Opellerin Motor ömrü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eyup01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar Bilgi Paylaşildikça çoğalir Hepinize Teşekkürler.

benim arac 234770 km.de,
kapak contası,buji ve buji kabloları deiştim. biraz yağ yakıyor ama en az 2 sene daha gider dedi usta, sonrada kapak söküp bi segman atarız ebedi binersin dio bilmem ne derece doğru ???

bence kimse bir araca 300.000 km binmez zaten.
ortalama bir kişi yılda 20-30 km yapar..
3-5 yıl sonrada aracını değiştirir zaten..
o yüzden korkacak bişey yok..

bu kadrda detay fazla bence..

gittiği yere kadar işte fazla da kurcalamayalım :)

hackerboys Combo ile 1.600.000 km gittim yazmış yahu...

gerçek mi :good:

combo dizel değil mi üstelik?

bilmiyorum ama opel in fabrikasına felan bildirsen reklam falan yaparlar üstüne de sıfırını hediye ederler heralde.

Diesel motorlari genel olarak daha uzun ömürlü, özellikle eski tip motorlar. Daha once cok sik 1.000.000 km problemsiz gecen mercedes veya VW diesellere rastlaniyordu. Yeni diesellerin güvenilirligi de düsmektedir (istatistiklere göre).

benim görüşüm benzinli motor ölmez.en kötü ihtmalle red lıne seven biriysen ve köpek gbi abansan bile sana patlıcagı bi rektefiyedir onunda maliyeti 300 ila 500 ytl arasıdır.km de bence hiç sorun degildir.dizel olsa 150000 kaldır at:d

Yanlis bilgi veriyorsun. Dizellerin omru daha uzundur. Ozellikle ticari araclardaki (bilhassa Japon mense’li) dizeller 1milyon km yi rahat asarlar. Dizelin uzun omurlu olmasinin baslica sebeplerinden ikisi; 1- mazotun benzine oranla cok daha yagli bir yakit olmasi ve gomlekleri ve segmanlari daha fazla korumasi, 2- motor devir sayisinin dusuk olmasi (azami devir sayisi cogu kere 3500’dur). Yani 100 kmlik bir yol katedilene kadar dizel motor benzinliye oranla neredeyse yariyariya gerceklestirilen bir devir sayisiyla gorevi tamamlamis olur. Bu nedenle de uzun yol yapan ticari araclarda hep dizel kullanilir.
Selamlar..
Seyf Kamali

Ben Arabamin 2. Sahibiyim Aldiğim şahis Motoru 200000 Km De Rektefiye Yaptirmiş şuan 220000 Km De
Anlaşildi Arabaya Iyi Bakmak Lazim Bakimlarini Zamaninda Yaptirmak Lazim

Motorun omru ile ilgili kistaslar (olculer), motor kapagi acilmadan (kaputu kastetmiyorum) yapilan km'yi dikkate alir. Rektefiyeden sonraki km'ler dikkate alinmaz. Yani "300 bin - 400 bin km gider" seklindeki ifadeler, rektefiyesiz, yarim motor (segman) -tam motor (segman-gomlek) yapilmamis orijinal motorlar icin gecerlidir.

Selamlar..
Seyf Kamali

Son düzenleme:
benim aracım vectra a kasa 1994 model şu anda 279000 km de forumda dolaşıyorken çok fazla b kasa sorunuyla karşılaşıyorum ama benim araçta bunların hiç biri yok motor hiç ellenmemiş yağ değişiminden değişime kaputu açılır en son 10000 km de yağ değişimine gittim uzun yola çıkacaktım servisi (yan servis Bu arada ) sen bi git gel ondan sonra değişiriz yağ daha temiz ve iyi dediler. yani bu km de maşallah diyelim bi sorun yok o nedenden dolayı 600000 km gider gibi geliyo (her yağ değişiminde yağ filitresi , benzin filitresi, hava filtresi ve bujileri değişiyor aracımın)

arkadaşlar anlaşılan motor ömrü kullanıcının deneyimi ile doğru orantılı.. motorun normal şartlarda ne kadar yol yapabileceğini fabrikası bilebilir..

A kasa 1991 model vectramın km si şu anda 218.000 de. Sağ olsun aldığım kişi ne akla hizmet ettiyse km'yi 25.000 km kadar düşürtmüş. Servis faturalarını vermişti, yaptığım kontrolde 25.000 km kadar düşürmeyi tesbit ettim. Motoru saat gibi, sorunsuz çalışıyor.

Geri