blok en basit iş çağatay. Blok dediğin döküm bir parça. Hepsinin kalitesi aşağı yukarı aynı falan filan. Bloka neden takıldın anlamadım. Ne kadar honlayacan ki, sağlamlık arıyorsun? Çakarsın datron gömlek, blok olmasa da olur. Blok çatlatırsan, sorun %99 bloktan değildir, biliyorsun. Bloktaki kanallar hoşuna gittiyse, bence tasarımı hatalı diyemesem de güncel değil, özellikle soğutma. Blokun nesi güzel bilemedim.
Bence yanlış düşünüyorsun, diğer saydıklarım para tutan, emek isteyen sorunlar.
x20xev, z20let vs. saydığımız motorlar Gm in 2. nesil motorudur. Base blok yok aslen, Opel de işler generasyon, generasyon ilerliyor. Dediğin blok 1994 yılında çıktı.Detaylı bilgi:
http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Family_II_engine
Yazılımı ne ile süreceksin? Beyin ne düşünüyorsun? Haritayı nerede yapacaksın?
perfect power piggy back mi kullansam orjinal beyinle,yoksa z20let me 1.5.5 e map to maf converter mi kullansam,yoksa mbe 992 mi?
---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 00:16 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 00:04 ----------
Bu konu bu şekilde beni sorgulama şekline dönecekse arkadaşlar,kapatın konuyu.
Ben bu işi öğrenmek için burda değilim.Ben sevdiğim araba üzerine yapacağımız işlemleri gösterecek,çıkan sorunları nasıl aştığımızı ,neler kullandığımızı,olası bir x20xev dönüşümünde neler le karşılaşılacağını bir parça tarif edip,yapacak arkadaşlara neye bulaştıklarını,neler gerekebileceğini anlatmaya çalışmak.Ah be arabamı çok seviyorum ama keşke turbo olsaydı diyen insnalara bir nacizhane rehber hazılamak için burdayım.
Bugün daha 800+ evo çıktı bizim garajımızdan,mühendislik fakültesini çorbadan kitaptan okumadım ben.2008 yılında yaptığımız proje aselsan tarafından geliştirilip kullanılıyor hala.
Diyorum ki zayıf şase noktalarını güçlendirip kule gergisi atıcaz.
olay dönüyor oluyor ki sadece kule gergisi ile sorunu çözecek.
Delikli disk gibi frenleme sistemlerini konu sadece motor konusu olduğu için yazmadım diyorum.
Sadece delikli disk le frenleme sorununu çözecek diyor.
Paşam oturmuş hesapla diyor.Başka bir isteğin varmı?
Senin keyfin olsun diye,ben hesaplama yayınlamak zorundamıyım?
Burkulma hesaplamalarını verdim.İşine geliyorsa kalkarsın,hangi malzeme kullanılmış.Denklemdeki sabitler değişkenler neler bakarsın.Hesaplarsın.
Ben senin keyfin olsun diye birşey hesaplamak zorunda değilim.
Ben Tofaş ustası olmaktan gocunmam arkadaşım,hayatımda hiç tofaş a dokunmadım ama,dokunsam da gocunmam.
Eğer yapılanı izliyecekseniz,buyrun izleyin.Ben sizden fikir istemedim.
Neyi nasıl yaparız hiç demedim.
Nacizhane fikirleriniz size kalsın.
Tekrar söylüyorum o şanzuman kırılmış umrumda değil,zaten f20 aldım.F20 demi kırıldı , alırım bir dogbox çözerim.
Aem kullandım sorun mu oldu,dönerim mbe ye.Maf sensörü laga mı düşüyor.Çeviririm Map a.
Canım orjinal mi kullanmak istedi,maf sensörüne boyut ayarı çeker tam değer alır kullanırım.
oda olmadı megasquirt takarım launch kontrol koyarım.
Bunlar olmıyacak şeyler değil,yapmadığımız şeyler hiç değil.
Yazılımı me ye kess le atarım,tricore kullanırsam adaptörü var,orjinal beynini söker okurum.
Mbe in zaten aparatı var.
Dosyayı ister ecm ile ister winols ile yaparım.
Oda mı olmadı mbe ile live ayar veririm , bide wideband taktım mı mis çiçek olur.
Ben burda 2 kuruşluk bir rehber hazırlıyalım dedik,çileden çıktık.
Konuyu kapatabilirsiniz arkadaşlar.
Bu iş rehberden çok,iş öğretme çabasına döndü.