opel corsa 1.3 cdti essentail c'mon

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oguzt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
öncelikle hayırlı olsun yeni aracın. allah kazasız belasız kullanmak nasit etsin. bende 2 gün önce teslim aldım aracımı. ben essentia c'mon paketli aldım. sen alışverişini tamamlamışsın ama araç almayı düşünen diğer arkadaşlara belki bir faydası olur diye yazmak istedim. aracı almaya niyetlendiğimde antalyada 2 bayiye uğradım biri 30.800 diğeri 30.500 fiyat verdi. ankara ya gitmem gerekti ve tesadüfen bir opel bayisine girdim aynı araç için 29.250 plakasız fiyat verdi plaka ruhsat ve trafik sigortası bana aitti ve onlarda 350 tl tuttu yani 30.800 e almaya niyetlendiğim aracı 29.600 e almış oldum ayrıca ücretsiz olarak park sensörü krom çıta ve krom kapı kolu taktılar. araç alırken mutlaka bir kaç bayiden fiyat almakta fayda var. bence tek bayiyegüvenmeyin.

valla antalyada 2 bayi yok maalesef benim bildiğim bir tek günlas var , hedef vardı o artık bırakmış o nedenle ben ıspartadaki bayiden araştırdım ben aracımı 31.750 tl ye aldım enjoy modelini , ıspartadaki bayii aradığımda bana 32.250 den aşağı yapamayız dedi ben antalyadan aldığım fiyatı sölediğimde hiç kaçırmayın o zaman çok iyi fiyat dedi. tabii ki mümkün oldukça çok yere sormakta fayda var , opelin takipçisi salıya kadar yetiştiremiyebilirim dedi arabanın teslimini bende başka takipçiden halletmeye karr verdim hiç anlamıyom bu işleri ama işallah beceririz . opel bana 325 tl geri vericek şimdi bu işlemleri kendim yaptırcağım için , umarım bir sorun çıkmaz

valla antalyada 2 bayi yok maalesef benim bildiğim bir tek günlas var , hedef vardı o artık bırakmış o nedenle ben ıspartadaki bayiden araştırdım ben aracımı 31.750 tl ye aldım enjoy modelini , ıspartadaki bayii aradığımda bana 32.250 den aşağı yapamayız dedi ben antalyadan aldığım fiyatı sölediğimde hiç kaçırmayın o zaman çok iyi fiyat dedi. tabii ki mümkün oldukça çok yere sormakta fayda var , opelin takipçisi salıya kadar yetiştiremiyebilirim dedi arabanın teslimini bende başka takipçiden halletmeye karr verdim hiç anlamıyom bu işleri ama işallah beceririz . opel bana 325 tl geri vericek şimdi bu işlemleri kendim yaptırcağım için , umarım bir sorun çıkmaz

evet hedef bayiliği devretmek üzereydi fakat araç satışı yaptıklarını söylediler ve alanyadaki bayileri ile görüştüm birkaç kez. diğer bayiden kastım aslında citroen bayisi ismi aklımda değil, citroen c3 e bakmak için gitmiştim onlarda opel sattıklarını söylediler diğer fiyatıda onlardan aldım.

ankaradaki bayi benden plakayı kendileri çıkarmaları halinde 500 tl istedi trafik takip firmasınada para verdikleri için o tutarı aldıklarını söyledi ben kabul etmedim ve dediğim gibi 350 tl ye mal oldu kaldıki antalyada tarfik sigortası 20 tl daha ucuz. plaka işlemleride çok kolay emniyete gitmen yeterli. sabah gidersen plakayı aynı gün alırsın yalnız ruhsat birgün sonraya kalmıştı benim.

6 temmuzda enjoy 111 modelini aldım ankarada reis otomotivden 34.800 den 31000 tl ye kadar indi sonuç olark 31000 liraya almış oldum

bence çok ta önemli değil 75 veya 90 beygir olması sonuçta yollarda milletle yarışacak değilim şehir içinde de şehir dışında da rahat kullanabileceğiniz bir araba 75 içiniz rahat olsun. Ama yok ben gaza kökledim mi hemen fırlasın diyorsanız o zaman 90 da değil varsa daha üst araçlara bakın derim. Uygun devirde aracınıza alışıp kullandıktan sonra hiç sorun yaşamazsınız rampa da çıkarsınız, önemli olan aracın huyunu bilip ona göre sürüş tekniği kullanmak.

arkadaşlar aracımı dün aldım, ama bugün bişey farkettim araçta ki kafam karıştı. ben enjoy 111.yıl aldım ama aracımın arkasında sol tarafta corsa sağ tarafta ecoflex yazıyor , bildiğim kadarıyla enjoylarda ecoflex yoktu , eco flex corsa da sadece essentia modelinde vardı , 95 hp lik bir motor neden aracımın arkasında ecoflex yazıyor anlamadım emre nin arabası aynısından özel mesaj attım kendisine henüz cevap yazmadı ama 2010 enjoy 111.yıl model arabası olan veya bilen olupta arkasında ecoflex yazısı gören var mı acaba bayii yi aramadan önce araştırmak istedim herkese şimdiden iyi bayramlar

Evet Arkadaşım Bende Corsa Enjoy 111. YIL var. Aynen arkada ecoflex yazısı var. Zaten 111 cmon paketin makyajlı hali birçok arkadaşların belirttiği özellik var. Yani iyi ve ekonomik bir motor. Ben de 10 temmuzda aldım. Çok ama Çok memnunum. İyi fiesta veya hundai almamıştın çok pişman olurdun.
Ayrıca opel deki o his ve güven hiç birinde yok hele fiesta kütük gibi araba.
Yakıt konusunda da çok memnun kalırsın.
Depo 135-140 tl arası doluyor. Ve ben hem şehir için hemde çevreyolu kullanıyorum ortalama 1000 km yol yapıyorum bazen 1100 km yi buluyor.
Oyüzden çekişi falan gayet iyi. Klimayı açarsan biraz fazla yakıyor. o kadar da olsun. camlar açık gitmekten se izmir gibi sıcak bi ilde. o kadar para veriyorsak keyfinide sürmek lazım.
Araçtaki 2 tane hata var
1. nci: adamlar 111 yıl araba yapıyor arka camlar manuel. rezillik.
2. ise klima biraz sesli çalışıyor. Servisle çok tartıştık git gel. Sebeb açıkcası radyotör ve klima fanı tek yani ortak olduğu için biraz büyük ve yüksek devirde çalışıyor. o yüzden biraz sesli. Tabi araç içinde duymuyorsun.

Güle güle kullan kazasız belasız. sormak istediklerin varsa yardımcı oluruz. Zaten forumun amacı bu . paylaşalım diye buradayız.

arkadaşlar aracımı dün aldım, ama bugün bişey farkettim araçta ki kafam karıştı. ben enjoy 111.yıl aldım ama aracımın arkasında sol tarafta corsa sağ tarafta ecoflex yazıyor , bildiğim kadarıyla enjoylarda ecoflex yoktu , eco flex corsa da sadece essentia modelinde vardı , 95 hp lik bir motor neden aracımın arkasında ecoflex yazıyor anlamadım emre nin arabası aynısından özel mesaj attım kendisine henüz cevap yazmadı ama 2010 enjoy 111.yıl model arabası olan veya bilen olupta arkasında ecoflex yazısı gören var mı acaba bayii yi aramadan önce araştırmak istedim herkese şimdiden iyi bayramlar

bende essentia c'mon paket aracımı 1 eylül de teslim aldım. araç için ilk görüşmeye gittiğimde ecoflex motorlu modelini sormuştum satıcı corsa nın tüm dizel motorlarının ecoflex olduğunu söylemişti benimkide 75 beygir ve ecoflex yazıyor. benim hoşuma gitmişti bu durum. yanlış bilmiyorsam yakıt değerlerinde de az da olsa avantajlı bu motor.

bu arada birde yakıt bilgisi paylaşayım. ilk depo benzinimi yeni bitiridim. bayram süresince ankara-zonguldak-ankara-alanya arası yol yaptım özellikle ankara ve zonguldak ta şehir içi tarfiğinde de oldukça yol yaptım. 100 km yi çok nadiren geçtim klimayı yolun 3 te 1 inde ancak kullanmışımdır genelde havalandırma açıktı, yakıt değerini şehir içi ve şehir dışı karma olarak değerlendirirsek yanlış olmaz. full depoyle çıktığım yolda 840 km de yakıt ışığı yandı, o şekilde petrole kadar 35 km daha gittim yine yanlış bilmiyorsam bir o kdara daha yakıt almadan gidebilirdim. o yüzden 1 depo ile 900 km yol yaptığımı söyleyebilirim. bu da henüz 1000 km yi yeni doldurmuş bir araç için bence çok iyi bir değer ve ben şimdiden memnun kaldım. yeni araçların ortalama 5000 km den sonra asıl yakıt performansına ulaştığı söyleniyor bu durumda özellikle şehir dışında 1100 km civarında bir mesafeyi
1 depoyla alabileceğimi tahmin ediyorum...

erkin yakıt tüketimi bende de aynı, alır almaz doldurdum depoyu , 150 km antalya şehir içinde klima açık tabii ki kullandım , sonra kuaşdası - izmir -bergama-antalya yaptım ışık, 840 km de yandı , 80 km daha gider gösteriyodu ekran ama ben aldım yine yani 900 km yol yaptım ilk depoyla ve %80 klima açıktı. bu arabanın bizi üzmeyecek bir özelliği varsa herhalde yakıt diye düşünüyorum. bunun dışında araba da şimdilik gözüme çarpan bir şey olmadı çok şükür , boya koruma yaptırsam mı yaptırmasam mı onu düşünüyorum şimdide

Almanyadaki modellerde küçük benzinliler de ecoflex ile adlandırılıyor.. yani ecoflex modeller orada:
1.2 TWINPORT® ecoFLEX, 51 kW (70 PS)
1.2 TWINPORT® ecoFLEX, 63 kW (85 PS)
1.3 CDTI ecoFLEX, 55 kW (75 PS) Start/Stop System
1.3 CDTI ecoFLEX, 70 kW (95 PS) Start/Stop System
1.2 LPG ecoFLEX, 55 kW (75 PS)
1.4 LPG ecoFLEX, 65 kW (89 PS)

http://www.opel.de/shop/cars/corsa/product/engine/content.act?engine=LWD&.act

ne güzel valla adamlar fabrika çıkışlı LPG araçlara biniyor..

hayırlı olsun allah kaza bela vermesin

Geri