1.6 edition beklediğimiz gibi değilll!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kandemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 1.6 edition beklediğimiz gibi değilll!

GNSpower link' Alıntı:
Turbo motorlar ile atmosferik motorlar gücü üretme biçimleri bakımından farklılık gösteriyor bu yüzden 1.4T ile 1.6 atmosferik arasındaki fark tatmin edici bir farktır. Ancak sizin araçtan ne beklediğinizde önemli, 1.6T bile yetmeyebilir eğer beklentileriniz fazla yüksekse. En doğrusu test ederek almak.

Peki 1.4 wv ile 1.4 astra yı karşılaştırsak hangisi üstün gelir?

Wv motorlarıyla bizim araçların motoru arasında cidden fark büyük hele 160lık scirocco harika bi haz veriyor.

Kandemir link' Alıntı:

Öncelikle araçların ağırlığı eşit değil, VW bu konuda daha hafif olduğundan avantajlı, ayrıca motor anlamında GM motorları yüksek devri daha uzun sürdürme konusunda istikrarlı, kalanı için sanıyorum kısa bir rolling esnasında avantaj VW'de olacaktır.

Kandemir link' Alıntı:
2 side 140 lık olursa golf avantajlı ağırlık yüzünden eğer 140 vs 122 ise astra daha iyi 0-200 de çok daha iyi 0-100 e kadar yanya gidilir sonra astra açar

GNSpower link' Alıntı:
Öncelikle araçların ağırlığı eşit değil, VW bu konuda daha hafif olduğundan avantajlı, ayrıca motor anlamında GM motorları yüksek devri daha uzun sürdürme konusunda istikrarlı, kalanı için sanıyorum kısa bir rolling esnasında avantaj VW'de olacaktır.

thnxx Ne olursa olsun tercihim ASTRA 1.4 T olacak geçtiğim yerde dikkat çekicek :)

Siz kiyaslamanizi hangi sartlarda yapiyorsunuz. Koltuga yapistirma derken ilk akselerasyon mu yoksa ara hizlanma mi. 1.4 lerde kiyaslarsaniz ikiside ayni torka  farkli beygirlere sahip. Bu su demek 122 beygire kadar ayni sonrasinda 140 olan daha atak. Yani kisa suruslerde ve ilk acista ayni sonrasinda astra motoru daha soluklu. Araclarin gidisinde motor guc leri kadar kullanan kisinin araci taniyip ona gore kullanabilmeside buyuk etkendir. Gazi can istediginde tabana yapistirmakla aracin verimi hakkinda yargiya varilmaz. Bunada eniyi ornek Su anda Alonso nun kendisinden cok daha hizli araclara kok sokturmesidir.

eketen link' Alıntı:
Siz kiyaslamanizi hangi sartlarda yapiyorsunuz. Koltuga yapistirma derken ilk akselerasyon mu yoksa ara hizlanma mi. 1.4 lerde kiyaslarsaniz ikiside ayni torka  farkli beygirlere sahip. Bu su demek 122 beygire kadar ayni sonrasinda 140 olan daha atak. Yani kisa suruslerde ve ilk acista ayni sonrasinda astra motoru daha soluklu. Araclarin gidisinde motor guc leri kadar kullanan kisinin araci taniyip ona gore kullanabilmeside buyuk etkendir. Gazi can istediginde tabana yapistirmakla aracin verimi hakkinda yargiya varilmaz. Bunada eniyi ornek Su anda Alonso nun kendisinden cok daha hizli araclara kok sokturmesidir.

1.6 115 hp ile 1.4 tsi 122 hp wv karşılaştırıyorum;
Wv ilk akselerasyon ve ara hızlanmada üstün geliyor.
Wv nin 7 hp üstünlüğü ve turbosu var,
Astranın ise 200 cm[sup]3[/sup] motor hacmi üstünlüğü var
en azından kalkışta biraz daha iyi olmasını bekliyordum...

Kandemir link' Alıntı:
isterse 1000cm3 fark olsun araç daha güçsüz ve ağır olduğu sürece birşey değişmez

Kandemir link' Alıntı:

olay sadece hp değil. tork farkı da var turbodan dolayı. astranın 155 nm lik torkuna karşılık golfte 200 nm tork var.

Kandemir link' Alıntı:

Burada gozden kacirdiginiz sey vw sizden 7 beygir daha fazla olan 122 bg lik gucune sizden 45 Nm daha fazla olan 200Nm torku ile ulasiyor.  1.4t astra ile ise durum cok daha farkli Ayni devirlenebilme gucu ile 18 bg daha fazla guce ulasan bir motor bu. Sizin amosferik motor ile kiyas kesinlikle kabul etmez.

Geri