Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
manuelcilere: "hayır gelmem, olmaz, bir daha mı, tövbe... bırakın yakamı, kovalamayın bir daha manuel almam.........................................

"otomatik sevenler derneği" giriş=>

ohhhh beee burası da ne yaw. şunlara bak arabada iftar açıyorlar.... biri sol elini dışarı atmış sağ el direksiyonda diğerleri cebelleşirken herif istifini bozmadan uzayıp gidiyor. hayal mi görüyorum ben yoksa. cennete mi geldim. şoförlerin iyilerini buraya mı yolluyorlar yoksa....

beni bir daha sakın manuel grubuna yollamayın.... herkese selammm.

zülfü kardeş hoşgeldin şeref verdin.

Son düzenleme:
sağol kardeş. üşenmedim 117 sayfayı iki gün başına oturdum okudum. polat abi artık bizim evin bir ferdi gibi oldu sanki. hanım bile farketti. bu polat da buranın en kıdemlisi herhalde diyor yanımdan geçerken şöyle bir göz ucuyla attığı bakışlardan anlamış.

bir çok sorum olacak. ama biraz başından ayrılayım. hanımdan fırça yemeden...

benim hanımda artık bana burdan yazı yazacakmış. yoksa ilgilenmiyormuşum. ne ilgilenecem. 10 sene olmuş 2 de kızım var ellerinizden öper. daha karı neyime.
genç arkadaşlara tavsiyemdir 5 senede bir değiştirin.

tüm sorularına elimizden geldiğince yardımcı olucaz. çekinmeden sorabilirsin.

Son düzenleme:
Polat abi bizim öğretmenimizdir :) Sorularınızı herzaman bekliyoruz

ya böyle yapıyorsunuz zor durumda kalıyorum. öyle usta gibi anlamam sadece biraz bilgim var. en büyük bilgim genel otomotiv üzerine. opele hasda değil. beni usta sanıpda arayan arkadaşlara yardımcı olamadımmı bende çok kötü oluyorum.

huyumuzdur bilirsiniz anlatıp cevap bekleriz ama bu meredin çoğu hatası görmeden anlaşılmıyor.
geçen bir arkadaş uyku arasında aradı. usta şanzıman yandı demiş.ve bende uyku sersemi yağı kokla demeyi unuttum. şanzıman açılıp dağılınca aklıma geldi sordum kokmuyordu dedi. halen kendime kızıyorum. belkide hiçbirşeyi yoktu.

benim hanımda artık bana burdan yazı yazacakmış. yoksa ilgilenmiyormuşum. ne ilgilenecem. 10 sene olmuş 2 de kızım var ellerinizden öper. daha karı neyime.
genç arkadaşlara tavsiyemdir 5 senede bir değiştirin.

tüm sorularına elimizden geldiğince yardımcı olucaz. çekinmeden sorabilirsin.

Hoşgeldin abi özledik ilgilensende ilgisizsin derler onun için takma kafana 5 sene isi iyiymis gerçekten
benim 5 sene oldu benimde 2 kızım var ne yapsam :)

selam millet. evde yoktum sizede ulaşamadım. yeni girdim önce yazayım sonra mesajlarınıza bakayım.
bayramdan sonra 1 ay meşgul olabilirim ama yinede hergün girmeye çalışıcam. daha önce bahsettiğim başında C4 gibi bir belası olan arkadaşım işini büyütme düşüncesinde. ona yardım etmem lazım. hergün gebzeye taşınıcam. zaman zaman gelmeyip orda kalacam (ah bide birini bulup yalnız yatmasam orda)
bu arada düşmanınız varsa satılık c4 citroen var haberiniz olsun. aldırın c4ü kalanını citroen halleder.
yemin ediyorum yatıp kalkıp opelinize dua edin. bu kadar masraflı ve kalitesiz araba görmedim ben.

ayrıca bugün sizi düşünerek "otobanda nasıl otomatik sürülür" diye resimler çektim. kalitesiz olsada idare edecez artık. blututun aparatı bulsam yüklücem. kızlar gene ben yokken altüst etmişler odamı.

ayrıca bugün yağışlı yolda ben 200le viraj dönerken benden yol isteyen ve yolverirken bana fatiha okutturan sl500cü arkadaşada saygılar sunuyorum. iyiki omega almışım. bu korkuyla biraz yavaşlarım artık.

şimdi bakayım neler yazdınız.
Abi yavaş git yaw :confused:
vallaha kazasız atlattık. geçen misafirliğe giderken birinin önüne geçip siftah yapacaktım ama yengeniz tuttu. o diil bi mahkemede ceza alacam sonra 5 sene uslu oturmak zorunda kalacam. koyar adama.
bu arada beni sinirli sanmayın. hayatda göreceğiniz en sabırlı ve anlayışlı kişilerdenimdir ama ramazanda hele bide küfür varsa kan görmeden duramıyom.
Şafak 1 abi sık dişini :D
motorun hacmine bakmayın. önemli olan verdiği beygirdir. yani eskiden 2,0 motordan 100 beygir alırken şimdi 1,4 motordan 160 beygirlere kadar çıktık. önemli olan kasayı götürücek beygir ve torkdur.
robotize şanzımanların manuelden tek farkı debriyaja basan havalı pistonlar ve vites değiştiren pistonlar. sürüşde en ufak parça değişmiyor.
ama vites oranları önemli tabi. ilk çıktığında fiat farklı bir şanzıman kullanmadı. manuelde kullandığı şanzımana, robotize sistemi sonradan takılır bir parça haline getirmişti. yani pistonların olduğu sistemi söküp manuele çevirebilirdiniz yada tam tersi. diğer markalarda maliyet açısından aynısını yapmışlardır diye düşünüyorum.

robotizeler her ne kadar ekonomik ve optimize vites değiştirirlerse de bazen rampa yukarı algılamaları çalışmıyor yada takılıyorlar diyebiliriz. belki arkadaşın o duruma şahit olmuştur.
Anladım abi, rampaya başlamadan önce ayarlamak gerekiyor ama performans yönünden bir fark olmaz.
Hoşgeldin abi özledik ilgilensende ilgisizsin derler onun için takma kafana 5 sene isi iyiymis gerçekten
benim 5 sene oldu benimde 2 kızım var ne yapsam :)
Abi ahaliye kötü örnek oluyorsun, bizim gibi bekarlar ne yapacak? Şimdiden 2 tane alalım o zaman :D:D
Sen kendi sorunun cevabını kendin verdin abi o zaman :D O zaman aynıdır tabi :)
Aslında arkadaşım 96 otomatik gli ile denemiş ve memnun kalmamış rampa performansından. Tabi kendisininde otomatikte acemi olduğunu unutmamak lazım ama yinede rampa öncesi yada rampada kullanıcı müdahalesi gerekiyor demekki.

Arkadaslar vectra 2.0 cdx at aracimiz var.Gozlemledigim kadariyla arac 4 ileri vites ve 4. vites harici gaza basmasaniz bile arac hareket ederken benzin tuketiyor.Bildiginiz gibi enjeksiyonlu araclarda arac herhangi bir vites sayet aracin devri cok dusuk degilse benzin tuketimini kesiyor.Bu sekilde tam otomatik araclarda tuketim duz vites yada yari otomatiklere gore fazla oluyor.Işıkta duracagım nerdeyse 15-20 km hızım var yok ayagım frende anlık tuketım 13-15 lt gosterıyor ınsanın moralı bozuluyor.Boyle durumlarda Arac nıye benzın yakıyor sorun mu var yazılımsal bır seymı yoksa tam otomatıklerde hem bu olay var mıdır.

polat abi gece döktürmüş baya :) senin bilgin bizimkilerden fazla olduğu için sen bizim ustamızsın Polat abi :D

Arkadaslar vectra 2.0 cdx at aracimiz var.Gozlemledigim kadariyla arac 4 ileri vites ve 4. vites harici gaza basmasaniz bile arac hareket ederken benzin tuketiyor.Bildiginiz gibi enjeksiyonlu araclarda arac herhangi bir vites sayet aracin devri cok dusuk degilse benzin tuketimini kesiyor.Bu sekilde tam otomatik araclarda tuketim duz vites yada yari otomatiklere gore fazla oluyor.Işıkta duracagım nerdeyse 15-20 km hızım var yok ayagım frende anlık tuketım 13-15 lt gosterıyor ınsanın moralı bozuluyor.Boyle durumlarda Arac nıye benzın yakıyor sorun mu var yazılımsal bır seymı yoksa tam otomatıklerde hem bu olay var mıdır.

anlık tüketim bu gibi durumlarda yanıltabilir sizi, uzun yolda sabit bir hızla giderken daha kesin bilgi verir

selam millet. evde yoktum sizede ulaşamadım. yeni girdim önce yazayım sonra mesajlarınıza bakayım.
bayramdan sonra 1 ay meşgul olabilirim ama yinede hergün girmeye çalışıcam. daha önce bahsettiğim başında C4 gibi bir belası olan arkadaşım işini büyütme düşüncesinde. ona yardım etmem lazım. hergün gebzeye taşınıcam. zaman zaman gelmeyip orda kalacam (ah bide birini bulup yalnız yatmasam orda)
bu arada düşmanınız varsa satılık c4 citroen var haberiniz olsun. aldırın c4ü kalanını citroen halleder.
yemin ediyorum yatıp kalkıp opelinize dua edin. bu kadar masraflı ve kalitesiz araba görmedim ben.

ayrıca bugün sizi düşünerek "otobanda nasıl otomatik sürülür" diye resimler çektim. kalitesiz olsada idare edecez artık. blututun aparatı bulsam yüklücem. kızlar gene ben yokken altüst etmişler odamı.

ayrıca bugün yağışlı yolda ben 200le viraj dönerken benden yol isteyen ve yolverirken bana fatiha okutturan sl500cü arkadaşada saygılar sunuyorum. iyiki omega almışım. bu korkuyla biraz yavaşlarım artık.

şimdi bakayım neler yazdınız.
Resimleri bekliyoruz polat abi... :)

Geri