Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hee vallaha

RAINMAN' Alıntı:
Merhaba Arkadaşım,
Ben astra kullanıcısıyım ama zafira yıda çok begeniyorum.
Bunların ideal motor secenekleri 1.8 16 v olanı mı ?
Birde otomatik viteste performansı nasıl acaba, hiç kullanan var mı?
1.8 i 1.6 dan daha az yakıyo zafira nın değişik bişey.ama çok güzel bi araba bizde var .biraz modifiyeli .otomatik zafira kullanmadım ama 1.6 biraz ağır kalıyor 1.8 zafira da daha iyi onun söyliyim

yok ınanmayın 18 daha yakıyor dıye :D
bı motora gırdım 3000 verdım daha toplanmadı kısmetse yarın toplancak her parcası sorun yok bulunmuyor parca az oldugu ıcın
1.6 segmanı 60 ytl 1.8 segmanı 170 ytl
neresı az yakıyor bunun sımdı?
1.6 krankı 300 400 ytl 1.8 krankı 1500 ytl azmı cokmu yakıyor karar verın
umrım rekefıyeden cıkınca orjınal performansını yakalr gerı
odedıgım parayamı kaldıgım mahrumıyetemı yoksa parca ıcın yurdu bırakın avrupanın 4 tarafına kovaladıgımamı yanıyım bılemıyorum
konu sabıtlanmazse bıle bız bole sabıt tutcaz galıb a:D

menecer' Alıntı:
yok ınanmayın 18 daha yakıyor dıye :D
bı motora gırdım 3000 verdım daha toplanmadı kısmetse yarın toplancak her parcası sorun yok bulunmuyor parca az oldugu ıcın
1.6 segmanı 60 ytl 1.8 segmanı 170 ytl
neresı az yakıyor bunun sımdı?
1.6 krankı 300 400 ytl 1.8 krankı 1500 ytl azmı cokmu yakıyor karar verın
umrım rekefıyeden cıkınca orjınal performansını yakalr gerı
odedıgım parayamı kaldıgım mahrumıyetemı yoksa parca ıcın yurdu bırakın avrupanın 4 tarafına kovaladıgımamı yanıyım bılemıyorum
konu sabıtlanmazse bıle bız bole sabıt tutcaz galıb a:D

Şu Ankara'da verdiğim adresler baksaydın ya belki daha ucuz birşeyler bulurdun Tüm Ortadoğu Arap ülkeleri bile Ankara,ya geliyor parça bulmak için

zafiracı arkadaşlar yönetimden "zafira" başlıklı bi konu açılmasını istedim... sizde desteklerseniz bi başlık açılır die düşünüyorum(ki çoğu kişi istiyor)

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=9231

-------------------------------------------------------------------------------------

ayrıca zafira'cılara tavsiyem bundan sonra zafiralardan bahsederken ZAFİRA-A ve ZAFİRA-B die bahsedelim...
çünkü eski kasa,yeni kasa die bahsedildiğinde başka şeyleri kastediyormuş gibi oluyor ben şahsen rahatsızım ,bundan sonra ZAFİRA-A,ZAFİRA-B diye yazacağım.(yada zafira die)
rifaz abi (abi adınıda bilmiorum)sözüm sana deil yanlış anlama ama böyle olursa daha ii olur seninde beni destekleyeceğini biliyorum...
:tesk:

yaaa sinir oluyorum gene 2 tane çıkmış yazım nası silinir bilen varmı...

Zafiracı arkadaşlar yönetimden "zafira" başlıklı bi konu açılmasını istedim... sizde desteklerseniz bi başlık açılır die düşünüyorum(ki çoğu kişi istiyor)

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=9231

-------------------------------------------------------------------------------------

Ayrıca zafira'cılara tavsiyem bundan sonra zafiralardan bahsederken ZAFİRA-A ve ZAFİRA-B die bahsedelim...
çünkü eski kasa,yeni kasa die bahsedildiğinde başka şeyleri kastediyormuş gibi oluyor ben şahsen rahatsızım ,bundan sonra ZAFİRA-A,ZAFİRA-B diye yazacağım.(yada zafira die)
rifaz abi (abi adınıda bilmiorum)sözüm sana deil yanlış anlama ama böyle olursa daha ii olur seninde beni destekleyeceğini biliyorum...
:tesk:[/quote]

Valla ben onu bunu bilmem, Zafira 1.8 hem daha performanslı hem de daha az yakıyor. Birde üzerine Bor sistemi takılıyken araba hiper ekonomik hale geliyor.
Parça fiyatlarıyla ilgili olarakda şunu izah edeyim; servisler sürümü çok olan araçların parçalarında (1,6 zafira astra, 1.4 corsa motoru gibi) rekabet yüksek olduğundan fiyat çekemiyorlar. Ama 1.8 zafira motoru biraz özel bir motor. Şöyleki aynı motoru Opel Astra Coupe da da kullanıyor. 125 beygirlik Z motor küçük astra yı uygun bir şanzımanla orta halli bir spor araba yapmaya yetiyor. :D O yüzden bence arabamızın değerini bilelim 1.8 sahipleri ;)

Farların açık kalması gibi özellikler ise maalesef bizim Zafira A larda yok. Ama sonradan taktırması çok da zor değil. Tek mesele arabaya yedek akü alsanız fena olmaz. Far denilen şey farkedilmese de kısa zamanda çok ve büyük miktarda elektrik harcıyor. :p o yüzden motorun boş gördüğünüz bi yerine yedek bi akü şart.
Mercedeslerde olan ve çok beğendiğim geceleri geç sönen far var. Arabadan inince yaklaşık 30 saniye falan yanmaya devam eden far, evin kapısına gidesiye kadar (arabanın farı evle aynı yönde olmak kaydıyla) sizin yolunuzu aydınlatıyor. Aslında aynı özellik çok basit bi röle ile direk fara bağlanıp her arabaya takılabilir. Yani illa hava atacaksak en fazla 50 ytl ye böyle bişey herhangi bi oto elektrikçisinde takılabilir :D

Başlık hakkımız, söke söke alırız,

Duyun bu çığlığı, duyun bu feryadı :D

Bu mesaji Sn. Admin ve Sn. KA®ANLIK a gonderdim. herhalde zafira konusunu ozel bir yere tasimak icin tum opel alt modellerine yonelik bir calisma yapmalari gerekecek. Bu genel calisma olursa eger konunun tasinmasi guzel olur yoksa yine bi sekilde aralarda kalacak. Aslinda Forum ana sayfasindan itibaren yukaridan asagiya inerseniz mevcut yapi icinde konumuzun olabilecegi en uygun yerler Üye Otomobilleri ve Opel Sohbetlerimiz baska yer de yok. Yani bi bakima uygun yerdeyiz.

rifaz' Alıntı:
Sn. KA®ANLIK nasilsiniz? Daha once 1-2 mesajlasmamiz olmustu. Zafira kitabi ve araca teypten MP3 calar baglamak hakkinda.

29/09/2006 da baslatmis oldugum
Zafira ile ilgili herşey zafiracılar buraya

adli konu zafira sahipleri tarafindan ilgi ile takip edilmistir ve duzeyli bir paylasimla konular arasinda ilk on sira icine girmistir.

Benim icin cok onemli olmamakla beraber (diger gonderi yazan uyeler de istiyorlar) daha on planda olmasi ve okunmasi, forumun amacina uygun olan paylasimi en ust duzeyde gerceklestirmesi amaciyla

her opel arac tipine ayri bir konu acmaniz
1. Opelin her araci icin alfabetik sirada baslik acmaniz.
2. onceki konulari oncelik tek arac tipiyle ilgili gonderiler olmak uzere bu baslik altina tasimaniz
3. Eger bunu yaparsaniz baslatmis oldugum konu sadece zafirayi icerdigi icin homojen bir konu oldugu icin ayni adla zafira konusu olarak tasinabilir.

Eger her araca ayri bir konu acmayacaksaniz ve mevcut yapi devam edecekse

Opel Forum - Opelim.NeT/Opelim.Net Genel Forumları/Opel Sohbetlerimiz 3 seviye alt dalda olan
Zafira konusunu komple oldugu gibi biraz daha on planda bir konuma tasimaniz

Tesekkurler. Cok da onemli degil ama dusunun Bu mesaji bir de Admin e gonderdim. Opelim.net Forum yapisi icin hissenet/forum yapisi cok guzel bir ornek. Burada nasil opel tipleri varsa o forumda da hisse senetleri grup halde bir inceleyin derim.Sistematigi guzel
http://www.hisse.net/forum/

Bakalim gorelim. Biz boyleyiz iste arkadaslar biraz palazlandik mi hemen kabimiza sigmaz baska yerlere gitmek isteriz. DNA larimizda var bu. bu his degil mi ki biz ta Orta Asya'dan Buralara getirdi? Azicik palazlanan oymak-boy yola koyuldu yerini degistirmek uzere. Elin Ingilizi Fransizi ise binlerce yildir yerinde kok salmakla mesgul.Bu da kisa bir anektod idi.

Gdonmez77 kardesim, tiz zamanda Yakit tasarruf sistemleri ile ilgili herşey tasarrufcular buraya diye bir konu ac ama bizi unutma arasira zafiraya da ugra :D Ciddiyim ha! Bu konuya hakimsin ilk misafirin de ben olurum.

Arkadaşlar sağolsun Editörümüz Sn. KA®ANLIK her zamanki gibi ilgili ve hızlı davrandı teklif mesajımı hemen cevapladı. Burdan kendisine hepimiz adına ayrıca teşekkür ediyorum. Hakkını vererek bir forum işletmek çok ta kolay bir iş değildir. Artık yönetimin cevabını bekleyeceğiz.

KA®ANLIK' Alıntı:
teklifinizi aynen YÖNETİCİ ARKADAŞLARIMLA da paylaşacağım ve size bu konu hakkında bilgi vereceğim.

ilgi ve alakanız için çok teşekkürler,
keyifli forumlar..

Geri