Omega 2.5 TD otomatik vites
Merhaba arkadaslar,
yaklasik 4 aydir 2000 model opel omega 2.5 td elegance otomatik vitesli kullaniyorum ve bu gune kadar arabayla 6.000 Km yaptim, çok iyi bir yol arabasi diyebilirim,yol tutusu,konforu ve ozellikle sessizligi harika (motor devirindeyken),yakis olarakda gayet iyi (bundan once 2003 model citroen c5 im vardi 2.0 HDI 110 ona kiyasla fazla bir farki yok),sehir içinde 100Km ye 8.3 litre yakiyor 6.000 km uzerinden ise 100 km de 7.6 litre yakiyor.Arabanin tek dezavantaji ise dusuk devirde kagni gibi olmasi,motor 2000 devirin altinda kendini toplayamiyor ancak 2000 devirden sonra arabanin gittigini hissediyorsunuz ozellikle yokuslarda tam bir felaket! Araba nin bana gore en buyuk masrafi lastikler, ozellikle on lastikleri cabuk bitiriyor ( lastikler 225/55 16 95 V) onun disinda periodik bakimlarla arabanin ariza vermesi nerdeyse olanaksiz.Bu arabayi almak isteyenlere tavsiyem, eger komsu ziyaretine,arada bir piknige yada alisverise gitmek içinse hiç almayin,ancak uzun yol yapiyorsaniz kesinlikle tavsiye ederim.