- Konuyu Başlatan
Düşük devirde max torka ulaşmak çok zevklidir ama sık sık vites değiştirmek ise bir yerden sonra ızdıraptır, dikkat ederseniz düz yolda minibüs veya otobüsler 2 vitesle kalkış yaparlar, dizel araç 5. vitese geldiğinde benzinli araç 3. vitesle yola devam eder .
Savaş abi cevaplar için teşekkürler.
Arkadaşlar bu konuyla biraz alakalı olarak yaptığım bir uygulamayı sormak istiyorum. Doğru mu dur değilmidir?
Ben genelde kendi aracımda degil de farklı araçlarda bir yöntem uyguluyorum. Kendi aracımda da çok dik rampalarda uyguluyorum bunu.
Hiç el freni ile kalkmadım öğrenmedim de. Ben şun yapıyorum. Bir ayağım frendeyken ağırdan debriyajden kaldırıyorum tam kavrama noktasında sanırım araç titriyor motor ne kadr küçük olursa olsun (1.2 motorda bile bu hissediliyor) ben gideyim bırak der gibi. O arada frenden çekiyorum kitliyor aracı, sonra gaza yükleniyorum. Bu doğru bir uygulamamıdır? Yarım debriyaj dedikler bu mudur bilmiyorum. Debriyaji fren olarak kullanmamaya çalışıyorum o süreyi çok az tutuyorum ancak bu daha güvenli oluyor benim için.