bnede 93 vectra a 2,0 vardı 115hp şehir içinde 100 kmde 12 lt benzin 14 lt lpg tüketirdi; şehir dışı tüketimi daha düşüktü tabiiki; şu an kullandığım 94 model astra f ise 1,4 80 hp ve şehir içindeki tüketimi birkaçgün öncesine kadar vectra a 2.0 ile aynıydı nerdeyse fakat dün aracın hava debimetresini söktüm; debimetreyle gaz kelebeği arasında iletimi sağlayan metal bir parça var ve bu parça tam iletim sağlamıyordu, gaz pedalım sertleşmişti; araç hava akışını yanlış algılıyordu; hava debimetresini gaz kelebeğinin üzerine orjinal haline yakın bir şekilde takıp aracı çalıştırdım ve rölanti korkunç yükseldi; hiç düşmüyordu; rölanti ayarı resetlesin diye aküyü söktüm ve sonra tekrar taktım; durum yine aynıydı; en son rölanti ayarlayıcıyı söküp gaz yağı ile temizledim ve geri taktım; aracı çalıştırdım ve rölanti normal seyrine geldi; bir hafta önce 10 ytl yani 6 lt lpg ile 40 km giden aracım şimdi; 53 kmde ve daha 10 ytllik gaz bitmedi; biraz uzun br anlatım olsa da buradan çıkan sonuç; aracınızın hava girişini kontrol ettirin; eğer hava ile ilgi,li parçaların herhangi birinde sorun varsa yakıt olumsuz yönde etkileniyor...