Opelden beklemezdim!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hi_cazz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
walla bence de böyle komik şeylerden kaçmak markanın kendisini komik durumlara düşürüyor. hayret nasıl olmaz torpido ışığı. o geceleri o kadar işe yarıyor ki belki insanın hayatını kurtaracak bir unsur bile olabilir.Neyi düşünüerek koymamışlar aceba. aslında opel aksesuardan kaçınmaz hibir zaman ama...?

90 model şahinlerde var ahh bu almanlar türkler kadar zeki olamıyolar demekki
bende göstergelerde kapı ve far göstergeleri yok arka camlar manuel tavan lambası şahinden daha az aydınlatıyo ve far kolundan açıp kapamak zorundayz direksiyon ayarlanabilir diil kapıların alt köşelerinde açık olduğunda yanan ışık yok bunlar standart olmalı aslında diye opeli kötülüyodum yakıştıramıyodum ama artık şükredyorum parklarımı yaktığımda yanan bir torpido ışığım var çok şükür...

Pardon ama biraz abartmıyor musunuz? Sahip olduğunuz model 2000 yılların başında üretilen bir teknolojinin ürünü, astra classic olarak bahsettiğinize göre yeni astra çıktıktan sonra satın aldınız. Astra Classic'ler doğaları gereği uygun fiyata kaliteli otomobil sunan modellerdir, üstelik de bahsettiğiiniz olumsuzluklar gizli saklı şeyler değil ki! Arka camların manuel olduğunu yeni mi keşfettiniz? Aracınızı kaça aldınız bilmiyorum ama o fiyat aralığında acaba Classic iç hacmine, kalitesine ve fiyatına sahip hangi arabanın arka camları elektrikli? Far göstergeleri yok derken ne demek istediğinizi anlamadım, eğer parklar yandığında yanan yeşil çift lambalı uyarı ışığıysa kastettiğiniz benim 99 model Polo'mda da yoktu mesela. Ama gösterge ışıklarının yanması yeteri kadar uyarıcıydı benim için. Kapı altlarının altındaki ışık da gene C segmentinde belki çoğu 2008 model otomobilin bile baz donanımında yok.

Öyle bir anlatıyorsunuz ki, sanki Opellerde bu teknolojiler yokmuş gibi, veya yetersizlikten aracınıza konmamış gibi. Hiç alakası yok, 2000 senesinde kullanmaya başladığımız Opel Astra Sedanımızın arka camları da otomatikti, kapı içlerinde ışıkları da vardı, direksiyon ayarı da mevcuttu. Ama dönemine göre ucuz da bir araç değildi. Sizin aldığınız Classic, zaten ekonomik olması için üretilmiş bir model, son teknoloji araçlarda veya üst segmentlerde yer alan özellikleri kendi aracınızda bulamamak bir markayı böylesine kötülemek için çok da yeterli olmamalı sanırsam (aynı şeyler Corsa için de geçerli..)

arkadaşım senin opelin modeli kaç sen lambadasın bir çok opelin torpidosu soğutmalıdır böyle ucuz eleştiri yapmayalım o arabanın donanımı ile ilgili

bir laf varya ne kadar çok köfte o kadar çok ekmek toyotanın yeni aurisinde de yok o dediğiniz torpido lambası ve fiyatı 50 milyara yakın bir araç

corsa eko segmentte bir araç ufak kasa ve üretiliş amacı önce ekonomik olması sonra güvenli olması bu ikisinde de çok çok başarılı bir araç güvenlik testlerinde hatırladığım kadarı ile yüksek yıldızlı bir model estetik açısındanda güzel ama konfor bu segmentteki araçlarda marka fark etmez her zaman en fullunde bile az bulunur..

bunun nedeni ne mühendisler ne araç dır firma yetkilileri arabayı dünya genelinde satıcakları kesme bakarlar bu kesmin öncelikli ihtiyaçlarını baz alıp üretirler ve şunu kaç kişi bilir bilmem ama bir vectranın araştırma geliştirmesi bir corsanınkinden çok daha ucuzdur bunun nedeni alıcı kesmidir vectra gibi bir arabada büyük bir ekonomi beklenmez çünkü alıcı kesim konfora ve sağlamlığa önem veren kesimdir..

başka bir örnek mercedesin yıllarcana a kasaya yaptığı yatırım adamları çok çok büyük zarara sokdu araç tanıtımında takla attı beyenilmedi araç eleştirmenleri yerden yere vurdu aracı piyasadan çekdiler sonra yeni kasayla yeniden ürettiler kısaca ufak kasa araç üretip ve ekonomik yapmak başlı başlına bir yatırım ve zor iş yeni teknolojiler geliştirip maksimum performansda minumum tüketimde ucuza bunu sunabilmek.. buda bir sürü arge yatırımı demek bu yatırımı üstelik ucuza satıcaksanız bir yerden bir şeyleri kesmeniz gerekir..

birde şu var tabiki a markasında var b markasında var buda bir mantık a markası led i çinden getirip takmak için takar ötesini düşünmez üç yıl sonra o adi led yanar kaliteli marka ise hong kong malı led takar hong-kong malı led en kaliteli leddir 20 yıl banamısın demez ama çin malının 3misli fiyatı vardır.. bazı firmalarda ya kalitelisini takarım yada müşterime adi mal sunmam hiç takmam der..

yani olaya böyle genel bakmassanız bir ampul bile yok yaw dersiniz opel firmasındaki mühendislerde türkler arabadan ne anlar yaw der.... :)

Son düzenleme:
Geri