Opel Zafira Kulubu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sonax dandik...

manquiares yada 3m nano cilasi var...

manyak cilalar, o nano zimbirtisini cila topdancidan 1,5litrelik sisesinden aldim.
sipsak 2saatde zafinin isi bitiyor ve baya kalici birsey.
yagmur camur cart curta elveda :D :D :D :D

sonax dandik...

manquiares yada 3m nano cilasi var...

manyak cilalar, o nano zimbirtisini cila topdancidan 1,5litrelik sisesinden aldim.
sipsak 2saatde zafinin isi bitiyor ve baya kalici birsey.
yagmur camur cart curta elveda :D :D :D :D
ne kadara almıştın Murat abi ?
Ankarada sadece 2 yer var 3M satan,arayıp sorayım bi

birşey değil abi ne demek.Evet şans valla.

teşekkür ederim Hüseyin abi. İnş. bakalım, değerleri yakında veririm.

bu arada lpg yi sıfırlayana kadar kullansam motora zarar verirmi acaba?

Yok yok birşey olmuyor. LPG son tek çizgide hızlı hızlı yanıp söndüğünde benzine geçip 3-4 dk sonra tekrar LPG ye geçersen bir müddet daha LPG nin normal devam ettiğini görürüsün. Bu şekilde 2 dk LPG 2 dk benzin ile tüm LPG tankı boşaltılıp tamir vs gerektiğinde basıncı sıfırlanarak açılıyor ustalar tarafından. BİR sakınca yok yani..

Yok yok birşey olmuyor. LPG son tek çizgide hızlı hızlı yanıp söndüğünde benzine geçip 3-4 dk sonra tekrar LPG ye geçersen bir müddet daha LPG nin normal devam ettiğini görürüsün. Bu şekilde 2 dk LPG 2 dk benzin ile tüm LPG tankı boşaltılıp tamir vs gerektiğinde basıncı sıfırlanarak açılıyor ustalar tarafından. BİR sakınca yok yani..
teşekkürler Hüseyin abi.

temizlik

kapı eşiklerindeki plastik kaplamanın üzerine yapışmış çamur lekeleri çıkmıyorr.
süngerle sildim temizledim,kurulayınca aynı lekeler ortaya çıkıyor,iyice işlemiş.

ne yapmam lazım??

Ben oraları lastikler için kullandığım temizleyici ve parlatıcı ile siliyorum. Gayet güzel oluyor. İsmini bakar yazarım.

Sevgili Zafiracılar,

Uzun süredir siteye giremiyordum. Bie seferde tüm öneri ve problemlerimi paylaşayayım dedim. Şöyle ki;

1. Araba 2005 model, üzerindeki lastikler Continental, 93.000 km.de lastikler 2004 yapımı ama hala dişleri derin ve lastikte çatlak yok. Değiştirmesem ne kaybederim.? Değiştireyim mi? Yine continental mi olsun?

2. Ayrıca, bende BRC LPG kiti var. Memnun değilim. Yol ortasında özellikle bayır aşağı giderken araba stop edebiliyor. Çekişi ve günü çok düştü. Bayır yukarı çıkarken uygun gazı vermezseniz anında yol ortasında kalabiliyorsunuz. Performansı artımak için BR POWER yağ kullanayım mı? Ya da EKO 66 olur mu? EKO 66 hakkında bildikleriniz var mı?

3. BEnim LPG simiti de altta, stepne yuvasına yerleştirildi. Tani stepne , 7 koltuk açılınca bagjda durmuyor. Bende çözüm olarak , arkadaki avadanlık kapağını çıkardım, stepneyi 3ncü sıra koltuklar ile arka kapak üzerine dikine yerleştirdim. Bir de stepne kapak açılınca düşmesin diye çengelli lastik ağla sabitledim. Tavsiye edilir.

4. Valiz tipi üst bagaj almak istiyorum. 2nci el satan var mı?

5. Bir de problemim var .Araç aküsü bitmişti. Tabi teyp safe moduna geçti. Çalışmıyor. Teyp şifresi de kayıp ne yapmalıyım?

İlginizi şimdiden teşekkür edeim. Kazasız belasız iyi sürüşler dilerim.

Taner Öztürk

Son düzenleme:
Tekrar hoşgeldin Taner abi,

1.Orj fabrika çıkışı continental var pek memnun olduğum söylenemez.Yol tutuşu pek iyi değil.Eğer güven vermiyorsa değiştirin derim

2.Bizde yeni LPG taktırdık(landirenzo).LPG takıldıktan Baskı balata için servise gittim.Opeller için en uygunu Landirenzo ya da Prins miş,ustam demişti.BRC,Atiker vs de sorun oluyormuş.Stop etmesi ve çekişten düşmesini Bor la dengelemek pek uygun olmaz galiba.Bence bi BRC bayisine gösterin.

3.Benimde aklıma geldi lastiği oraya koymak ama sığmaz diye düşündüğümden denememiştim.Söktüğünüz parçayı tam anlamadım açıklarımısınız (avadanlık kapağı).

4.Banada tavan çıtası lazım !?!? bisiklet bağlamak için :)

5.O konuda sitede bilgi vardı uzun zaman önce okumuştum.Bulabilirsem buradan paylaşırım.

Sizede kazasız belasız sürüşler.

Herkese Başkentten Selamlar...

Son düzenleme:
Taner abi 93,000 ve 2004 model lastikler miyadini doldurmus her nekadar dis derinligi varsada yol tutusunu kaybetmis ve lastigin icindeki materialler eskimis oldugundan dolayi ,,, can güvenligin acisinda en kisa zamanda lastiklerini yenilemeni öneriyorum lastik markasinada sen karar ver.:D
lpg konusuna hic girmiyorum ben cdti ciyim:D
teyp karti genelde aracin defteriyle birlikte olur neden seninkinde yokki ama opel servisinden temin edebiliyorsun. ablamlarda kaybettigini sanip opelden bir kac hafta icinde tedarik etmislerdi sonra evin biryerlerinden cikmisti:D

Son düzenleme:
Geri