Yağmur sensörü ve hill holder

Ynt: Yağmur sensörü ve hill holder

avukatakın link' Alıntı:
Demek ki neymiş astralarımızı  kullanırken kesinlikle yokuş olan yolları seçmemeliyiz, zaten hele bir de araç dizelse  yokuş çıkmak hoşuna da gitmiyor aracın  dancee  iyisi mi biz bu aracı  sonax bilmem ne cilalı şampuanla yıkayıp-killeyip- incesinden kalınından pasta neyin sürüp fotosunu videosu çekelim başkada bir numarası yok zaten  evill2 

Sn. Avukatakın,

Kişisel merakımdan soruyorum. Bu aracı satın almasaydım da keşke şu aracı satın alsaydım dediğiniz bir model veya marka var mı?

Arkadaşlar ben sadece hill holder balatanın ömrünü uzatır mı, kısaltır mı, yoksa hiç alakası yok mu, bunu merak etmiştim. Benim balatadan koku duyduğum yerde önceki araçlarımdan birisi olsa herhalde çekicinin üstünde tamamlardı yolun kalanını.

drwaverunner link' Alıntı:
[quote author=avukatakın link=topic=597.msg8552#msg8552 date=1298358447]
Demek ki neymiş astralarımızı  kullanırken kesinlikle yokuş olan yolları seçmemeliyiz, zaten hele bir de araç dizelse  yokuş çıkmak hoşuna da gitmiyor aracın  dancee  iyisi mi biz bu aracı  sonax bilmem ne cilalı şampuanla yıkayıp-killeyip- incesinden kalınından pasta neyin sürüp fotosunu videosu çekelim başkada bir numarası yok zaten  evill2  

Sn. Avukatakın,

Kişisel merakımdan soruyorum. Bu aracı satın almasaydım da keşke şu aracı satın alsaydım dediğiniz bir model veya marka var mı?
[/quote]

Sn. Drwawerunner, para  donanım ve tip ve de en önemlisi ikinci el değerine ilişkin hususlar birlikte değerlendirildiğinde astranın dışında "benim alabileceğim" başka bir araç piyasa da yok.  
İleride meganın 1,6 130 hp lik dizel otomatiği ֜lkemize gelirse o zaman belki ona kayabilirim. Ama şu an en iyi kombinasyona sahip araca bindiğimi düşünüyorum.

HaKaN link' Alıntı:
Demek ki neymiş astralarımızı  kullanırken kesinlikle yokuş olan yolları seçmemeliyiz, zaten hele bir de araç dizelse  yokuş çıkmak hoşuna da gitmiyor aracın  dancee  iyisi mi biz bu aracı  sonax bilmem ne cilalı şampuanla yıkayıp-killeyip- incesinden kalınından pasta neyin sürüp fotosunu videosu çekelim başkada bir numarası yok zaten  evill2 

şimdi bu balata konusu tüm araçlara özel
Ben internette araştırdım 4000 deVolkswagen passat ta da bitmiş balata, ya da skoda da ya da renaultta ya da peugeotta
Hepsinin linklerini verebilirim
Bu sadece Opel' e özgü demek çok yanlış ve tekdüze bir düşünce olur, ben de onu kastetmedim zaten
Diğer firmalarda debriyaj hatalarını garanti kapsamına almıyor maalesef
Sürücü hatası olarak kabul ediliyor ama garantiden değiştirenlerde olmuş
Ama bu yokuşlarda  kabul etmeliyim ben aracı zorladım hillholder olmasına rağmen sıkıntıdan (İstanbul trafiği malum) yarım debriyaj yaptım vs
Bunu sadece opele atmak haksızlık olur

Nazik olun dememdeki kastım benim gibi araca yokuşta yüklenmeyin, hillholder gibi müthiş bir özellik var iken
eskidn kalma alışkanlık ile yarım debriyaj yapmayın, araç yokuş yukarı kalkarken arkaya kayıcak diye gaza yüklenmeyin
Eğer bunları yaparsanız hiçbir aracın balatası kolay kolay dayanmaz maalesef

hakan bey yazdıklarınıza aynen katılıyorum.

balata bitmesi çoğunlukla sürücü hatasından kaynaklanır. ve ne hikmetse genelde bayan sürücülerde rastlanır :)
bundaki en önemli etken de arabayı yarım debriyajda kullanmak. arabalarımızda hill holder var ve bu özellik sayesinde dikkatli kullanımla balataları diğer araçlardan çok daha uzun süre sorunsuz kullanabiliriz

Benim Corsa D ile ilgili 2008 ylında başıma şöyle bir şey geldi:

Tek şeritlik dik bir yokuştan aynı zamanda çıkmaz sokak inmek durumunda kaldım ve geri geri çıkma mecburiteyim vardı. Ne yaptıysam geri geri çıkamadım. Araç sürekli bağıyor nasıl debriyaj balatası yakıyorum ama etraf duman oldu arabanın içi duman sanki dışardan baksan ön tekerlere drift yaptırıyorum zannedersiniz. Millet camlara çıktı araba yanıyor mu diye. 6-7 kez denedim ama araba çıkamadı. Tabi balata ısınınca da kavrama iyice azaldı.

Ben de soğusun diye arabayı 1 gün orda bıraktım. Ertesi gün bir şekilde çıktım ve sonra arabayı kullanmaya devam ettim. Balata değişimine gitmedim çünkü o kadar yanmaya rağmen arabanın kavraması gene de iyiydi.

Yani balata kolay kolay bitmiyor ama bitti mi de masrafı büyük :)

drwaverunner link' Alıntı:
Benim Corsa D ile ilgili 2008 ylında başıma şöyle bir şey geldi...

Sizinkine çok benzer bir olay benim de aynı araçla başıma geldi. Bunun dışında birçok kez daha aynı olay tekrar olmasa da farklı zamanlarda balata ısındığı için koku yaptı. Ama balata bitmedi. Kavraması da gayet iyiydi. 102.500 km'de sattığımda da üzerinde aynı balata duruyoru.

keşke hillholder'i devre dışı bırakma seçeneği olsaymış, ben el freni falan kullanmadan yarım debriyajla sorunsuz kaldırıyordum arabayı. şimdi bu hillholder arabayı bir tutuyor bırakmıyor arkadaş :) epey gaz vermek zorunda kalıyorum

vehicle_dynamics link' Alıntı:
Sanırım hill holder belli bir eğim değerinden sonra çalışıyor, hafif eğimde ışıklarda freni bırakınca geri kayan arkadaş oldu mu?

Hafif eğimde hill holder a güvenip ayağınızı frenden çekmeyin,anladığım kadarı ile az eğimde hill de hold etmiyor:)

Bu akşam silecek ayarlarına bakıcam,ama sağ kol ayarları tam olarak şöyle mi?
0 kapalı, 1 fasılalı silme, 2 yağmur sensörlü silme, 3 sürekli silme.
benim bildiğim 0 kapalı 1 yağmur sensörlü 2 fasılalı silme 3 sürekli silme

comodor link' Alıntı:
benim bildiğim 0 kapalı 1 yağmur sensörlü 2 fasılalı silme 3 sürekli silme

Sn. Comodor'un dediği gibi. Kapalı konumdan sonraki ilk konum sensör.

[quote author=hllb link=topic=597.msg20430#msg20430 date=1301480204]
keşke hillholder'i devre dışı bırakma seçeneği olsaymış, ben el freni falan kullanmadan yarım debriyajla sorunsuz kaldırıyordum arabayı. şimdi bu hillholder arabayı bir tutuyor bırakmıyor arkadaş :) epey gaz vermek zorunda kalıyorum
[/
quote]
aslında çokta gaza basmanıza gerek yok ilk önce gaza hafif dokunduğunuzda zaten kendini bırakıyor bence ağağınızı klkışta fazla gaz kullanmamaya alıştırın benim şahsi düşüncem kalkışlarda gaza yüklenipte hillholder zorlamamak lazım

Geri