Uzun Yol İzlenimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Uzun Yol İzlenimleri

markopasa86 link' Alıntı:
Zannetmiyorum öyle aman aman bir tüketim olacağını, birde eğer Altınolukta yaşıyorsanız,tarfikte boş olur tüketim değerleri yükselmez fazla. Hep söylüyorum,ortalama tüketim aracı hızlı kullanmaktan çok, dur kalk trafikte tavan yapıyor. Zaten siz Altınoluk-Akçay arasındaki o 3 şeritli yolda kullanıcaksınız sanırım  :D Kaymak gibi yol :) Fazla takmayın tüketimi falan, hele hele ilk günler daha, aracınızın keyfini sürün.

yok yazın buralardayım kıbrısa geciricem arabayı :)

markopasa86 link' Alıntı:
[quote author=Tolga KARACA link=topic=141.msg43067#msg43067 date=1313135327]
O yola "kaymak gibi" demeyelimde "boş ve geniş" diyelim daha yerinde olur çünkü yollar düz görünsede kaba ve bol girinti çıkıntısıyla birçok forumdan arkadaşın araçlarında duymadıkları tıkırtıları açığa çıkarmıştır! 8)
Bozuldu o zaman, gerçi ben akçaya gideli 3-4 yıl oldu yine, o dağlık yoldan indikten sonra Asos sapağından Akçaya kadar ki yol mükemmeldi, zaten yeni asfaltlanmıştı, şeritler falan yeni çekilmişti.
[/quote]

3-4 seneyi geçiyor dediğin 3 şeritli yolların yapılışı..

İlk yapıldığında kaba asfalt pek girinti çıkıntılı değildi ama birkaç hafta boyunca taş sıçratmaları yüzünden yüzlerde araç hasar görmüştü.

Şimdiyse yol aşırı kalabalık + sıcak + zayıf zemin çalışması yüzünden yer yer kavun büyüklüğünde zift çıkıntılarına vb sahne oluyor.

Anladım Tolga Bey, desenize oraları da harap etmişler. Biz Akçaya ben çok küçükken gelirdik, o zamanlar ne Altınoluk ne Akçay , benim son gittiğim senede olduğu gibi kalabalıktı, hele hele Altınolukta ki sahili ve yapılan vilları görünce burası artık şehir olmuş dedim. Akçaya da belediye olduktan sonra bir veya iki defa gittim, sonuncusuda dediğim gibi yıllar önce. Balıkesir deyince aklımda canlanan, o orta kesime hitap eden tatil mekanı imajı yavaş yavaş kayboluyor sanırım.  :(

buğra link' Alıntı:
[quote author=Tolga KARACA link=topic=141.msg43068#msg43068 date=1313135361]
Buğra kardeşim aracın hayırlı olsun..

teşekkur ederim tolga kardeşim
[/quote]

Tolga bey konuyla alakasız olacak ama bugun ruhsata baktım benim arabanın kilosu 1503 yazıyordu faturada 1496 yazıyor opel teknik verilerinde 1300 lu bişey. sizin aracınızda 1.4 sanırım. acaba zahmet olmazsa ruhsatta yazan kilonuza bakıp yazabilrmsnz. ruhsata yanlşmı yazılmş benmki?

Aracın versiyonuna ve donanımına göre aynı motordaki araçta farklı değerler oluyor.

buğra link' Alıntı:
Tolga bey konuyla alakasız olacak ama bugun ruhsata baktım benim arabanın kilosu 1503 yazıyordu faturada 1496 yazıyor opel teknik verilerinde 1300 lu bişey. sizin aracınızda 1.4 sanırım. acaba zahmet olmazsa ruhsatta yazan kilonuza bakıp yazabilrmsnz. ruhsata yanlşmı yazılmş benmki?

Araca ilk bindiğimde hemen bakacağım, ancak ruhsat bilgileri her zaman doğru olmayabiliyor.

Tolga KARACA link' Alıntı:
[quote author=buğra link=topic=141.msg43147#msg43147 date=1313192874]

Araca ilk bindiğimde hemen bakacağım, ancak ruhsat bilgileri her zaman doğru olmayabiliyor.
[/quote]

Türkiyede vergilerde kiloya bakılmıyor sanırım. Ama aracı kıbrısa geçiricem kış aylarında orada vergide kiloya bakılıyor ruhsat yuzunden fazla para ödemek istemem. Şimdiden çok teşekkür ediyorum..

buğra link' Alıntı:
Türkiyede vergilerde kiloya bakılmıyor sanırım. Ama aracı kıbrısa geçiricem kış aylarında orada vergide kiloya bakılıyor ruhsat yuzunden fazla para ödemek istemem. Şimdiden çok teşekkür ediyorum..

Rica ederim 1 saat içinde cevap yazacağım.

Geri