Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ilk çalışma ?

merhabalar. ben de artık otomatik vites kullanıcısıyım, bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim. aracım vectra sport v6. sabahları ilk hareketten sonraki 30-40 saniyelik bir sürede araç tam olarak kavramıyor gibi? normal midir? bana mu oyle geliyor acaba? şimdiden teşekkurler.

merhabalar. ben de artık otomatik vites kullanıcısıyım, bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim. aracım vectra sport v6. sabahları ilk hareketten sonraki 30-40 saniyelik bir sürede araç tam olarak kavramıyor gibi? normal midir? bana mu oyle geliyor acaba? şimdiden teşekkurler.
Her gün mü oluyor bu ?

şanzıman yağınızla ilgili bi problem olabilirmi acaba benim aklıma ilk gelen o oldu

henuz yeni aldım, 4-5 gundur kullanıyorum 2 kez sabah oldu ama en fazla 30 saniye suruyor sonrasında herhangi bir problem yok. sport modda oldukca zorluyorum geçişlerde hicbir problem yok. acaba sabah ilk harekette bir koruma sistemi flan mı var? saygılarmla.

bir de arkadaşlar otomatik vitesde gaz pedalındaki ince ayarlar ile vitesi buyultup küçültebiliyoruz. (yani ben yeni keşfettim de :) yıllarca tigra kullandım, manuel başka diyordum ama otomatiği de manuel gibi yönlendirmek kullanıcının elinde olan birşeymiş. baya sevmeye başladım ben bu otomatik olayını.

Abi ahaliye kötü örnek oluyorsun, bizim gibi bekarlar ne yapacak? Şimdiden 2 tane alalım o zaman :D:D

Aslında arkadaşım 96 otomatik gli ile denemiş ve memnun kalmamış rampa performansından. Tabi kendisininde otomatikte acemi olduğunu unutmamak lazım ama yinede rampa öncesi yada rampada kullanıcı müdahalesi gerekiyor demekki.

yok 2 de almayın, çok kavga ediyolar, arada kalıyonuz. :)

otomatik rampada seçiyor biraz. üstüne türbinin kaybıda eklenirse birde lpgli ise araç, fark bariz olabiliyor. aslında pedalla oynayarak çok güzel neticeler alınabilir.

Arkadaslar vectra 2.0 cdx at aracimiz var.Gozlemledigim kadariyla arac 4 ileri vites ve 4. vites harici gaza basmasaniz bile arac hareket ederken benzin tuketiyor.Bildiginiz gibi enjeksiyonlu araclarda arac herhangi bir vites sayet aracin devri cok dusuk degilse benzin tuketimini kesiyor.Bu sekilde tam otomatik araclarda tuketim duz vites yada yari otomatiklere gore fazla oluyor.Işıkta duracagım nerdeyse 15-20 km hızım var yok ayagım frende anlık tuketım 13-15 lt gosterıyor ınsanın moralı bozuluyor.Boyle durumlarda Arac nıye benzın yakıyor sorun mu var yazılımsal bır seymı yoksa tam otomatıklerde hem bu olay var mıdır.

benim araç rölantide ne yakıyorsa gaza basmadan giderken aynı litreyi gösteriyor. normalde araç 1500 devirlerde püskürtmeye başlıyor (ayağımızı gazdan çektiğimizde), buda manuele göre 700 devirlik bir fark yapar ama yol bilgisayarının hesaplarda geciktiğini farkettim. bu bazen 1 sn.yi buluyor. o yüzden aradaki farkları özellikle sizin gözlemleyip farkettiklerinizi araç yakmıyor. hesaplama zamanından kaynaklanan bir durumdur diye düşünüyorum.
söylediğimi dikbir rampa aşağı inerken 3 seferde sıfıra düştüğünüzde göreceksiniz. aslında anında sıfıra düşüyor ama yol bilgisayarı aradaki bilgileri bize gecikmeli yansıtıyor.

1500de püskürtmesi normal yoksa stop eder araç. bir tür yüke binme yükden kurtulma durumu oluşuyor. motoru zayıflatıp stop etmesini önlüyor. zayıf ayarlanmış lpgli araçlarda vitese takıldığında stop etmesinden anlayabilirsiniz.
zaten yükden kurtulunca normal püskürtmesine yani manuel ile aynı litreye dönüyor.

evet bu farklar manuele göre fazla yaktıran nedenlerden ama sıkışık trafikde 0,8 litre ile otomatik ilerlerken, manuel araç gaz vererek ilerliyorki buda yol bilgisayarında 40 litrelik bir hesaba dayıyor.. bu yüzden kullandığınız yolda farkı belirleyen etkenlerden.

o araçda overdrive olmalı yani 5 vitesdir diyebiliriz.

hoşgeldiniz, aracınız hayırlı olsun.
kavramıyor lafını araç basıyor ama gitmiyor şeklinde algılıyorum. yağı eksik gibime geldi. yada yağın zamanı geçmiş olabilir, yada filtreniz tıkanmış olabilir ve en kötüsü yağ pompasından sonraki bir yer geri kaçırıyor olabilir.
aracınızın yeni olmasından dolayı zamanı gelsede gelmesede yağınızı ve filtrenizi değiştirmenizi öneririm.
markalı DEXTON 2 yağı koyun, filtrenizi değiştirin, 1000km sonra gene yağınızı değiştirin. sanırım her değişimde 3 er litre alıcaktır. 3.kez de değiştirdikden sonra yağınızı gönül rahatlığı ile 100bin km kullanabilirsiniz yada değişimlerinizi her 30bin km.de 3er litre olarak yapabilirsiniz.
ben 3 dedim ama sizinki 4 alır 2 alır bilemem. benimki 3 aldı.
isterseniz filtrenizi 2.seferde değiştirebilirsiniz. yada uygun fiyata (30tl) bulursanız ilk ve 3.seferde olmak üzere 2 sefer değişebilirsiniz.

usta dexton 3 koymak isteyecektir. kesinlikle kabul etmeyin. filtreyi temiz diyebilir yıkarım diyebilir siz genede kabul etmeyin.

Geri