Eftamintokofti' Alıntı:X16XEL motorlar için... Lexmaul, mantzel, dbilas.. 3ünün de emme manifoldları var. Lexmaulun 2 ayrı tipi var. Lexmaul ve Mantzel yaklaşık 20 hp, dbilasın kendi çipiyle 32 hp. Bunlar TÜV belgeli güç artışları tabi bana da biraz iyimser geliyor ama X16XEL 2.0 motorlardan (X20XEV, 20XE, C20XE) çok daha fazla güç veriyor modifiye edilince. 1.6 motordan 150 hp çıkarmak hayal değil. Yani sonuç olarak 2.0 motora da 1.6 motora da aynı işlemleri yapın 1.6 daha fazla güç verecektir.
Saol bilgiler için, benim araba 2004 Corsa C olduğundan benim için uygun sadece dbilas var, evveliyatını çok fazla araştırmadım.Senin verdiğin markalara ilaveten sanırım Irmscher'in de emme manifoldu vardı ama ecotec'e geçildiğinden beri bek duymadım.Lexmaul şu anda SFI'lar için bile çok zor bulunuyor, X16XEL için BMS haricinde nereden temin edebilir bilemem.Türkiye'deki Mantzel'leri zaten döküm olarak Ankara'da yan sanayi üretip 500 YTL'ye satıyorlardı, durum şu anda nedir onu da bilmiyorum. Dbilas için Bestservis ile görüşmüştüm 6-7 ay önce, 2.500 YTL fiyat çekmişlerdi... 1.6 100BG bir arabaya yapacağın yatırım ile alacağın faydanın 150bg bir arabaya yapacağın aynı miktardaki yatırım ile alacağın faydayla karşılaştırıldığında pek tatmin edici olmayacağı konusunda ısraralıyım.En basitinden chiptuning'de alacağın yüzdesel artışı düşün... Best Servis'in sitesinde Dbilas emme manifoldu +motor management program ile benim Z14XEP için öngördükleri artış 28hp, sence bu ne kadar inandırıcı???