TÜVTÜRK'ün araç muayene sistemi hakkında

bu konuda vecap atmadılar mail attım ama

Tabi ki Savaş Bey,

Hafif kusurları asla yaptırmam demiyorum. Yaptırmalıyız elbette ama tüm hafif kusurlar da bu kategoriye girmiyor.

Ne bileyim arka sol stop lambasındaki küçücük çatlak için, silikonla onarılmış, büyümeyen bir çatlak için ben 2 yıl sonra bunu değiştirmek zorunda kalmak istemem.

Veya sizin eksoz, ses yapmıyor vs. Hafif kusurlu olarak kalabilir bence. Bunun için ben masraf yapmak istemem.

Ama elbette sileceklerimi değiştirdim, el frenine baktırırım.

bu olayı sadece araba için düşünmeyin sonuçda tuv kuralları avrupa birliğine göre koyuyor yani avrupa birliğine dahil her ülkede tuv bu uygulamayı yapıyor..

belki farınızdaki minik bir çatlağın kimseye zararı olmaz ama 2 yıl sonra o çatlak hayla duruyorsa sizin şöförlüğünüz aracınıza bakmamanızdan dolayıda o kusur ağıra dönüşüyor olabilir yani araçdan değil belkide şöförün kendinden de olabilir..

sonuçda türkiyeye has bir şey değil bu tuv.

ama hafif kusurlu geçirirlerse devamlı benim çok avantajımadır onuda söyliyim ben geçenkinde kusursuz geçdim ama şimdi arabada xenonlar var kesin bir sonrakinde haif kusurlu geçerim bende xenonları çıakrtıp girmeyi düşünüyordum ama girmiyim gerek yok.

bu olayı sadece araba için düşünmeyin sonuçda tuv kuralları avrupa birliğine göre koyuyor yani avrupa birliğine dahil her ülkede tuv bu uygulamayı yapıyor..

belki farınızdaki minik bir çatlağın kimseye zararı olmaz ama 2 yıl sonra o çatlak hayla duruyorsa sizin şöförlüğünüz aracınıza bakmamanızdan dolayıda o kusur ağıra dönüşüyor olabilir yani araçdan değil belkide şöförün kendinden de olabilir..

sonuçda türkiyeye has bir şey değil bu tuv.

ama hafif kusurlu geçirirlerse devamlı benim çok avantajımadır onuda söyliyim ben geçenkinde kusursuz geçdim ama şimdi arabada xenonlar var kesin bir sonrakinde haif kusurlu geçerim bende xenonları çıakrtıp girmeyi düşünüyordum ama girmiyim gerek yok.

+ bence de asıl amaç sürücüleri bilinçlendirmek, araçlarına daha iyi bakmalarını sağlamak olabilir. Bizim burada muayeneler genede kolay sayılır. Yurt dışında fren borularına zamanında değiştirsinler diye işaret konduğunu duymuştum. Malum fren patlaması olayı bizlere mahsus bir şey. Kamyonlara tonaj uygulamasını yıllardır uygulamaya koyamadık yolları mahfettik, kamyonların arka tampon ilaveleri sıkı denetlenmediği için ölüm makinesi gibiler, arkadan kamyon altına giren küçük araçlardaki ölüm vakaları rekor kırıyor. Bu ihmallerin çay çorba parası ile halledilmesi utanılacak bir şey.

arabalarımızı avrupa standartlarında muayene ediyorlar. yollar sanki avrupa standartında. her imkan avrupa standartında olur sonra avrupa standartlarında muayene yaparlar amenna ama sıfır arabalar bir yılda arıza vermeye başlıyor canım Türkiye'min yollarında.

Yapmayın arkadaşlar stop lambasının camındaki çatlağı onartırsam mı aracıma iyi bakmış olacağım, iyi şoför olacağım.

Yapmayın. Ben ufak bir çatlak yüzünden 50-60 liralık masrafa girmek istemem. Sırf bu yüzden buna karşı çıkarım.

Ha, bu düzeltilmesi gereken bir kusur, trafik güvenliğini tehlikeye atıyorsa ağır kusur yapsınlar.

arabalarımızı avrupa standartlarında muayene ediyorlar. yollar sanki avrupa standartında. her imkan avrupa standartında olur sonra avrupa standartlarında muayene yaparlar amenna ama sıfır arabalar bir yılda arıza vermeye başlıyor canım Türkiye'min yollarında.
katılıyorum herşeyi avrupa standartlarında istemek için hizmeti de avrupa standartlarında vermek gerekir aksi durum haksızlık olur, geri kalmış kıytırık birkaç ülkesi hariç, ben ön takımı bozuk araç olduğunu hiç sanmıyorum avrupa ülkelerinde adam istese de bozamaz çünki '' kaymak gibi yollarda'' biz de uluslararası yol olan e-5 karayolunda alaşımlı jant yamultabiliyoruz bu ne perhiz,bu ne lahana turşusu....jantı yamultacak bozukluk araçta başka nereleri de bozmuştur varın siz düşünün yazık...

[FONT=Arial, serif]Sayın Hakan Kıyım,[/FONT]
[FONT=Arial, serif]İletmiş olduğunuz e-mail tarafımıza ulaşmıştır. Öncelikle müşterimiz olarak öneri ve sorularınızın bizler için bir gelişim fırsatı olduğunu belirtir, göstermiş olduğunuz ilgi ve hassasiyet için teşekkür ederiz. [/FONT]
[FONT=Arial, serif]Konuya ilişkin bilgi şöyledir;[/FONT]
[FONT=Arial, serif]Hafif kusur; aracın yapılan muayenesi sonrasında, yeniden muayenesine gerek duyulmayan bir eksikliğin bulunması halidir. Bu durumda araç muayeneden geçmiş sayılır. Muayene etiketleri plakaya, muayene raporuna ve trafik belgesine yapıştırılır. Ruhsat onaylanır, hologram yapıştırılır ve bir sonraki muayene tarihi yazılır. Raporda belirtilen eksikliklerin tamamlanması gerekmektedir. Aracın tekrardan muayenesi gerek duyulmasa da trafik polisi gerekli görürse bu kusurları trafik cezasına tabi tutabilir. [/FONT]
[FONT=Arial, serif]Bilgilerinize sunar, güvenli yolculuklar dileriz.[/FONT]
[FONT=Arial, serif]Saygılarımızla,[/FONT]
[FONT=Arial, serif]TÜVTURK A.Ş.[/FONT]

Veri tabanının aynı olmasına gerek yok. Size verdikleri belgeyi saklamanız gerek. O belgede yazılı olarak nelerin hafif kusur olarak aracınızda bulunduğu yazıyor zaten.

ben gectıysem herkez gecer :d

Geri