Soğutucu Az

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan VIII
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Soğutucu Az

mucahitduran link' Alıntı:
Bende eğim diye düşündüm , şuan yazı çıkmıyor çünkü :)

ac@d link' Alıntı:
suyunuz resimde az gibi gözüküyor, kontrol edip tamamlayınız, eğimden dolayı bu uyarıyı vermiştir,suyu tamamladıktan sonra hala aynı uyarıyı alırsanız servise gösterin.

İlker16 link' Alıntı:
Dün aynı ikaz bendede çıktı .kontağı açıp kapadım gitti .sabahtan az su ekledim bir daha çıkmadı

Kendim  turuncu sıvının üzerine normal su ekleyeceğim değil mi ? Herhangi bir zarar vermeyelim sonra :D :D

Yok hocam zarar vermezsiniz. Antifiriz oranı iyiyse bir pet şişe su koyabilirsiniz üst çizgiye kadar (ben marketteki içme suyunu tercih ediyorum) :)

sıkıntı olmaz bu aralar hepimizde bu sorunu veriyor.. CLR tuşuna bas yada basma bi süre sonra gidiyor.. Eğimden ziyade soğuk havalarda ilk çalıştırmada veriyor bende bu sorunu.. Biraz azalmıştı baktığımda ama 15bin km.de ki araç için gayet normal su eksilmesi benim açımdan.. Zaten şu anda servisteyim ilk periyodik bakım yapılıyor adamlara söylemedim bile böyle bir hatayı nasıl olsa suyu yenilicekler yada tamamlıcaklar bir daha bu hatayı alırsam o zaman servise gösteririrm..

mucahitduran link' Alıntı:
Yok hocam zarar vermezsiniz. Antifiriz oranı iyiyse bir pet şişe su koyabilirsiniz üst çizgiye kadar (ben marketteki içme suyunu tercih ediyorum) :)

Bir erikli al ve besle diyorsun keratayı yani , teşekkür ederim bu arada greatt :D

MuratS link' Alıntı:
sıkıntı olmaz bu aralar hepimizde bu sorunu veriyor.. CLR tuşuna bas yada basma bi süre sonra gidiyor.. Eğimden ziyade soğuk havalarda ilk çalıştırmada veriyor bende bu sorunu.. Biraz azalmıştı baktığımda ama 15bin km.de ki araç için gayet normal su eksilmesi benim açımdan.. Zaten şu anda servisteyim ilk periyodik bakım yapılıyor adamlara söylemedim bile böyle bir hatayı nasıl olsa suyu yenilicekler yada tamamlıcaklar bir daha bu hatayı alırsam o zaman servise gösteririrm..

Benimde az kaldı bakıma , eğer hatayı bugünlerde tekrar alırsam hem bakımı erkene çekmeyi planlıyorum hemde bu işi bir an önce halletmek istiyorum :) Sizinde hayırlı olsun umarım bir sıkıntı çıkmadan bakımlarını halledersiniz aracınızın :)

MuratS link' Alıntı:
15.000'de bende uyarı vermişti, 25.000'de tekrar verdi bu yüzden servisteyken bakacaklar :))

Lpg li araçta bir nebze normal karşılanabilir az miktarda su kaybı, fakat benzinli yada dizel araçta normal şartlarda su kaybı olmaması lazım. Benim aracım 30000 i geçti, şuana kadar Allaha şükür gr su yada yağ kaybı olmadı.

Aynı sıkıntı benim aracımda iki sefer kendini gösterdi.  :(

İlk sefer uyarı verdiğinde haznede su eksiltmesi olmamıştı ve garantiden su haznesi ile sensörü değiştirip sorunu çözdük.
İkinci sefer ''soğutucu az'' uyarısını aldığımda haznede de gözle görülür bir su azalması vardı. Bu sefer de Tarık abi ile devirdaim pompası ve bağlantı borusunu değiştirip sıkıntıdan kurtulduk. :)

huseyin0667 link' Alıntı:
Lpg li araçta bir nebze normal karşılanabilir az miktarda su kaybı, fakat benzinli yada dizel araçta normal şartlarda su kaybı olmaması lazım. Benim aracım 30000 i geçti, şuana kadar Allaha şükür gr su yada yağ kaybı olmadı.
MeRt link' Alıntı:
Aynı sıkıntı benim aracımda iki sefer kendini gösterdi.  :(

İlk sefer uyarı verdiğinde haznede su eksiltmesi olmamıştı ve garantiden su haznesi ile sensörü değiştirip sorunu çözdük.
İkinci sefer ''soğutucu az'' uyarısını aldığımda haznede de gözle görülür bir su azalması vardı. Bu sefer de Tarık abi ile devirdaim pompası ve bağlantı borusunu değiştirip sıkıntıdan kurtulduk. :)

O zaman bende bakıma gittiğimde sorayım neden böyle olduğunu , şu anda bir sıkıntı yok mesajı bir daha almadım fakat insan tedirgin oluyor yinede :)

VIII link' Alıntı:
O zaman bende bakıma gittiğimde sorayım neden böyle olduğunu , şu anda bir sıkıntı yok mesajı bir daha almadım fakat insan tedirgin oluyor yinede :)

İlk adım olarak su haznesindeki soğutucu miktarını kontrol et Erel. Eğer gözle görülür bir azalma (iki-üç parmak) varsa hazneden devirdaim pompasına kadar giden borunun bağlantı noktalarını ve devirdaim pompasının sol yan kısmını da kontrol et. Eğer kontrol sırasında bağlantı noktalarında yada devirdaim pompası civarlarında beyaz su izlerine rastlarsan kaçak olmuş ve motor sıcaklığıyla kuruyan soğutucu iz bırakmış demektir. O zaman pompanın yada bağlantı parçalarının değişimi gerekir.

Eğer haznede su azalmasına yada bahsettiğim beyaz su izlerine rastlamazsan muhtemelen sensör problemidir. Hazne değişimi ile sorun çözülür. (Sensör mecburen hazne ile birlikte değişiyor)

Son ihtimal olarak da aracın eğimine yada sensörün o anki ruh haline bağlı olarak anlık bir uyarı almışsındır. Bu durumda sıkıntı yok, bir daha karşılaşmazsın.  :)

Geri