Yeni Astra Sedan 1.3 Dizel Ne Kadar Yakıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan daos009
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeni Astra Sedan Dizel Ne Kadar Yakıyor

%70 i uzun yol diyebilirim. Hız sabitlemenin bu rakamda etkisi büyük uzun yolda.

Merhabalar ben aracımı (Yeni Astra Sedan 1.3) 2013 Martta aldım şu anda 15850 kmde. aldığımdan beri ortalama yakıt tüketimini hiç sıfırlamadım. Şuanda 5.2 lt/100 km yazmakta. Ayrıca şimdiye kadarki denemelerimden yola çıkarak söylüyorum. Bir depoyla şehir içi 1000 km (+-50km olabilir) şehir dışı da 1200 km (+-50 olabilir) yol yapıyorum. Şehir Antalya

vay anasını arkadaş ya ben niye bu değerleri göremiyorum şehir 1000 km çok iyi benim ki 12000 kmde hala ortalama 6.2

şehir içi kışın 6.5 yazın 5.5 benim ama sürekli kısa mesafeler ve trafikli yollar

aracım 14000 km ye geldi şehir içi sakin kullanıyorum fakat ortalama tüketimim 7.2 bakım yapmadan önce 6.4 civarıydı bakımdan sonra bu değerlere çıktı acaba bir sorunmu var?

benimki 1,3 hb %75 şehiriçindeyim bahçelievler veya büyükçemece civarı

ortalamam 5 ila 5,3 arasında değişyor hiç 5,3 geçtiğini görmedim.

en son geçen hafta depoyu fullediğimde araç 1 depo ile 1150 km yok yapmıştı. yaklaşık 250 tl civarına  depo fulleniyor.

aracım 17 000 km de bu değerlerde bakımlarında önemi lduğunu düşünüyorum. yağı özellikle mobil 5x30 esp koydurdum. ve hava filitresini her 5000 km de değişirim. yakıtı ya shell nitro yada bulamazsam total excellium alıyorum.birde aracı agrasif kullanmam. yanlız şunu söyleyeyim aracı agresif kullanmayan ama  alt devirlerde kullanan arkadaşlar var ve daha çok yaktığını görüyorum. bence alt devirdede kullanmak aracı yakıtını artırır.

İşİN ֖Z֜ ARACINIZIN AZDA OLSA SESİNİ DUYACAKSINIZ  ;D ;D ;D

Erm2323 link' Alıntı:
aracım 14000 km ye geldi şehir içi sakin kullanıyorum fakat ortalama tüketimim 7.2 bakım yapmadan önce 6.4 civarıydı bakımdan sonra bu değerlere çıktı acaba bir sorunmu var?
bakımdan sonra yakıtın artması bana anarmol geldi. bakımdan sonra düşmesi gerekir.

daos009 link' Alıntı:
bakımdan sonra yakıtın artması bana anarmol geldi. bakımdan sonra düşmesi gerekir.

ewet bende öyle biliyorum.. öyle olması gerekiyor zaten.... bu gün servise gittim servis yetkilisinin söylediği yol bilgisayarı takılı kalmış!!! böyle bi saçmalığıda ilk defa duydum..... daha önce duyan varmı? battle_Teroriste

Aracım 720 km'de ve ortalama yakıtı 6.3 litrede.

Erm2323 link' Alıntı:
ewet bende öyle biliyorum.. öyle olması gerekiyor zaten.... bu gün servise gittim servis yetkilisinin söylediği yol bilgisayarı takılı kalmış!!! böyle bi saçmalığıda ilk defa duydum..... daha önce duyan varmı? battle_Teroriste
,
bende ilk kez duyuyorum  :o

Geri