opel en çok şikayet alan araç mıdır?

astra nb 2008 1.8 cosmo ve kadet e 1.6 ls otomatik sahibiyim.daha önce ford ve renault araçlarada sahibim.opel lerde tık yok ama araç bende 6 ay kalacak onunla yaşayacağım ,yoğun işime rağmen onunla ilgilendinmi super olur.hiç arıza çıkarmaz 90 model kadet dahil
 
beni m araba 2000 astra cd 2006 yılından beri biniyorum maaşallah rutin bakımları ve benım hatamla oluşan ufak tefek sorunlar yaşadım ama çevremde çoğu farklı daha yeni markaların ciddi arızalar yaşadığını görüyorum. Birde bizim arabaların donanım ve özellikleri muadillerinden fazla gibi (örnrğin honda toyota vb bunların çoğu opsiyon özelliği opelin neredeyse standardı gibi)
 
beni m araba 2000 astra cd 2006 yılından beri biniyorum maaşallah rutin bakımları ve benım hatamla oluşan ufak tefek sorunlar yaşadım ama çevremde çoğu farklı daha yeni markaların ciddi arızalar yaşadığını görüyorum. Birde bizim arabaların donanım ve özellikleri muadillerinden fazla gibi (örnrğin honda toyota vb bunların çoğu opsiyon özelliği opelin neredeyse standardı gibi)
evet doğru söylüyorsunuz.2000 model üzeri astaralar için konuşacak olursak çoğu araçta lüx olan klima astralarda nerdeyse standart olmuş çoğunda var.abs hava yastığıda aynı şekilde bu fiyatlara özellile ikinci elde opel çok iyi özellikler sunuyor
 
Belki Daha eski Opelciler kızacak ama Opel aşırı sağlamlığının yanında
HARBİDEN TAŞ GİBİ ARABA :D
kasis ve küçük çukurlarda tren rayından geçer gibi ses alıyor... bu herkes tarafından bilinir gerçi sert arabadır opel... Ama çok araba değiştirdik bu kadar sağlamını sadece ve sadece Opelde buldum...
 
Son düzenleme:
daha önce ford scorpiodan 320 bmw ye çok çeşitli markalara bindim,ilk defada opelle astra ile tanıştım 2006 da..sanırım markamı buldum ben,herşeyi ile çok memnunum,arıza bile çıkarsa parçası bence ucuz,hele japonlarla kıyaslarsanız bedava..
 
sanırım tüm opel kullanıcılarının toplamı kadar sorun yaşadım hevesle aldığım arabamda. bence de bahsedildiği gibi çözüm üretecek düzeyde bilgi sahibi olmayan ustalar yüzünden opel en çok şikayet alan araç. artık "sen bu arabayı sat uğraşamazsın çok karmaşık bunun sistemi" diyen gerizekalılara usta da diyemiyorum. doğru söylüyor olma ihtimalleri olsa bile.

benim anlayamadığım bu omega denen makina uzaydan mı düştü dünyaya. bunu insan yapmadı mı. ben şehit düştüm bilmiyorum diyemiyorlar, sen bunu sat uğraşamazsın diyorlar. açıkcası bana göre bu araçların ne motorundan ne elektrik elektronik sisteminden ne mekaniğinden anlayan usta yok memlekette. var diyen beri gelsin. sen bu arabayı sat uğraşamazsın demeksizin çözüm üretsin.

p. tesi günü 2 ay aradan sonra yeniden şanzıman revizyonuna girecek aracım. neden mi. buji değiştirmeyi beceremeyen, bunu yapmaya çalışırken arabamın şanzımanından motoruna elektrik tesisatından mekaniğine her tarafının içine eden usta müsveddesi bir gerizekalı yüzünden. bir manifolt takıcam derken üst kava kanalını nasıl yaptıysa becerip tıkayan, bir plastik hava hortumunu kırıp manifolt alt takosunu somun yerlerinden dağıtan bir gerizekalı yüzünden.

bu nedenlerle opelden soğudum. bir daha da almam. satmam da. öyle yatsın kapıda. opel de boşu boşuna model üretip sergilemesin vitrinlerde. vitrin arabası opel.

yola çıkma arabası değil.

nerdeyse sökülmedik bakılmadık yeri kalmadı aracımın. ben dahi bir çok yerini öğrendim. hatta 5 aydır opel kullandığım halde motor ustası kadar fikir sahibi oldum bi de sitedeki bazı arzıalar hakkında yorum yaptım. mesleğim mali müşavirlik. ama motor ustası kadar bilgi sahibi oldum. ne mecburiyetim var benim motor teknik öğrenmeye.

açıkcası opel işin kolayını bulmuş. saldım çayıra mevlam kayıra. yap arabayı süsle alla pulla sal ortalığa. alan uğraşsın. usta filan da yetiştirme.

işte bu yüzden OPEL en çok şikayet alan marka listesinde uzun yıllar number one olmaya devam eder...
 
2000 model corsa

2000 model corsa kullanıyorum. Sorun çıkmadımı elbette çıktı. Ama bakıyorumda başka 2000 model arabalara 5 basar.
2 defa buyuk çapta masraf çıkardı onlarda kullanımdan kaynaklanan sorunlardı.
Elime para geçsin bunu da satabilirsem yine Opel derim.
 
şikayet siteleri ve forumları biraz inceledim. herkes opelin en çok şikayet alan otomobillerden biri olduğunu söylüyor. bunların doğruluk payı nedir acaba? bizleri aydınlatabilecek arkadaşlarımız mutlaka vardır?
opel bir yaşam tarzıdır:) arkadaşim arabanın kötüsünü aldıysan isterse mercedes olsun arıza verir ama eğer fiyatında değerinde temiz toplu bir araç almişsan opelden şaşma ben gayet memnunum kullandiğim zaamandır arıza nedir görmedim
 
bence opel çok iyi bir araç

daha önce iki değişik marka aracım vardı şimdi 2004 g kasa astra aldım inanın bu aracı almadan yaklaşık iki sene araştırma yaptım bu araştırmaların sonunda ww ve opel de karar kıldım ve opel aldım arkadaşlarında dediği gibi bu araçlar yarı mekanik yarı elektronik arıza yapmama ihtimali yok illaki arıza yapacak tabi araçta ilgi ister bakımlarını aksatmamak gerekir aracın ehli olmayan ustalara sırf ucuz olur diye tamir ettirilirse sakındığın paranın on katı çıkar cebinden ayrıca şunuda belirteyim opel süspansiyonu biraz serttir fakat araç okadarda sağlamdır zaten ona bu yüzden tank gibi yakıştırmasını öngörmüşlerdir diyeceğim arıza yapmayan araç daha icat edilmedi diğer araçların forum sitelerini bi ziyaret ederseniz opel sahibi olduğunuz için kendinizi şanslı sayarsınız.




cşkun avcı
 
Son düzenleme:
Geri
Üst