1.4 astraya lpg ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alkara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alkara

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
95 model 1.4 opel astra f aldım.Enjeksiyonludur.Sıralı sistem lpg ekonomik sebepler ve arabaya çok binmemem nedeniyle düz sistem taktırsam:
1. motor zaten 1.4 , acaba kaldırır mı, malum rampa, yük meselesi sorunu?
2.yakıt olarak özelllikle şehir içinde ne yakar.(normalde)
3.simit olanı tavsiye ediyor musunuz.(araç hb dir)
4.ankara da tavsiye edeceğiniz, lpg merkezi varsa lütfen.
5.son olarak da maliyet ne durumlarda.(sıralı olmayan )
TEŞEKKÜRLER...

Normal olanı taktırma.Daha sonra problem yaşarsın.Manifolt içinde patlamalar oluyor.Hava debimetresi bozuluyor.Sıralı sistemdeki yakıt ekonomisi ve verimi alamazsın.Şehir içi ortalama 10 lt lpg yakar.HB için bence en ideali simit depo.

gungora arkadaşım yukarda normal tüpün sorunlarını bütünüyle yazmış. Yakıtı fazla yaktığı ve

çekişinin sıralıya göre düşük olduğu da doğru.Üstelik motorun da 1.4'müş. Ama illa normal tüp

taktıracaksan,bu tür sıkıntılara katlanacaksın,tüp ayarını iyi yaptıracaksın,arada kontrol

ettireceksin ve 8000-10.000 km.'de bir patlamanın önüne geçmek için bujilerini değiştireceksin.

Bu yüzden, enjeksiyonlu araçlarda sıralı sistem en iyi tercihtir. :good:

Dün bir tamirci komşum var.enjeksiyonun tek nokta değil, çok noktalı olduğunu ve mutlaka sıralı taktırmam gerektiğini söyledi.
fakat 2000 ytl çok para.onu amorti etmem için en az 2-3 yıl gerekir.o zamana kadar da zaten aRABAYI değiştiririm.o yüzden taktırmayacağım.zaten fazla da binmiyorum.benzine katlanalım bakalım.

normalde 4 silindirli araçlarda sıralı lpg sistemi 1100 den başlıyor 1500 e kadar çıkıyor. birazdaha araştır istersen. atiker taktırırsan fiyatı yaklaşık 1100 ytl diye duymuştum. bi araştır istersen

Geri