astra j lerde bu sorun yapıyor ama su pompası değişince oluyor geçenlerde buraya üst kapağa kadar yeniden yapılmış bir astra j sorunu çözülmemiş rampalarda hararet kalkıyordu yine bu conta değişimi yapıldı öncelik km düşük olduğu için bir kaç yol denendi direk oraya bakmadık diğer yollarda çözüm olmadı bize pompanın önce değiştiği söylendi ve acınca basınc kacırıyordu yapıldı düzeldi ha birde bu hararet astra j lerde 2 tane müşür var onlarda yaptırıyor biri radyatörde birisi termostat gövdesinde
Hocam merhaba,
Astra J HB 1.4T 2013 aracım var, 2 ay oldu alalı.
Ankara'da kullanıyorum, yetkili serviste antifiriz ekletip motor suyunu değiştirttim. 2 hafta sonra bir gün işten dönerken aracı çalıştırdığımda sogutma suyu azalmış uyarısı verdi. Bir su bardağı kadar su ekledim. Servisi aradim, kontrole götürdüm. LPG borusunda su kaçağı tespit ettik.
Aynı gün, servise giderken Gölbaşı'dan Ankara'ya Konya yolunda uzun bir yokuş var, orada hararetin 100'e çıktığını ve fazla durmadan(Yokuş biterken) 90'a geri düştüğünü görmüştüm. Ustaya onu da sordum, normaldir dedi geçti.
LPG borusundaki kaçak için LPG servisine gittim, kelepçeleri sıktık. 2 hafta oldu henüz bir su kaçağı olmadı.
Ama bu Konya yolundaki yokuşta hemen hemen her sürüşte 90 ile 95 arasında hararet göstergesi gidip gelir oldu.(Aracı Aydın'dan aldım geldim, ne o zaman ne de Ankara'da başka bir yolda hararetin yükseldiğini görmedim)
Diğer yandan bununla bir ilgisi var mı bilmiyorum, aracı çalıştırdiğımda gaza basıp hareket ederken içeriye su fokurdusu sesi geliyor.
Sizin yazınızda bahsettiğiniz, rampalarda hararet kalkma sorunu bende de devir daim contası ile ilgili olabilir mi?