Sürücü ve yolcu kafalıkları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aeozbay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Sürücü ve yolcu kafalıkları

HaKaN link' Alıntı:
Euro Ncap'de değerlendirme ölçütlerinden birisi de budur ve astra bu kafalıklar ile güvenlik
testinden iyi derecede puan almıştır . O yüzden bu parçanın malzemesi özel ve sert olmalıdır
yani tamamen kazalarda boynu koruma amaçlı

ekranalntstul.jpg

ben de sert malzeme olmasının nedenini merak etmiştim sonuçta yumuşak malzeme daha kaliteli dursa da güvenlik anlamında fire verilmemesi açısından sert malzemenin kullanılması opel tarafından yerinde bir hamle olmuş.

Çıkar tokayı bülent Olduysa yapışmış kalmıştır sensör. İstesende ötmez. Eğer seninki ötmezse bende 130 üstü birini bulup oturtayım koltuğa. Toka tak çıkar derdi kalmasın. Aslında Doğan belli bir ücret karşılığı yapsa bunu dizelin parasınıda çıkarır ha :)

eketen link' Alıntı:
Çıkar tokayı bülent Olduysa yapışmış kalmıştır sensör. İstesende ötmez. Eğer seninki ötmezse bende 130 üstü birini bulup oturtayım koltuğa. Toka tak çıkar derdi kalmasın. Aslında Doğan belli bir ücret karşılığı yapsa bunu dizelin parasınıda çıkarır ha :)

İtinayla sensör pörtletilir. ((:

Güzel soru.

Astra J de aktif kafalık var. Yani kaza esnasında biz öne fırladığımızda, kafalık içinden ön bölüm yaylar vasıtası ile ileri çıkıyor. Sonra geri koltuğa vurduğumuzda boyun kısmı bu ön kafalığa vurup yumuşak şekilde geri gidiyor. Herşey boynu daha nazik tutmak için. Bu sepele kafalık içinde yaylı bir mekanizma var. Anladığım kadarı ile bizim gördüğümüz sert plastik kısım bunların bağlantı braketi. Ancak sorulan soru doğru bir kaza esnasında arkadaki yolcu için potansiyel tehlike arz ediyor. Ne olursa olsun bu braket yumuşak platik seçilebilir veya daha küçük tasarlanıp üstü sünger ve deri/kumaş kaplanabilirdi.

Ayrıca olayın başka boyutu; bence biraz çirkin duruyor.

Arkadaslar konu hortlatmis gibi oluyo biraz ama 005hihih sport paket araclarda on koltuklarin kafaliklari sokulebiliyormu?ben denedim de beceremedim 023hm

lt818 link' Alıntı:
Arkadaslar konu hortlatmis gibi oluyo biraz ama 005hihih sport paket araclarda on koltuklarin kafaliklari sokulebiliyormu?ben denedim de beceremedim 023hm
Sökülmüyor

güvenlik açısından son derece önemli zaten ön koltuklardaki ön koltuk kafalıkları...
euroncap'de bunun için puanlama bile yapılıyor, o yüzden çıkması söz konusu değil.

HaKaN link' Alıntı:
güvenlik açısından son derece önemli zaten ön koltuklardaki ön koltuk kafalıkları...
euroncap'de bunun için puanlama bile yapılıyor, o yüzden çıkması söz konusu değil.
thnxx

Geri