*Tüketici Şikayetleri* Paramı Nasıl Alırım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan marikan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benimde harddisk yüzünden mer-pa isimli bilgisayar firmasıyla başım ağrıdı garanti kapsamı dışına çıkarmışlardı tüketici haklarının korunması müdürlüğü sanayi bakanlığının içinde bir birim olarak çalışıyor ordaki bir tanıdık sayesinde baya bir uğraştık işler nerdeyse 1 yıl sonra sonuçlandı fark vererek daha üst kapasitede bir harddisk almıştım
özellikle pazarlamacılarla problemleri olan kişiler mutlaka eskişehir yolu üzerindeki bu bakanlıkta bulunan birime ulaşsınlar anında çözüm bulabiliyorlar.

Siemens ceplerden Tr de bu kadar şikayet geliyor, ama adamlar anavatanlarında hiç sorunsuz götürüyorlar işi. Sebep Siemens in milliyetçi damarı değil, sadece almanlar hak arama konusunda bizden daha dişli.
Ben almanya da iken, almanya daki herkes gibi sözleşme karşılığı bedava telefon almıştım. 2002 senesinde Siemens S45. Cihazın 14 ay kullanımı sonrasında titreşimi bozuldu. Aldığım bayiye götürdüm, Müşteri hizmetlerini aramamı söylediler. Müşteri Hizmetleri cihazın teknik değerlendirmesi için bi dizi soru sorduktan sonra hangi gün evde bulunabileceğimi sordu. bu doğrultuda anlaştığımız gün evde bekledim, kargo ile yeni cihaz geldi, eski cihazın pilini sim kartımı yeniye takıp eskiyi kargo görevlisine verdim, ve irsaliyeyi imzalayıp işimi bitirdim. Arızalı cihazın tamiri tam 2 gün sürmüştü yani. :D
Bu hizmeti almanya da ve avrupanın pek çok yerinde veriyorlar. Ama Tr de insanlar biraz "saf" olduğundan, "nasılsa bekliyor enayiler" diyerek bekletiyorlar. hayırlısı bakalım, inşallah burası da düzelecek.

kEŞKE ÇOK DAHA YÜKSEK Bİ MODEL ALSAYDIN SONUCTA HEM ADAMLARI UĞRASTIRMIŞ OLDUN HEMDE O PARAYA ALAMAYACAĞIN BİR ŞEYE SAHİP OLABİLİRDİN BEN 3-4 KATI BİŞEY İSTERDİM...:):):)

arkadaşlar bu tüketici haklarının internet sitesi falan yokmu benimde buna benzer bir şikayetim olacak ta nereye başvuracağımı bilmiyorum...

arkadaşlar bu tüketici haklarının internet sitesi falan yokmu benimde buna benzer bir şikayetim olacak ta nereye başvuracağımı bilmiyorum...

"Samet; bu konuda Tüketici Kanunu na dair açıklama olan yada şikayetlerini belli forum sayfalarında paylaşmış kişi yazıları dışında internetten birşey bulamazsın..Karabük te nerde bilmiyorum ancak Kaymakamlığa bağlı diye bildiğim bir birim olduğu için istersen il kaymakamlığına telefon ile bir danış derim.İnternetten sadece oraya vereceğin evrakların neler olduğu ve hazır matbu dilekçe yer alıyor genelde..Bunun dışında şu sayfayıda incele derim.'http://www.ttkd.org.tr/' Umarım hakkını bir an önce alırsın.""

Benim telefonlardan çektiğim nedir ya anlatmaya kalksam 3 sayfa sürer ilk telefonum sony ericsondu 1 ay servisde duruyordu 1 ay bende en sonunda paramı geri aldım sonra nokia aldım oda 3-5 defa bozuldu onuda değiştiler sıfırıyla şimdi bu telefonda bozuluyo galiba bakalım bu sefer ne olcak :D

5 gün sonra 5 ay olcak. hala paramı alamadım. başarıyı arıyorum ilgilenen yok.. biz sizi arayacaz deyip başlarından atıyolar... ne yapmak lazım ya anlamadım ki??? güya en geç ocak 20 gibi para elime geçmiş olacaktı...

ya arkadaşlar kafayı yicem ya:(:( siz söleyin ya napayım ben şimdi...

başarı servisi aradım biraz önce... 10dk da anca bulabildi kayıtları.. ama sdc telefonu servise teslim ettiğime dair kayıtları... siz hiç i evrak teslim etmemişiniz diolar ya:(:( ben 07.01.2008 tarihinde nüfüs cüzdanı fotokopisi,servis formu,banka hesap numarasını ve fatura aslını teslim ettim... evraklar kayıp sanırsam... kayıda bile geçirilmemiş:(:( şimdide hiç evrak teslim etmemişniz diolar ya:(:(

başarıdan aradılar biraz önce... siz evrak teslim etmediniz dio ya ordaki bayan.. günleri karıştırıyo walla.. ben iki kez gittim servise bu birinciyi hatırlıyo ikinciyi hatırlamıyo:( kafayı yicem ya. servis formunuzu verdim evrak teslim etmeden gittiniz dio kadın ya... benim telefonun imei numarası değişmişti ana kart değişince.. değiştiğine dair servis formunu istemişti bayan..onun evrakınıda istemişlerdi onu sonrada bırakabilirsiniz demişti kadın.. şimdide ben eksik evrak teslim almam dio ya... walla çileden çıktım ya...

Geri