Vectra B'ciler Yakıt Oranlarınız Nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan toGah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bnede 93 vectra a 2,0 vardı 115hp şehir içinde 100 kmde 12 lt benzin 14 lt lpg tüketirdi; şehir dışı tüketimi daha düşüktü tabiiki; şu an kullandığım 94 model astra f ise 1,4 80 hp ve şehir içindeki tüketimi birkaçgün öncesine kadar vectra a 2.0 ile aynıydı nerdeyse fakat dün aracın hava debimetresini söktüm; debimetreyle gaz kelebeği arasında iletimi sağlayan metal bir parça var ve bu parça tam iletim sağlamıyordu, gaz pedalım sertleşmişti; araç hava akışını yanlış algılıyordu; hava debimetresini gaz kelebeğinin üzerine orjinal haline yakın bir şekilde takıp aracı çalıştırdım ve rölanti korkunç yükseldi; hiç düşmüyordu; rölanti ayarı resetlesin diye aküyü söktüm ve sonra tekrar taktım; durum yine aynıydı; en son rölanti ayarlayıcıyı söküp gaz yağı ile temizledim ve geri taktım; aracı çalıştırdım ve rölanti normal seyrine geldi; bir hafta önce 10 ytl yani 6 lt lpg ile 40 km giden aracım şimdi; 53 kmde ve daha 10 ytllik gaz bitmedi; biraz uzun br anlatım olsa da buradan çıkan sonuç; aracınızın hava girişini kontrol ettirin; eğer hava ile ilgi,li parçaların herhangi birinde sorun varsa yakıt olumsuz yönde etkileniyor...
 
2lt
manuel
lpg yok
ş. içi: 12-13lt kış aylarında 10-11lt yaz aylarında
 
Selamlar...

Vectra B kullanıcıları Yakıt oranlarınız nedir.
kış aylarında artış ne durumda?

yazarken kaç motor ve manuel mi otomatik mi belirtirseniz süper olur..

lpg ve benzin değerleri süper olur.

Vectra B Otomatik 2.0
Benzin
Şehir içi 100/20 Lt.
Şehir Dışı 100/11Lt


aracım 2.0 otomatik

kardeş otomatik aracı yeni aldım biliyorsun.ve ilk uzun yolum 600 km yi yaptım.uzun yolda 8.8 yaktı (bu değer bile bana çok geldi) şehir içini ölçemedim daha.
ama senin şehir dışı 11 litre gerçekten yüksek bir değer
tabii kullanıma bağlı olarak.eğer süratli ve agrasif kullanıyorsan değerlerin normal.

sıradan bir sürüşün varsa ...... bu değerlerle sanayinin yolu gözüküyor sana :cry:
 
aracım 2.0 otomatik

kardeş otomatik aracı yeni aldım biliyorsun.ve ilk uzun yolum 600 km yi yaptım.uzun yolda 8.8 yaktı (bu değer bile bana çok geldi) şehir içini ölçemedim daha.
ama senin şehir dışı 11 litre gerçekten yüksek bir değer
tabii kullanıma bağlı olarak.eğer süratli ve agrasif kullanıyorsan değerlerin normal.

sıradan bir sürüşün varsa ...... bu değerlerle sanayinin yolu gözüküyor sana :cry:


özkan selamlar, agresif araç kullanamıyorum çünkü 13 aylık kızım var genelde hep beraber gezdiğimiz için arabayı genelde sakin kullanırım, ani hızlanlamalardan kaçarım, ama servis ve sanayideki ustalar normal diyorlar bu tüketime :) kanser edecekler beni :)
 
kardes biraz zaman gecsin bende şehir içini tam olarak bi ölçüyüm sana net bir cevap veririm.duruma göre kanser ol yada olma :D
hamza bi ara bende senden otomatikle vitesle ilgili gerekli bilgileri ve tüyoları alıyım :D
 
kardes biraz zaman gecsin bende şehir içini tam olarak bi ölçüyüm sana net bir cevap veririm.duruma göre kanser ol yada olma :D
hamza bi ara bende senden otomatikle vitesle ilgili gerekli bilgileri ve tüyoları alıyım :D

valla özkan savaş abi daha iyi biliyor bende otomatik acemisiyim, önemli olan arabayı zorlamadan kaldır yavaş yavaş hızlanırsan yakıt tüketimini etkiler. bide araç tam durmadan ileri geri vites değiştirme diyorlar :)
 
Çok benzinle az kilometre yapmayı çoğumuz kolayca becerebildiği halde tersini nedense pek başaramıyoruz. Sonra da otomobilimizin neden çok tükettiğini merak edip yakınıyoruz.
Otomobil kullanma biçimi yakıt tüketimini etkiliyor
Otomobili kullanış biçimi yakıt tüketimini azımsanmayacak ölçülerde düşürebiliyor. Bunun nasıl olacağını aşağıdaki noktalara dikkat ederek görmek mümkün.
Otomobili rölantide ısıtmayın
Motoru rölantide ısıtmak motora verdiği zarar yanında yakıt tüketimini de artıran önemli noktalardan biri. Motoru çalıştırıp yola çıktığınızda yaptığınız birinci kilometre sonunda otomobilin yaktığı benzin üç dakika rölantide çalışmış kadardır. Yani otomobili üç dakika ısıtmak için harcanan benzinle 1 km yol yapabilirsiniz. Bu nedenle uzun süreli durmalarda motoru durdurmakta fayda var.
Kısa mesafeler için araç kullanmak lüks
Yapılan bir test sonucunda 0 derece santigrad hava sıcaklığında 1.6 litrelik orta sınıf bir otomobil motoru marşa basıldığı andan itibaren 100 km'de 40 litreye eş bir tüketim değeri veriyor. Ancak 4 kilometre yol katedildikten sonra otomobilin motoru normal ısısına kavuşuyor ve tüketim normalleşiyor. Bu nedenle kısa mesafeler için otomobili kullanmak yerine yürümek daha sağlıklı ve ucuz oluyor.
Doğru zamanda vites değiştirin, ekonomik viteste sürün
Birinci vitesi yalnızca otomobili hareket ettirmek için kullanın ve hemen ikinci, üçüncü ve dördüncü viteslere geçin. Vitesler değiştirildiğinde motor devri değişir. Motor devri krank milinin bir dakikada yaptığı devir sayısıdır. 6000 d/d'lik maksimum devir sayısı krank milinin saniyede 100 devir yaptığı anlamına gelir. Her motorun maksimum devir sayısı olduğu gibi en verimli çalıştığı bir devir de vardır. Bu devir otomobilden otomobile değiştiği için teknik verilerine bakıp ya da servislere danışılarak öğrenilebilir. teknik verilerde Maksimum tork adı altında görülen değer genellikle motorun en verimli çalıştığı ve az tükettiği devirdir. Bu devirde kalacak biçimde vitesler değiştirildiğinde gereksiz benzin savurganlığı önemli ölçüde azalacaktır.
Örneğin: Test edilen otomobilin birinde 100 km uzunluğundaki düz bir yolda 4'üncü vitesle 60 km/s sabit hızda gidildiğinde 5.8 litre/100 km tüketilmiş. Aynı koşullarda 3'üncü viteste 9 litre/100 km tüketim saptanmış. Görüldüğü gibi aynı uzunluktaki bir mesafeyi bir vites küçülterek katetmek 3.2 litre, yani yüzde 55 daha fazla tüketime yol açabiliyor. Aynı otomobille 30 km/s sabit hızla 3'üncü viteste 7 lt/100 km, ikinci viteste aynı hızda ise yaklaşık 10 litre tüketim saptanıyor. Görüldüğü gibi hangi hızda hangi viteste gidilmesi gerektiğini iyi bilmek gerekiyor.
Sakin, yol ve trafik koşullarına uyumlu kullanım
Ne kadar kararlı ve uyumlu otomobil kullanırsanız o denli az benzin tüketir o denli az sinirlenirsiniz ve otomobiliniz o denli az yıpranır. Akan trafiğin ritmine adapte olmak ve otomobilin hemen önüne değil daha ileriye bakarak gelişmeleri izlemek sakin ve trafiğe uygun sürüşün bir parçası.
Tabii bu arada dikiz aynalarına bakmayı da ihmal etmemek gerekiyor. Önünüzdeki araçla yeterli bir mesafe bırakın. Sık sık hız değiştirmekten kaçının. Yavaşlamak gerektiğinde ayağınızı gazdan zamanında çekin. Böylece hem balatalarınız hem de sinirlerinizin ömrü daha uzun olacaktır. Önünüzde akan trafiği izlemek bu açıdan size yardımcı olacak ve panik fren yapmak zorunda bırakmayacağı gibi yakıt tasarrufu da sağlayacaktır.
Öneriler
Başkalarının sizi sollamasına izin vermek sizin başkalarını sollamanızdan daha akıllıcadır. Otomobilinizin son süratinin yüzde 70-80'ini geçmemek tutumlu sürüş için en basit kuraldır. Yani gaz pedalının altında ne kadar fazla boşluk bırakılırsa o kadar çok para cebinizde kalır ve sinir sisteminiz daha uzunca bir süre araç kullanabilmenize olanak tanır.

ALINTIDIR
 
savaş usta paylaşımların harbıden cok guzel teşekkür ederim.yanlış bildiklerimizide sizin sayenızde ogrenıyoruz...

kafama takılan bır sey var.motor sogukken hareket ettıgımız zaman rolantıde calışmasından daha fazla tuketım olmazmı..ısıtma suresı ne kadardır.ortalama olarak.
 
dün servise gittim hava girişlerine bujilere ekzos katalatik vs.vs.vs. baktılar hiçbir problem yok dediler, eğer bu araba fazla yakıyorsa sen araba kullanmayı bilmiyorsun dediler :)

şuçlu ben oldum :)
 
hamza yakıt verilerini yol bilgisayarına göremi söylüyorsun yoksa kendin harcadığın yakıtla ilgili bir hesap mı yaptın. öncede söylediğim gibi yol bilgisayarında sorun olabilir. bilgisayardaki diğer veriler doğru çalısıyor mu?
 
Geri
Üst