- Konuyu Başlatan
Aradan 1 yıl geçti dün kontrol ettim soğutma suyu haznesini ve kapağını pislik vs yok hakkını vereyim usta iyi temizlemiş ikinci bir antifiriz işlemine gerek kalmadı.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Olmaz hava yaptırır bende patladı motoru kale de aldım bir kaç tane daha var denedim hepsi sorunlu basınç var motorda gelmiyor gelse bile ya hava kaçırıyor kapak su kaynattırıyor yada hararet yaptırıyor su kanı ve kapağı mutlak gm alınmalı takip edinPanik yok dostlar bu ariza bu araclarda oluyormus.
chevrolet cruze lardada ayni motor oldugu icin bu ariza oluyormus.
Benim aracin su kabinda yag birikmisti.
Usta Kale marka takti.
Kale 1.4 lerde sorun veriyomus ama 1.6 da vermiyomus.birde taktirmadan once isciligi/fiyati konuşun sonra usta supriz yapabilir.
Yağ soğutucunu kale takti usta şimdilik sorun yokOlmaz hava yaptırır bende patladı motoru kale de aldım bir kaç tane daha var denedim hepsi sorunlu basınç var motorda gelmiyor gelse bile ya hava kaçırıyor kapak su kaynattırıyor yada hararet yaptırıyor su kanı ve kapağı mutlak gm alınmalı takip edin
Su kabimi degistirmedim onu usta temizledi taktiYağ soğutucunu kale takti usta şimdilik sorun yok
Yanlış antifiriz ve su koyma yüzün denbu yağ soğutucusu sorunu neden oluyor ? bilen var mı?
yanlış yağ tercihi mi ? motorlu devirli kullanmaktan mı? Yanlış antifreezeden mi ?
bileniniz var mı ?
Sıkıntı olmaz sen yine de ara ara kontrol et. Kapakta veya kaptaki su yüzeyinde yeşilimsi şeyler olmasın.Su kabimi degistirmedim onu usta temizledi takti
bu yağ soğutucusu sorunu neden oluyor ? bilen var mı?
yanlış yağ tercihi mi ? motorlu devirli kullanmaktan mı? Yanlış antifreezeden mi ?
bileniniz var mı ?
Kaliteli antifriz ve saf su dışında su kullanmak contaların daha erken yıpranmasına sebep oluyor.bu arızanın sebebi bence parça mühendisliği hatası.
Soğutucu içindeki yağ kanalları ile su kanallarının giriş çıkışları birbirine çok yakın. aralarında bikaç milimetre var.
araçtaki birbirine karışması hayati tehlike yaratan iki sıvıyı aynı sistem içerisinde dolaştıracaksan buna uygun önlem almalısın.
ayrıca soğutucudaki oringlerin zamanla özelliğini yitirmesi de diğer sebep.
hiç kendinizde sorun aramayın, yok kaliteli antifriz kalitesiz yağ falan diye...