Yeni astra 1.4 otom vites yakıt tüketimi

Ynt: Yeni astra 1.4 otom vites yakıt tüketimi

sallierim link' Alıntı:
bence sıkıntı makyajlı kasada (sedan da dahil buna) yapılan iyileştirmeden kaynaklanıyor.8-9 litre ortalama diyen arkadaşların hepsi ya sedan kullanıcısı ya da makyajlı kasa kullanıcısı.en azından benim tespitim bu.sanırım 2 farklı A.S den bahsediliyor forumda.fabrika değerlerine göre yeni A.S nin daha az yaktıgı biliniyordu ama kullanıcıların yorumlarına göre düşünülenden çok daha az yakıyor.Bu nedenle tartışmadan sakince konuşmakta fayda var.yenisi bu kadar görünür ölçüde az yakıyorsa eski a.s sahibi arkadaşlar mağduriyetini fabrikaya mail yardımı ile bildirebilir ve kendilerinde de iyileştirme yaptırılmasını isteyebilir.

Buda sizin yorumunuz tabi saygı duyarız ancak benim görüşümde makyajlı aracın tek farkı ön tampon ve arka tampondaki nikelaj, motor aynı ağırlık aynı ne yakıt farkı olabilir ?

Makyajlı kasadaki farklılıklar adı altında bunu bi tartışalım bence,

böylece makyajlı kasaya yeni bi imaj giydirmeyelim Az yakıyor felan ...

Bende bir Insignia kullanıcısı olarak nacizane tüketimimi vermek isterim. İstanbul şehir içinde kullanıyorum arabayı sabah 6 da anadolu yakasından ataşehirden avrupa yakası haliçe geçiyorum trafik olmuyor sabit hızla hız sabitleyicisiyle 70 le giderim dönerken kimi zaman akşam 7 gibi yola çıkarım kimi zaman 10 gibi trafik çok az olur dur kalk yaparım ama  max 15 defayı geçmez günde 50 km yol yaparım. Ortalama 5000 km dir yakıt ortalamam 1.6 180 hp manuel vitesle 7.9 civarı. bir kere bile trafiğe girdiğimde (köprü trafiği) 8 oluyor ama onu 7.9 a indirmem 1 hafta sürüyor :) genel anlamda 7.8 - 8.2 arası yakıyorum hep 6. viteste bu arada

delikadir24 link' Alıntı:
Buda sizin yorumunuz tabi saygı duyarız ancak benim görüşümde makyajlı aracın tek farkı ön tampon ve arka tampondaki nikelaj, motor aynı ağırlık aynı ne yakıt farkı olabilir ?

Makyajlı kasadaki farklılıklar adı altında bunu bi tartışalım bence,

böylece makyajlı kasaya yeni bi imaj giydirmeyelim Az yakıyor felan ...

motor aynı değil dostum. overboost ile tork artti. active select de iyileştirildi

Ocak 2013'te yenilenen kullanıcı kitabında da A14NET motorları 200 nm tork hala. Bayilerdeki satıcıların sözlerine güvenmeyin pek. Her zaman derim bayideki bir satıcı için 1.4T Active Select "Dizelden 1lt fazla yakıyor abi"dir. Aman diyorum. ((:

media.opel.com sitesinden alıntılar

bu active select için
New automatic transmission generation: less friction, more comfort, shorter shifts

The second generation of the Opel six-speed automatic transmissions is launched in the summer of 2012 ready for the new model year. Apart from increased efficiency its main optimizations include shorter shift times and noise and vibration reduction. By making the torque converter smaller, inertia was also reduced. Efficiency is also increased in the optimized gear train including friction plates, bearings and seal rings. Spring stiffness has been almost halved in the damper spring so that vibrations are better absorbed. New direct control linear solenoids are now used to actuate the gears. They are lighter and support more rapid shifting. This resulted in the gear shift response time being reduced by up to 60 percent (100 milliseconds) while the overall shift time was cut by up to 40 percent.

bu da yeni 1.4 turbo 140 hp için

On the gasoline side, engines benefit from the following changes: the 1.4 liter turbocharged unit with 103kW/140 hp now has an overboost function which temporarily gives it 20 Nm of extra torque by increasing the charge air pressure. This means that maximum torque is momentarily lifted to 220 Nm. In that sense, overtaking maneuvers on country roads are made smoother and safer.

GNSpower link' Alıntı:
Ocak 2013'te yenilenen kullanıcı kitabında da A14NET motorları 200 nm tork hala. Bayilerdeki satıcıların sözlerine güvenmeyin pek. Her zaman derim bayideki bir satıcı için 1.4T Active Select "Dizelden 1lt fazla yakıyor abi"dir. Aman diyorum. ((:

tork değişmedi zaten. yukarıdaki yazılar opelin resmi basın açıklamalarıdır. overboost ile tork 220 ye çıkıyor belli devirlerde

Bu değişiklikler ülkemiz için üretilen modellerine de uygulandı mı yoksa Almanya'da mevcut olan fakat bize sunulmayan LPG teknolojileri gibi belli ülkerle mi sınırlı kaldı acaba.

GNSpower link' Alıntı:
Bu değişiklikler ülkemiz için üretilen modellerine de uygulandı mı yoksa Almanya'da mevcut olan fakat bize sunulmayan LPG teknolojileri gibi belli ülkerle mi sınırlı kaldı acaba.

benim anladığım araç kodunda model yılı 2013 gözüken (türkiye ruhsatlarındaki model yılı değil, fabrika kodundaki model yılı) active selectler de yeni tip sanziman var. 1.4 tubo 140 hp overboost fonksiyonu icin ise yeni astra lansmaninda bu aciklama yapilmis. tr'ye farkli baska yere farkli motor gondereceklerini sanmiyorum.

yeni active select 10 numara olmuş gibi.(eskisine kıyasla)

Geri