triger koptu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 354270
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kardeş önceliklegeçmiş olsun. Allahtan yavaşmışsın sana birşey olmamış.

Birde tüm arkadaşlara sorum olacak. Triger kayaşının koptuğunu nasıl anlayabiliriz. Yani ses vb.. gibi olaylarla ne şekilde önceden haberimiz olur?

onla geçmiş olsun marşaa her basıldığında masrafın çıktığını biliyorum daha önceden ustam söylemişti.

geçmiş olsun arkadaş..gereken acıklamayı arkadaslar yapmıslar..yuksek süratte kopsaydı bıldıgım kadarıyla masraf daha fazla olurdu.öle bılıyorum yanlıssam duzeltın arkadaslar...canın saolsun.cana gelıcegıne mala gelsn bundada bı hayır vardır...

Geçmiş olsun kardeşim.

Benim opelden önceki aracım toyota idi .1993 de aldım 2004 te sattım .101 Bin km de idi Tiriger seti için servise gittim nede olsa 10 yıllık araba ,değiştirin dedim ozaman 91.bin km filan ,değiştirmedi servis daha km dolmamış dedi.Nitekim astra cd aldım babama 1999 da .Oda fazla binemedii arabaya vefaat edince aracı benim kapıya çektim.33. binde.Hafta sonları bazen geziyorum.ha toyotayı 101 binde sorunsuzca sattım sahibide öğrendiğim kadarı ile 150 bine kadar seti ve kayışı değiştirmemiş.Sorunda yaşamamış.

öğrenmek istediğim

1-Alman arabaları triger kayışı konusunda neden japonlar kadar sorunsuz değil ?
2-Teknik olarak neden alman arabaların kayışı kopuyor.( oto dergilerinde okuyoruz hepimiz ,30 - 40 binde ne lüks alman araçları triger koparıyo )
3- tiriger km ye göremi değiştirilmeli yıla göremi.( bu kısım benim için çok önemli zira aracım 99 model ama 33 bin km de )
4-aracı tiriger koparan arkadaşım ufak önlemlerle acaba bu olayı önceden kendisi anlayabilirmiydi.
ör:kayışı elle gözle kontol edebilirmiydi,motor sesinden veya aracın gidişinden anlayabilirmiydi.v.s
5-Tiriger koptu bu aracımızda orjinallikle ilgili problem çıkarırmı.Tamirat sonrası performans düşüklüğü yaparmı.
6-arkadaşımız triger kopmasını avantaja çevirebilirmi.modifiye ile motor performansınıarttırabilirmi.

saolun arkadaşlar araba yapılıyor şu anda peşembe çıkacakmış inşallah bir daha yolda kalma gibi problemler yaşamayız

nasipten ötesi yok ALlah cana vermesin....

öncelikle geçmiş olsun arkadaşıma.iyi günlerde inşallah tekrar biner arabasına.

opellerin trigerleri pekte dayanıksız sayılmaz. :D örneğini bizzat gördük. babamın 1991 model vectra 1.8'i, 2000 senesinde 66.000 km.'deyken triger kayışı koptu. yani kayış 9 sene bile dayanabiliyormuş.:) (normalde 4 yıl veya 60.000 km.de değişiyor)

3- tiriger km ye göremi değiştirilmeli yıla göremi.( bu kısım benim için çok önemli zira aracım 99 model ama 33 bin km de )
eger sürekli kullanıyorsan aracı 40000 de değiştirme yanlısıyım ama bunun yanında aracı az kullanıyorsan o kadar km bekleme taraftarı değilim o zaman 30000-35000 arası değiştirmek gerekir diye düşünüyorum
4-aracı tiriger koparan arkadaşım ufak önlemlerle acaba bu olayı önceden kendisi anlayabilirmiydi.
ör:kayışı elle gözle kontol edebilirmiydi,motor sesinden veya aracın gidişinden anlayabilirmiydi.v.s
elle kontrol edemez veya göremezdi çünkü üzerinde bir kapak var.

eger sürekli kullanıyorsan aracı 40000 de değiştirme yanlısıyım ama bunun yanında aracı az kullanıyorsan o kadar km bekleme taraftarı değilim o zaman 30000-35000 arası değiştirmek gerekir diye düşünüyorum
elle kontrol edemez veya göremezdi çünkü üzerinde bir kapak var.

bence trigerinizi fazla zaman kaybetmeden değştirin trigerin ömrünün 60000km veya 4 yıl diye biliyorum sizinki 9 yıl olmuş eskime vardır allah korusun kopması halinde 1500 ytl ye varan masraf çıkabiliyor ben 950 ytl verdim. kopmadan önce yaklaşık 30-35 km kadar arabada bir kasılma kendini toplayamama geç hızlanma gibi birşeyler oldu tabi ben böyle birşey olabileceğini hiç tahmin etmedim ve 20-30 km hızla giderken tıkır tıkır ses geldi ve stop etti. yani kısacası değiştrmenizde fayda var bence tabi forumumuzdaki ustalar daha iyi bilirler

saolun arkadaşlar bilgilendirdiğiniz için tamirci tanıdık tutarından fazla para alacağını zannetmiyorum birkaç arkadaş da marşa basmasaydın demişti ama trigerin gittiğini anlayamadığım için bastım doğal olarak çalışmadı. arabayı alalı 5 ay oldu triger biz almadan önce değişmiş 203000 de araba şimdi 218000 civarında bunun sonucunda ya benim kullanmamda bir sorun var ya da kayışta ucuza kaçılmış ama arabayı düzgün kullandığımı zannediyorum. 2 hafta önce de v kayışı kopmuştu yolda bıraktı dün triger koptu yolda bıraktı opel kendinden soğuttu beni satmayı düşünmeye başladım. bilgileriniz için teşekkürler

senden önceki sahibi kayışları değiştirirken yan sanayi ve olduğunca ucuz ürünlere arabayı nasıl olsa satacağım düşüncesi ile yönelmiş olabilir kayışların o yüzden kopuyordur bence. geçmiş olsun bence 1000 ytl uygun bir fiyat.

Geri