Yeni Astra Sedan 1.3 Dizel Ne Kadar Yakıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan daos009
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeni Astra Sedan Dizel Ne Kadar Yakıyor

bakımdan önce 9.4 bakımdan sonra 10.5 oldu benim araç da

sallierim link' Alıntı:
bakımdan önce 9.4 bakımdan sonra 10.5 oldu benim araç da
o zaman bakımdan sonra yakıt sarfiyatı artıyor mu yani

Şehir içi, dışı karışık biraz performanslı kullanımda 5.6lt. Minimum tüketim için yaptığım denemem de 100 km/h ile çok dikkatli kullanımda selimpaşa' dan havalimanına 4.2lt tüketmişti. Aşırı agresif kullandığımda ise 7.5lt kadar yakıyor.

Nisan 2013 çıkışlı aracım şu an 19.000km de genel ortalaması şu an hala 5.0, kullanımımın yüzde70i uzun yol yüzde 30u ölümcül trafik, uzun yol kullanımım sakin, 113km sabit sürat altında yapılmıştır. Bir buçuk ay önce 15000 bakıma girdim ve eş zamanlı olarak kış lastiklerine geçtim son 4000km ortalamam 5.2 yani konu başlığı aslında yeni astra dizel ne kadar yakmıyor, zorlasak yoktan yakıt var eder mi, kendi harçlıklarından biriktirerek mazot alır mı olabilir :D. Aracımın ilk 5000km ortalaması 4.6 idi nisan mayıs aylarında normal lastik, klima kapalı koşullarda, yazın klimanın devreye girmesiyle trajedik olarak 5.0 oldu, soğuk havalar ve kış lastikleriyle birlikte son 4000km ortalamam 5.2.

ben sürekli yoğun trafik dur kalk ve eğimi yüksek bir yerde oturuyorum ortalamam yaz kış 6.0  ;D

Değerli arkadaşlar,
Aracım 2013 Astra Sedan Sport . 27 Eylülde aldım. Yakıt ortalaması 5.3.

demek ki fabrikasyon verisinden 1 litre falan fazla yakıyor benimki hariç herkesin ki walll

Benim aracım 2012 Astra J sedan sport 1.3 CDTI. Yaklaşık bir hafta oldu aracı alalı. Ortalama yakıt tüketimim 5.2 lt. Daha evvel Astra H HB kullanıyordum ve yakıt tüketimim 5.4 lt idi. Sürüş tarzım oldukça sakin.

Sanırım sehir ici rekoru bende greatt

[img=800x450]http://imageshack.com/a/img191/6665/ueun.jpg[/img]

Saka saka :)) bu rekor ankara da sabah 5 de trafigin adeta hic olmadi zaman diyelim, cok ama cok sakin kullanimda ekranda shift uyarilarina uymamdaki rekordur  005hihih, normalde sehir ici trafik varken ve asabi kullanmamda 5.0 gösteriyor

Bir an şok yaşadım hb de bile 6.5 altını geremedim  ;)
Gerçi öyle bir teşebbüsümde olmadı  :)

Geri