Taksim Gezi parkı #direngeziparkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Zaten bitti,gezi parkı öncesi kürt açılımında bitti,RTE in önüne gelen seçim anketleri basına giden şişirmelerden farklı idi, hele reyhanlı olayı bunun fitili oldu.
gezi parkının ilk günlerine gidin...o zmana ılımlı yaklaşma gerekirken ilk defa bir başbakan asabi olarak kışkırttı olayı büyüttürdü bilerek...çünkü eş başkanlık güme gitti,cumhurbaşkanlığıda gidiyor yetmedi BDP APO heregün sıkıştırıyor(verilen tavizleri düşünün gayri siz) meclisden anaysayı çıkaramadı ki bu bdp ye ABD ye verilen sözde yeni anaysa daki eyalet sisteminden tutun neler yok ki? bu durum onun ashabını bozdu,yapacak tek şey vardı...ülke herzaman mazlumun yerinde olduğunu bilecek kadar kurt RTE bunu kendi menfaatine çevirmesi halkın güvenini tekrar sağlaması idi.işte onun için önceki yazımda dedim CHP olayın başından bir hafta sussa işi bitmiş idi.Şimdi o anayasayı üzerinden atmak için torba yasası ile referanduma AVAM a sunmak olacak..işte bu referanduma işi yatarsa o zaman güme gitti.
bakın yeni anayasa ABD in emiri olduğunu anlamanız onların sıkıştırması olduğunu anlamanız için ABD elçisinin VAN da konuşmasına bakın..kim bu ki orda halka konuşma yapıyor açılımı anlatıyor?

selım abı zaten gıden boyle gıdıyor kı ama sorsan yandaslarına ımf borcu bıttı dedı ya tamam borcu bıttı ulkenın 56 mılyr dolar faız desen bılmezler 3 sene sonra odemelı baslayan aldıkları borclar desen bılmezler ama ımf borcu bıtmısmıs yok efendım nukleer snatralmıs yok mıllı gelırmıs ya sen tefe tufe dusuk cıksın dıye ıcındekı maddelerı degıstrdın ya boyle bısey var mı pırlanta ekledın ıcıne

savas abı dedıgın gıbı bunlarda gıdıcek ama cok zarar vererek gıdecekler bunlar bu sekılde devrılmezse emın ol 3 sene sonra yok olucaklar yada kendılerı kacıcaklar borclar gelıcek gerı odemeler baslıcak ve elde hıc bısey kalmıcak o zaman bunlar kactıgında yandasları ne yapıcak nereye doncekler cok merak edıyorum.. kı şunuda bılıyorum bunlar şu anda gıtseler bu ulkeyı duzeltmek ıcın 6 7 sene gıder yaptıklarını toplayabılmek ıcın

abı zaten tek yuklendıgı olay chp de chp ya mıllet barım barım bagırıyo bız partıcı degılız ıstemıoruz partılerı chp yapmıs dıs mıhraklar yapmıs hep bı yere yaslanmaya calısıyor ama yok yanı hep bosa sallıyo

selım abı zaten gıden boyle gıdıyor kı ama sorsan yandaslarına ımf borcu bıttı dedı ya tamam borcu bıttı ulkenın 56 mılyr dolar faız desen bılmezler 3 sene sonra odemelı baslayan aldıkları borclar desen bılmezler ama ımf borcu bıtmısmıs yok efendım nukleer snatralmıs yok mıllı gelırmıs ya sen tefe tufe dusuk cıksın dıye ıcındekı maddelerı degıstrdın ya boyle bısey var mı pırlanta ekledın ıcıne

savas abı dedıgın gıbı bunlarda gıdıcek ama cok zarar vererek gıdecekler bunlar bu sekılde devrılmezse emın ol 3 sene sonra yok olucaklar yada kendılerı kacıcaklar borclar gelıcek gerı odemeler baslıcak ve elde hıc bısey kalmıcak o zaman bunlar kactıgında yandasları ne yapıcak nereye doncekler cok merak edıyorum.. kı şunuda bılıyorum bunlar şu anda gıtseler bu ulkeyı duzeltmek ıcın 6 7 sene gıder yaptıklarını toplayabılmek ıcın
Mustafa zaten halk bırak hadi cahil fazicilik iMF den anlamıyor..
Ya arkadaş hiç biri niye sormuyor sayın Başbakanım şu kürt açılımı nedir?
veya apo BDp in hakaretlerine veya bu iş apo serbest olacak eyalet sisteminin bir adım ilerisi kürdistan dediklerinde neden sayın Başbakan bir laf demiyor? hadi çıksın halkı ikna etsin...
BUna cevab versin yeter..yani desin apo serbest olmayacak kürdistan da yok desin...Bakın bdp hergün açıyor ağzını yumuyor gözünü ama bizim akp den gık yok.
Ben vatandaş olarak soruyorum bu açılımın içeriği nedir ki bdp ye laf etmiyorsun

abı al bak dırenıste ölen ethem sarısuluk u vuran polısı akladılar serbest bıraktılar polısler amırlerıne rest cekmıs bızı yakarsanız bızde sızı yakarız dıye yemedı katılı serbest bıraktılar polısın savunmasıda neymıs kask ve jopu yokmus gorunluler mevcut bre deyyuuss kaskında kafanda jopunda elınde
abı zaten pkk yı apoyı soran onu soyleyen bı yandas gormedım ben bak adamlar sımdı tehtıde basladılar gene gelırız yok bılmem ne ozerklıgımızı ılan edın netten haberler okudum ne kadar dogru bılmıyorum sırnakta cızrede pkk ıtlerı yol kontrolu yapmaya baslamıslar askerler yazlık mevzılere cekılıyolar pkk meger oralara mevzılenmıs hanı gıtmıslerdı genelkurmay acıklama yaptı cekılen hıc bı pkk lı yok dıye hemen yalanladılar abı ne cekılmesı ne gıtmesı adamları resmen legallestrdı orda onlara ozerklık vermek ıstıyo ama şunu bılıyorum kı ben bu gezı parkından oncede bunu hep soyledım bu ulkede her kez bır olucak her ıl sanlıurfa gazıantep gıbı sanlı ve gazı unvanlarına layık olarak temızlıcek bunları gorursunuz bak

Basından;

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde PKK’ya yakınlığıyla bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) asayiş birimlerinin kuruluşunu törenle ilan etti. Törenin askeri kurallara göre yapılması dikkat çekerken, asayiş üyelerine diploma verildi.

Gençler tarafından oluşturulan güvenlik birimleri Nusaybin ve İdil Caddeleri’nde kimlik kontrolleri yaptı.

PKK’ya yakın Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre, kontrol yapan gençlere polis kısa süre sonra müdahale etti. Akşam saatlerinde ellerinde telsiz ve Abdullah Öcalan fotoğraflı tişörtler giyen YDG-H’li gençler, kimlik kontrollerine devam etti....

Basından;

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde PKK’ya yakınlığıyla bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) asayiş birimlerinin kuruluşunu törenle ilan etti. Törenin askeri kurallara göre yapılması dikkat çekerken, asayiş üyelerine diploma verildi.

Gençler tarafından oluşturulan güvenlik birimleri Nusaybin ve İdil Caddeleri’nde kimlik kontrolleri yaptı.

PKK’ya yakın Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre, kontrol yapan gençlere polis kısa süre sonra müdahale etti. Akşam saatlerinde ellerinde telsiz ve Abdullah Öcalan fotoğraflı tişörtler giyen YDG-H’li gençler, kimlik kontrollerine devam etti....
aynen dedıgım budur abı aynenn budur bu ıtler kendılerını bısey sandılar neden akp sayesınde sen resmen adamların ıtlerıne deger verıp aynı masaya oturdun sen resmı olarak apoyla gorusmeler yaptrdın ya sen nesın kımsın ya o kadar sehıt varken o kadar sehıdımız varken senelerce kımsın kı sen affedebılıyosun sen aynı masaya oturuosun ıtle bak ıtte kendını bısey sandı basladı konusmaya bana gore nedır bılıomusun abı bu ıtı halkın onunde ascaksın asıldıgında bunun yandasları cıkıcak ya ortaya ulkeyı karıstrmaya kobrayla f 16 lılarla tarıcaksın bunları bı tanesı kalmıcak belkı canı dıceksın bana ama benım olayım bu abı bu konuda cıkanı vurucaksın yol kontroluymus ulan polıs denılen varlık ya sen burda benım halkıma gaz sık yapmadıgın kalmasın öldur vur hadı yıyıosa onlarıda vur sık kafalarına yok ama yemezzz

arkadaşlar,

ya ne gezisi ne direnişi ne rte si ne polisi. biz T.C vatandaşı isek gezi de bizim, polisde bizim, direnen de bizim, seçen de bizim. şuan ben kars ilinde yaşıyorum geçici olarak. malum yabancı olduğumuz için buradaki arkadaşlar bazı ilçeleri söylediler oralara sakın gitme diye. ama bugün bingölde bir şehit verdik ve o ilçe köylerinden birinde. gittik annesi feryat ediyor. T.C side batsın pkk sıda. asker işkence yapıyo pkk ya yardım etme. asker gidiyo pkk geliyo işkence yapıyo yardım diye. bizim ne suçumuz var oğlum gitti diye feryat ediyor. evet başımızdaki insanların birçok yanlışları vs. mevcuttur. bizler değilmiydik yıllarca dış devletlerin oyunları vs. işte bir oyun içerisindeyiz ve biz yine kendi kendimize düşmek üzereyiz. herşey değişti kimse bişi bilmiyor şuan dışarda neler oluyor neler yaşanıyor.

bence biran önce bu direnme işide bitmeli ve biraz zaman sonra bilinçli birşeyler yapmalı.

yarın şehidin cenaze töreni var gitsem mi gitmesem mi bilmiyorum. çünkü bugün gerçekten zordu o durumları görünce. nette dolaşırken bir şarkı aklıma geldi ve paylaşmak istiyorum. söyleyen kişi çok önemli değil ama şarkısı güzel bence. hayat bu kadar kısa işte.

http://www.youtube.com/watch?v=L8bJOzISRWs

Bütün bu yaşananları en kısa şekilde özetleyeceğim.

ABD 11 Eylül sonrasında Ortadoğu'da 22 ülkenin haritasını değiştirmek için harekete geçti. BOP çerçevesinde sırayla plan dahilindeki ülkelerde çeşitli şekillerde istenilen elde edildi. Bu planın en büyük ayağı Türkiye idi. Türkiye'de 2002'de istenilen kişi işbaşına getirildi. Sıcak paranın musluğu açıldı, millete göstermelik bir zenginlik yaşatıldı. Özelleştirme adı altında memleketin satılmadık malı bırakılmadı. Nitekim her şey bitince sona yaklaşılmış olundu. Milletin hatırı sayılır bir kısmı büyülendikten sonra açılım adı altında son bölücü ve yıkıcı darbe indirilmeye başlandı. Ve Türkiye'nin BOP haritasındaki sınırları böylelikle değişecek diye düşünülüyor. Yukarıdaki Savaş Abi'nin Cizre ile ilgili paylaştığı haber bunun kanıtıdır.

Neden bu millet %50 - %50 diye bölündü? Neden biri daha az bir daha çok değil?

Sonuç ortada! Ekonomisi tamamen batmış bir ülke düşünün. Sıcak para kesildiği anda Türkiye'de çok ama çok büyük kriz çıkacak. Osmanlı'nın son dönemine ne kadar benziyor değil mi? Çeşitli kapütülasyonlarla daha da göbekten bağlanacağız bir yerlere!

İşte o zaman birinin "götünün kılıyım" diyen teyzeye, dedeye, amcaya, halaya, ablaya, dayıya, abiye, kardeşe bütün bildiğim küfürleri edeceğim.

Tam olarak dilim dönmese de bana göre özet bu!

aynen dedıgın gıbı o komurler makarnalar kaymakamlık yardımları nerden gelıyo buralardan tum hersey satılırken mılletın gozu bu sekılde boyanıyor ıste ılk darbe onlara surıyede esad dan geldı kolay lokma sandılar ama noldu rte ındırcem dıye sozler verdı arkdas oldu zamannda ındıremedıler olay nereye geldı sonra noldu ulkemde dırenıs basladı su anda rte sadece ama sadece cokusunu bagıra cagıra mıtınglerle ızlıyor egerkı dedıgın gıbı olursa ıns. oyle bısey olmaz bende cok merak edıorum yandasları o zaman nereye kacıcak nerenın kılı olucak bakalım

Geri