Opel Omega alacağım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Murat5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kardeş sen vectrayla yetin bence bn oyle yapacam cunku para yetismez omegaya :D

1001kd1.jpg
2001ec6.jpg

3001og1.jpg

4001oi5.jpg

5001zx6.jpg

6001qm0.jpg

vectra e serisine bu kadar yaklaşmışsa sizce omega onu geçmezmi ama motor seçenekleri dikkate alınsın lütfen (vectra ve e serisinin sürüş özelliklerine dikkat)

YANLIZ PASSAT VECRA YI YEMİŞ . AMA HAKKI VAR GERCEKTENDE

yemiş ama kalite seviyesi vwden yüksek mercedesle eşit ayrıca vectra 2001de piyasaya çıktı passat daha dün çıktı

Omega 2.5 TD otomatik vites

Merhaba arkadaslar,
yaklasik 4 aydir 2000 model opel omega 2.5 td elegance otomatik vitesli kullaniyorum ve bu gune kadar arabayla 6.000 Km yaptim, çok iyi bir yol arabasi diyebilirim,yol tutusu,konforu ve ozellikle sessizligi harika (motor devirindeyken),yakis olarakda gayet iyi (bundan once 2003 model citroen c5 im vardi 2.0 HDI 110 ona kiyasla fazla bir farki yok),sehir içinde 100Km ye 8.3 litre yakiyor 6.000 km uzerinden ise 100 km de 7.6 litre yakiyor.Arabanin tek dezavantaji ise dusuk devirde kagni gibi olmasi,motor 2000 devirin altinda kendini toplayamiyor ancak 2000 devirden sonra arabanin gittigini hissediyorsunuz ozellikle yokuslarda tam bir felaket! Araba nin bana gore en buyuk masrafi lastikler, ozellikle on lastikleri cabuk bitiriyor ( lastikler 225/55 16 95 V) onun disinda periodik bakimlarla arabanin ariza vermesi nerdeyse olanaksiz.Bu arabayi almak isteyenlere tavsiyem, eger komsu ziyaretine,arada bir piknige yada alisverise gitmek içinse hiç almayin,ancak uzun yol yapiyorsaniz kesinlikle tavsiye ederim.

Ekli dosyalar

• 06042008456_kucuk.webp
    06042008456_kucuk.webp
    17.7 KB · Görüntüleme: 18
  • 06042008453_kucuk.webp
    06042008453_kucuk.webp
    13.6 KB · Görüntüleme: 14
  • 08042008469_kucuk.webp
    08042008469_kucuk.webp
    22.6 KB · Görüntüleme: 12
  • 08042008470_kucuk.webp
    08042008470_kucuk.webp
    23.9 KB · Görüntüleme: 11
ağırlıktan dolayı önler cok cabuk yıpraıyo. arkalar ise daha yeni alınmış gibi duruyo

Aman sakın bulaşmaaaaa çok başın ağrııırr uzak durrr...

Şaka şaka sağlam araçtır 1.sınıftır tavsiye ederim birden forumlardaki araca binmeden bile kulaktan dolma şeylerle yorum yapanların gazına geldim..:)

On lastikleri kolay yemesinin nedeni, on takimlardaki bir parcadan (vallahi turkce adini hatirlayamadim,kafayi yicem) kaynaklaniyor,hani ucgen seklindeki parca ve rot balans ayari ise oldukca zor oluyor (opel servisinden edindigim bilgi bu).Hazir omegadan konu acilmisken birde soru sormak istiyorum, belki daha once basina gelen vardir.Arabanin yokustaki cekme sorunu ile ilgili (bazen ilk kalkis ve duz yoldada oluyor) artik oyle bir ana geldiki tirlar bile benden yol istiyor :) hatta bu gun sag seritten giderken otobanda twingo arkama iice yanasti ve sollayip onume gecti, bende daha ileride sollama yapayim dedim taaa en arkadan gelen araba bana yetisti ve onada yol vermek zorunda kaldim :)
hava filtresi yeni,otomatik sanzimanin yagi ve filtreside degisti birde havayi olcen elektronik parca (onunda turkce adini hatirlayamadim) degisti.Bu gun opel servisi arabayi denedi arabada bi sorun yok diyolar,tech2 dede bir hata cikmadi ama kullanan benim ve farki gorende benim tabiki,sonucta daha once boyle bir olay basiniza geldimi ? geldiyse nasil cozuldu sorun ?

abi naptın sende omega bu boru değil ayrıca senin aracın motorunu bmw opelden aldı ve 5 serisinde 525di kod adıyla kullandı ayrıca oemganın arka aksı zamanının en gelişmiş yapısına sahipti bence kesin bi sorun vardır

Ya bir sorun var bi yerde mutlaka,arabayi ilk aldigim zamanlar ani gaza basmada firlayip gidiyordu,simdi zorladigim yokuslari 140-160 la ciktigimi biliyorum,ama simdi nerde o gunler :(, ilk zamanlar arada bir yapiyordu simdi ise arada bir duzeliyor.Opel servisine gore hiç bir sorun yok arabada ! bana dedikleri,sadece guzellik olsun diye parça degisicek halimiz yok.Diger marka servisleride bakmiyor zaten.napicami sasirdim, ustelik 1 ay sonra fransadan izmire gelicem bu arabayla, hatta izin yoldami geçer diye dusunur oldum :)

Geri