Yeni Astra Sedan 1.3 Dizel Ne Kadar Yakıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan daos009
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeni Astra Sedan Dizel Ne Kadar Yakıyor

Evet uzun zaman oldu aracım 4700 km ye geldi ve ortalamam 6.4, max hız 26 km de ve bir depo ile şehir içinde 800 km ışık yanana kadar yaptım içerdeki yakıt ile bilgisayar 90 km daha gider diyor. Sanırım bu değerin altına da bende düşmeyecek

yulaf87 link' Alıntı:
1.3cdti sport + still sedan siyah .. aracım şu anda tam olarak 1350 km de ortalama yakıtım 5.3 tamamen şehir içi istanbul beykent havalimanı arası kullanıyorum 1 depo ilede ortalama 1000 km civarında şimdilik ama kırmızı ışık yanana kadar dibine kadar da sanırım 100 yada 150 km daha gider diye düşünüyorum..

- arkadaş hava limanı yolu diyor arkadaşlar, bunu şehiriçinden sayarsanız hata yaparsınız.
- türkiyenin hemen hemen her yerinde hava limanı yolları, şehirlerarası otobanların başladığı düm düz otobanlardır...
ve bu tarz yollarda da, dizel bir arabanın bir depo mazotla 1000 km demesi gayet normaldir yani...

onderak link' Alıntı:
- arkadaş hava limanı yolu diyor arkadaşlar, bunu şehiriçinden sayarsanız hata yaparsınız.
- türkiyenin hemen hemen her yerinde hava limanı yolları, şehirlerarası otobanların başladığı düm düz otobanlardır...
ve bu tarz yollarda da, dizel bir arabanın bir depo mazotla 1000 km demesi gayet normaldir yani...

Muhtemelen İstanbul'u bilmiyorsunuz. Beykentten havaalanı yoluna gelene kadar 20 km. E-5 trafiğinde geliyorsun. :)

Ayrıca Atatürk Havalimanında sizin o bahsettiginiz yollar var ama onlar sehir ici yolu oluyor. En yogun trafiğin yaşandığı yerler. Maalesefki Atatürk havalimanı İstanbul'da sehrin icinde kalıyor. Farklı sehirlerle karistirmayin

onderak link' Alıntı:

Bu yolda baya trafik olur arkadaşım. Sakin kullanırsanız trafik bile olsa 950 km yi buluyor. Bir de bir depo 54lt i hesaplıyorsunuz 60 litre mi bu önemli. Yani atana kadar mı doluduruyorsunuz depoyu yoksa ağzına kadar mı. 100 km menzil farkeder ikisi arasında.

- aracı yeterli hızda, ve sabit gazlamayla kullanıyor olması gerek, demek ki yol bunu size yaptırıyor. dur kalk yapmıyorsunuzdur, hatta viraja bile girmiyorsunuzdur, fren arkasından gaz yapmaya bile gerek olmuyordur. buda baya fark ettirir yakıtı, die düşünüyorum..

daos009 link' Alıntı:
araç sedan mı? ne kadar çok km yapsınız ne zaman aldınız acaba

Kusura bakmayın yeni gördüm cevabınızı aracı 2011 temmuzda teslim aldım şuan 56000 km. de her gün 55 km. işe gidip gelirken yol yapıyorum diğer zamanlarda da çok geziyorum km. bundan çok yüksek.

ortlamamam 6.9lt aracın deposunu 240 liraya fulledik ve yaklasık 1100 km yol yaptık yani 23 kurus gibi bişey yaktı. 1.4TSI jetta yla da 30 kurusa gelmistim istanbuldan erzincana

AbdulSamed24 link' Alıntı:
ortlamamam 6.9lt aracın deposunu 240 liraya fulledik ve yaklasık 1100 km yol yaptık yani 23 kurus gibi bişey yaktı. 1.4TSI jetta yla da 30 kurusa gelmistim istanbuldan erzincana
uzun yolda zaten 1100 yada 1150 km yapıyor şehir içinde biraz fazla yakıyor zaten

Araç ortalama 4,9 civarında yakıyor. Bilgisayardaki rakamın üzerine çıkacak görünüyor.
Resimlerdeki rakamların uyumu da çok manidar oldu:) İstesem yakalayamam...

Ekli dosyalar

• DSC_0227.webp
    DSC_0227.webp
    14.3 KB · Görüntüleme: 52
  • DSC_0228.webp
    DSC_0228.webp
    9.5 KB · Görüntüleme: 52

uzun yol ortalaması her halde bu benimki şehir içi 6 litrede hala :'(

Geri