triger koptu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 354270
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
meraktan soruyorum kimse cevaplamak zorunda diil bu triger neden kopuna bu kadar çok ekstra sorun çıkıyo

bu kasnaklara bağlı kayışlarmı bunlar neden siboplar fala zarar ögrüyor kayıs kpounca araba duruyo işte marşa basmasak bile neden zara veriyo merak ettim

uStam kayış kopunca piston hareket ediyor silindir içerisinde ve o sırada subab lardan biri silindir başına olanlardan yani biri açık olduğu vakit subab pistona çarpıyor subab eğiliyor yada pistonun tepesini yarıyor gibi...yani araçlar artık üstten kamlı geneli yani piston üst ölü noktaya çıkınca subablardan biride açıksa ne yapıyor ki subablar derken emme yada egsoz subabı açık olduğunu varsayarak ki illaki silindirlerden birinin subabı açık oluyor sonra subab eğiliyor kırıyor ..bu yüzden triger kayışı çok önemlidir eğer araç 60.000 km yi doldurmamışsa 4 yıll geçtiyse o kayış deforme olduğundan değiştirilmesi gerek...umarım anlatabilmiişimdir...saygılar...

meraktan soruyorum kimse cevaplamak zorunda diil bu triger neden kopuna bu kadar çok ekstra sorun çıkıyo

bu kasnaklara bağlı kayışlarmı bunlar neden siboplar fala zarar ögrüyor kayıs kpounca araba duruyo işte marşa basmasak bile neden zara veriyo merak ettim
triger subaplarla krank milinini dolasıyle pistonların senkronizesini sağlayan kayıstır. kayış kopunca pistonlar subaplara carpar ve eğer. üst kapağın açılması subapların dağişmeis gerekir eğer subap kesip bloğun içine düşmedi ise bu halde üst kapak da dağişir

nasıl bu işin ek önlemi olmaz anlamıyorum. triger kayışı çift kayışla çalışsa nolur. biri kopsa dahi öteki işi götürür. arada sırada teki değiştirilir. olur biter. cahil kafamla nasıl fikir ama. :)

ihmalkarlık etmesek de üreticinin koyduğu periyotlarda değistirsek hiç bişey olmayacak da.... iki kayış var diye bu sefer biri kopar diğerinin kormasına daha var diye bekleriz eminim bu sefer de niye üç kayış yok deriz sonu yok bunun

4strokeengineds1.gif

üstte sarı ve mavi ile gösterilen boruları açıp - kapatanlar.

büyük geçmiş olsun kopunca ses içeri duyulcak kadar çok geliyomu peki bilgi amaçlı soruyorum..

Geri