Taksim Gezi parkı #direngeziparkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kimse hükümetle çatışmıyor.....orda halk halkla çatışıyor.....bunu görün yani...hükümetle derdi olanın yeri sokak değildir..

benimde hükümetle derdim var...ama kalkıpta sokağa çıkıp polisi esnafın dükkanını taşlamıyorum...her şeyin yeri ve zamanı var.....şu anda yaşananlar 3 gün sonra unutulacak herkes kendi hayatına dönecek.1mayıstada böyle oldu....bugünde böyle olacak.....nedense bugün oralarda olanlar seçim zamanlarında hiç piyasada yoklar...bu ülkede arap baharı olmayacağını taksimin tahrir meydanı olmayacağını anlamışlardır umarım....

şunu sormak istiyorum 5gün sonunda ne elde edildi???

Yakın mesafeden direk vatandaşın suratına biber gazı atanlar mı halk, postallarla birisine girişen, elleri kelepçeli bir kişinin tepesine 5-10 kişi ile çullananlar mı halk? Gaz maskeli, silahlı kişiler mi halk? Biz başka kanalları seyrediyoruz galiba.

Benim asıl merak ettiğim husus; şu an iktidarda CHP olsaydı, onlar aynı şeyleri yapsaydı gene aynı fikirleri savunur muydun?

5 gün sonunda elde edilen yürütmeyi durdurma mı??bunun içinmiydi bu kadar kavga gürültü...keşke mahkeme biraz daha acele etseydide olaylar bu noktaya gelmeseydi....bu ülkede kimse polis düşmanlığı yapmasın....hiç bir polis durduk yere duruma müdahale etmez....dokunulmadığı sürecede dokunmaz....

kimse hükümetle çatışmıyor.....orda halk halkla çatışıyor.....bunu görün yani...hükümetle derdi olanın yeri sokak değildir..

benimde hükümetle derdim var...ama kalkıpta sokağa çıkıp polisi esnafın dükkanını taşlamıyorum...her şeyin yeri ve zamanı var.....şu anda yaşananlar 3 gün sonra unutulacak herkes kendi hayatına dönecek.1mayıstada böyle oldu....bugünde böyle olacak.....nedense bugün oralarda olanlar seçim zamanlarında hiç piyasada yoklar...bu ülkede arap baharı olmayacağını taksimin tahrir meydanı olmayacağını anlamışlardır umarım....

şunu sormak istiyorum 5gün sonunda ne elde edildi???

Şaka mı yapıyor, dalga mı geçiyorsun?

Nasıl bir dünya çizmişler size böyle?

Terörist eylemlerinde polis müdahale etmezken ortalık yıkılıp yakılırdı. Bu büyük tepkide çok münferit birkaç zarar verilmiştir. Onun dışında son derece sağduyuyla ilerleyen bir tepkidir. Ne yakması ne yıkması? Esnafın büyük bölümü dükkanını açıyor yardım ediyor. Millet tek yürek faşizme karşı direniyor.

Üstelik halk MANYAK mı SALAK mı GERİZEKALI mı kendi kendine çatışsın?

Bu nasıl bir mantıktır? Polisin şiddeti ortadadır. Bok mu var Gezi Parkı'nda. Çekil git birader. Halk istemiyorsa yapmayıver. Ne kaybedersin? Neden bu kadar insanı karşına alıyorsun? Dünyanın gördüğü en baba diktatörlerin uygulamalarından çok da farkı olmayan şeyler...

Ayrıca mesele evet 3, 5 ağaç değil. Bunu söylüyoruz zaten. Ortada yıllardır süren bir faşizm var. Tepki büyük oranda bunadır!

bilip bilmeden ne konuşuyosunuz,panzer gayet gözümün önünde 2 kişiyi altına aldı kızılayda,biraz araştırın sonra konusun.Allahın teröristlri meydanlarda istediğini yapıyo,doğayı yada Atatürk ü savunanlar mı meydana cıkamıyacak ?

el muhaberat ne zamandır Atatürk'ü savunuyor? onların Türk kavramına bile tahammülü yok.

sorun şurada ki olaylar iki yönlü iki tarafında istediği farklı ama ortak savaş var. birisi Türkiye güçlenmesin istiyor içinde kin nefret dolu halkı gaza getiriyor. halk ise acaba banada bir pay düşer mi istediği mi alabilir miyim diye canını ortaya koyuyor. tamam protesto var olmasınada o zaman neden çevreye zarar veriliyor her zaman ki gibi olaylar en çok esnafları vuruyor. benimde şahsen tanıdığım ve protestoya katılan tanıdıklarım var ama hiç biri yüzünü gizlemiyor, maske takmıyor. çünkü saklanmak ya da oyun oynamak gibi bir dertleri yok.

bugün akşam üzerine bende şehrimde ki protestoya şahitlik ettim. meğer bizim ne kadar çok Atatürk seven madde bağımlımız varmış... ;) işi garibi iş milliyetçiliğe gelince toz kondurmayanlar "prestige" marka sigara tüttürüyorlardı meydanda.

sözüm gerçekten bu işe gönül verenlere değil, yanlış anlaşılmasın. sadece bu kavramları kullananlar olayları çözmek yerine nemalanıyor o kadar.

Son düzenleme:
5 gün sonunda elde edilen yürütmeyi durdurma mı??bunun içinmiydi bu kadar kavga gürültü...keşke mahkeme biraz daha acele etseydide olaylar bu noktaya gelmeseydi....bu ülkede kimse polis düşmanlığı yapmasın....hiç bir polis durduk yere duruma müdahale etmez....dokunulmadığı sürecede dokunmaz....

durduk yere değil ki padişah emir veriyor onlarda aldıkları 3 kuruş maaş için vergisiyle para kazandıkları halkı dövüyor, gazlıyor, jopluyor vs vs işte.

Siz başka bir alemdesiniz biraz olayları izleyin, meydanlara çıkın bir bakın neler oluyor. Öyle evden boş laflar ile yorum atmayın lütfen :mad: 5 günde olan bumuymuş, 5 yaşında çocuk yazmaz bu yorumu (yazamaz demi :D)

bu yapılan eylemlerin zararı size dokununca bakalım burda kaç kişi konuşacak.....

yahu arkadaş burada kos koca 1 milyonluk şehir şuan protesto ediyor sen gaza gelmekten bahsediyorsun istanbulun 10/1 nüfusu burada :)

Üfffffffff!

Şu pencereyi genişletmen gerekiyor.

Geri