opel corsa 1.3 cdti essentail c'mon

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oguzt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
valla cumartesi gidip bakıcaz arabaya , 2 hafta önce gittiğimde ellerinde araç vardı ama hala varmı bilmiyorum. dün akşam haberlerde vardı stoklarda araba kalmadı 1 ay sonrasına sıra var diye ama inşallah vardır essentia veya enjoy modelide bizde hayırlısıyla alırız ilk arabamızı. kimseden araba çekmez falan diye bir uyarı gelmediğine göre 1.3 cdti 75 hp lik motor sanırım yeterli.

essentia cmon ve enjoy 111.yıl versiyonunun arasında hangi farklar var ve ilkinde olmayan hangi ekstraları var?

öncelikle fiyatlarını yazayım : enjoy 111. yıl 32.680 / essentia 30. 834 tl
eseentia için 30.250 ye indiler enjoy için pazarlık yapmadım onuda 32.000 ye inerler yani 1.750 lira fark var .. gelelim donanım arasında ki farka

essentia da olmayıp enjoyda olanlar ;
yan hava tastıkları
katlanabilir arka koltuklar
deri direksiyon
çift bölmeli fonksiyonel bagaj
cruise control
yol bilgisayarı
ısıtmalı yan aynalar
gövde rengi kapı kolları
koyulaştırılmış arka camlar
sis farı

arada ki 1750 liralık fark yukarıda yazdıklarımdan sdolayı enjoy almak mantıklı duruyor gibi bu durumda ne dersiniz ??

ısıtmalı yan ayna, yani elektrikli bence çok iyi

ayrıca enjoyda essentia da olmayan çelik jantta vardır tahminim ? o da çok büyük bir artı

sis farı , cruise control bi ton özellik

bunları sonradan yapmaya kalksanız hem orjinalliği bozucan hem bir sürü para...

30 milyarın yanında 2 milyar para değil, bence enjoy alın keyifle binin.. ben essentia aldığıma çok pişmanım ama o zaman şartlar onu gerektirmişti...

haklısın inşallah bayi de vardır enjoy , aramaya korkuyorum yok diyecek diye cuma arıcam c.tesi de gidip bakıcam test sürüşünden sonra da alıcaz işallah. doğru jantlarda farklı dediğin gibi...

ısıtmalı yan ayna, yani elektrikli bence çok iyi

ayrıca enjoyda essentia da olmayan çelik jantta vardır tahminim ? o da çok büyük bir artı

sis farı , cruise control bi ton özellik

bunları sonradan yapmaya kalksanız hem orjinalliği bozucan hem bir sürü para...

30 milyarın yanında 2 milyar para değil, bence enjoy alın keyifle binin.. ben essentia aldığıma çok pişmanım ama o zaman şartlar onu gerektirmişti...

Yok Essentiada var çelik jant (yani en azından artık var eskiden nasıldı bilemem).. bende 16" hafif alaşımlı çelik jant var... bazen 15" çelik de taktıkları oluyor ama 14" plastik kapak gerçekten güzel durmuyor.. Essentianın aynaları da elektronik ayarlanıyor, ama ısıtması yok.

essentia da benimde bildiğim 16" alaşımlı jant opsiyonel hatta fiyat listesinde 143 tl gibi bir fiyatı var belki senin aldığın bayii sana bir güzellik yapıp takmıştır , benim bildiğim essentia da opsiyonel

essentia da olmayıp enjoyda olanlar ;
yan hava tastıkları (çok önemli)
katlanabilir arka koltuklar (arka koltuklar essentiada da katlanabiliyor ama tek parça halinde.. enjoyda iki parça herhalde)
deri direksiyon (süs)
çift bölmeli fonksiyonel bagaj (güzel)
cruise control (sık sık şehirlerarası yollardaysan önemli)
yol bilgisayarı (önemli)

ısıtmalı yan aynalar (antalyada hiç bi zaman kullanmazsınız :D)
gövde rengi kapı kolları (süs)
koyulaştırılmış arka camlar (süs)
sis farı (süs)

diğer yandan bunlardan vazgeçilirse 20 hp daha güçlü bi motor seçeneği. Bu motor olayını çok iyi düşünün bence.. yani bunlar benim fikrim.. Corsa ağır araç.. aşağı yukarı 1200kg hiç de az buz değil yani.. bu üstte sayılanları er geç taktırabilirsiniz eğer çok eksikliğini çekerseniz ama motoru ne yapsan da öyle kolay kolay değiştiremezsiniz.. Yani sonuç olarak ben olsam güçlü motoru seçerdim.. çünkü kasa cidden ağır (özellikler arttıkça ağırlık da artıyor).. 0-100 hızlanması 14,5 s.. ki bu da en ideal değer profesyonel sürücü tarafından erişilmiş.. bu da motorun ne kadar zorlandığını gösteriyor aslında..
iyi düşünün karşılaştırın ve kesinlikle test sürüşü yapın.. sonuçta domates peynir değil bu :D büyük birşey.. ve bi dünya para veriliyor... hadi iyi tercihler :D

essentia da benimde bildiğim 16" alaşımlı jant opsiyonel hatta fiyat listesinde 143 tl gibi bir fiyatı var belki senin aldığın bayii sana bir güzellik yapıp takmıştır , benim bildiğim essentia da opsiyonel

Olabilir.. yada onlara öyle geliyordur fabrikadan.. mesela park sensörünü de ben neredeyse her corsada görüyorum.. hepsine takıyorlar sayılır.. halibuki listede opsiyonel olarak görünüyor..

tabii ki manavdan domates almaya benzemiyor. zaten ilk arabamız olcak, sıkıntı çıksın istemem yani en az 4-5 sene binmek niyetiyle alıyoruz. yani bi yanda donanım bi yanda daha güçlü motor valla bakalım artık gidicez görücez , 95 hp lik motor tahminim çok daha seridir , ama benim içimden geçen aynen şu : 75 lik motor umarım yeterlidir de enjoy alırım.
kısmet artık hele bi gidelim belki araba bile yoktur ellerinde bayinin

Geri