Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
doğru olan vurduramıyorsun olcak :D

aynen, ama şu var; eğerki çekerek 60 km hızı geçersen sanırım motora çevirme kuvveti veriyor. kesinlikle vurdurma yok ama. d ye alıp çekiceksin. 60dan sonra motoru çevirmeye başlar dediler.
yapmadım ama sağlam kaynaklardan duydum. mantıken bi zararı olmaz. tabi eski versiyonlarda, yeni elektronik versiyonlarda olmaz.

çekişi düşük olmuyomu

bende 98 model corsa swing var 1.4 otomatik gitmiyo araba
aynısının düz vitesini kullandım daha iyi gidiyo.

yatık tüketimi çok dedim onada yanlış demişsiniz
nasıl yanlış oluyo anlamadım.
benim corsa km de yaklaşık 400 kr yakıyo.
düz viteste bu kadar yakarmı sizce .

herkese selam. öncelikle 1-2 günlük bir üye olarak tanışmak isterim. 27 yaşındayım ama araba kaçırarakda olsa 13 yıldır araba kullanıyorum. 3 ay öncesine kadar vites değiştirmek benim için araba kullanmak demekti. otomatik isteyen herkese gülerdim. ancak ne olduysa otomatik vites kullanmak zorunda kaldım. bakış açım değişti. 80hp bir punto kullandım. müthiş zevkliydi. hemen aracımı değişmem gerektiğini düşündüm. ve alabileceğim en uygun araç olan vectra b otm aldım. 136 hp yi hissetmek gazı kökleyince 5-6 bin devire çıkışı fark etmek muhteşem. fark ettim ki şimdi araba kullanıyorum. yakıt konusuna gelince akıllı uslu kullanınca fark etmiyor bence ekonomi istediğimde yavaş yavaş hızlanıyorum devir saati 2500 ü geçmiyor ve 80 km hızda 2000 devirin altında gidiyor. manuelde öyle bir kullanım zor her halukarda en düşük 2500 devir oluyor. çünki daha aşagıda değiştirmek anlamsız geliyor. burda otomatik anlam beklemiyor yapıyor. benim kullanımım ve izlenimim böyle. çok bilmişlik yaptıysam kusura bakmayın hissettiğimi düşündüğümü yazdım. herkese iyi akşamlar...

çekişi düşük olmuyomu

75-80 hp arabalarda ne vites olursa olsun sürüş zevki yok ulaşım amaçlı üretilmiş bence. 136 beygirde bana hiç keşke düz alsaydım dedirtmedi. 1.3 dizel astra kullandım otomatik ve düz zevk vermedi farkını bilmem düzüde gitmiyo :) mini cooper otomatik gayet atak. yakıt konusuna gelince bende yol bilgisayarı yok anlık veya ortalama ne yakar bilmem tahmini kısa mesafe şehir içi 300-350 arası şu aralar fazla yüklenmeden zaten yakıt ilk planda tutan adam 2.0 motor almaz :)

Son düzenleme:
Göksen hoş geldin. bende ehliyetli kullandığımı sayarsan 10 sene vites değiştirdim ben de seninle aynı düşüncedeydim ama kullandıkça otomatiğin kıymetini anlıyorsun. yoldan geçene sorsan otomatik alınır mı diye hiç kullanmamış adam bile aynı senaryoyu anlatıyor. Spor modun tanıdını hiç alamayacaklar :cry:

çekişi düşük olmuyomu

sanırım aracında biraz problem var. yolun düşerse gel sana otomatik sürdüreyim. daha doğrusu otomatik sürmeyi öğreteyim.
yakıt içinde sana http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=44809 yazımı tavsiye edeyim.
yakıtda elbet fark var ama o kadar küçükki rahatlığına kat kat değer.
örnek düz omega 2000 devirde 90 yapıyor, otomatik omega 2000 devirde 90 yapıyor. burda benzini şanzıman değil motor yakıyor.

ön yargıları bırakın, şöle bi içinize çekin aracı. o size zaten gerekeni söyler.
düzü otomatik gibi otomatiği düz gibi süremessin. ikiside yanlışdır.

daha önce bunun kavgası çok yaşandı ama serilikde otomatik geçer diyoruz biz. tabi insan sürüşlü bir testde. sürücünün vites değiştirdiği zamanın çeyrekde birinde vites değişiyor.

ayrıcam tam otomatik araçlarda debriyaj - baskı balata yok, robotize şanzımanlarda varki oda normalden az gidiyor sanırsam.

herkese selam. öncelikle 1-2 günlük bir üye olarak tanışmak isterim. 27 yaşındayım ama araba kaçırarakda olsa 13 yıldır araba kullanıyorum. 3 ay öncesine kadar vites değiştirmek benim için araba kullanmak demekti. otomatik isteyen herkese gülerdim. ancak ne olduysa otomatik vites kullanmak zorunda kaldım. bakış açım değişti. 80hp bir punto kullandım. müthiş zevkliydi. hemen aracımı değişmem gerektiğini düşündüm. ve alabileceğim en uygun araç olan vectra b otm aldım. 136 hp yi hissetmek gazı kökleyince 5-6 bin devire çıkışı fark etmek muhteşem. fark ettim ki şimdi araba kullanıyorum. yakıt konusuna gelince akıllı uslu kullanınca fark etmiyor bence ekonomi istediğimde yavaş yavaş hızlanıyorum devir saati 2500 ü geçmiyor ve 80 km hızda 2000 devirin altında gidiyor. manuelde öyle bir kullanım zor her halukarda en düşük 2500 devir oluyor. çünki daha aşagıda değiştirmek anlamsız geliyor. burda otomatik anlam beklemiyor yapıyor. benim kullanımım ve izlenimim böyle. çok bilmişlik yaptıysam kusura bakmayın hissettiğimi düşündüğümü yazdım. herkese iyi akşamlar...

dostum hoş geldin, senin gibi arkadaşları görmek bizim için çok gurur okşayıcı. ön yargısız manuelcilerde başımızın üstüne ama yanlış bilgiler yoruyor bizi.
ayrıca benim gibi herşeyi zevke dönüştüren biri olduğunu görmek daha bi sevindirici.

Otomatik vites seven birisi olark bende burdaym gerçekten çok büyük kolaylık ve rahatlık ayrıca multitronic gibi bi şanzımana sahipseniz büyük bi haz

Geri