bant vırt zırt bilmemne 400'ü bulmuyor.
Kaportada yaklaşık 4 yerde işlem var onlara, boyamaya sökmeye takmaya ve fırına toplamda 800 lira vericem.

Camlar hariç sökülmedik yeri kalmayacak. Kısacası camlar hariç maskelenen yer kalmasın dedik.

Bakalım inşallah zamanım olur beraber başlarız bende bol bol fotolar koyarım. Kaplatma olayına gelince gerçekten boya dediğin boya olacak oldum olası hiç ısınamadım kaplatma olayına. Yarın bir gün bir yerinden kalkar uğraş dur. Nasıl olsa bu arabadan ticari bi beklentimiz yok boyansın gitsin. Bakma millet komple boyalı araba asla almam der. Piyasası 15 ise ver 13'e koşa koşa alırlar...

binici adam görmeye dursun...
piyasada ne kadar boyaya binen adam varsa arabaya da binmek isteyen var..

oda genelde araban park halindeyken bir yerine satılık yazınca ve canlı canlı görüpte içinden benim gibi ''mal ilik'' diyen birçok arabacıda var :)

baya yol almışsın usta dediğin gibiyse seninde acelen yoksa başka söze ne hacet :) bildiğin yolda devam sorun yok zaten olay bu şekildeyse kaplatmaya gerek yok.

renge karar verdin mi işin %60 ı tamam konuyu takip edicem zevkli bir iş çıkıcak birazda motoru sormak lazım diye düşünüorum.

renk değişikliği olursa motor inmişken inceden bişiler düşünüomusun ?

Opc mavisi olabilir bence, sitede bi Vectra C var, kaplama o da. İncele bi istersen.

Opc mavisi olabilir bence, sitede bi Vectra C var, kaplama o da. İncele bi istersen.

Arden mavisi o :) OPC mavisi diye yazmıyor boyanın adı yanlış anlaşılma olmasın sadece OPC modeline özel bir renk

Benim araçtaki daha açık bir mavi olan Oryantal Mavi

vectra çok başarılı olmuş :)

Geri