1.6 edition beklediğimiz gibi değilll!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kandemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 1.6 edition beklediğimiz gibi değilll!

Sercan link' Alıntı:
Benim size önerim aracı satın almadan önce mutlaka test sürüşü yapın, ancak şunu belirtiyem TSI motor bizim araçlarımızda kullanılan motordan çok daha verimli olduğu söyleniyor, örneğin scirocco nun 1.4 TSI 160 hp lik motoru , bizdeki 1.6 T 180 hp ile kafa kafaya olduğu söyleniyor. O yüzden volkswagen in araçları motor olarak Astra dan bir nebze daha iyi olduğunu söyleyebilirim, ancak yinede 1.4 T 140 lık motor sizi gayet tatmin edecektir  045thumbsup
Turbo beslemeli bir vw motoru ile atmosferik astra motorunu karşılaştırmak hiç mantıklı değil kardeşim.Astranın da turbo beslemeli 1.4t ve 1.6t motorları var onlarla kıyaslamalısın.

1.4 turbo otomatik aracım şuana kadar beni yolda zorlayan araç olmadı.Üst sınıf ve hp, motor gücü yüksek araçlar dışında.Tem de sol şeridi kapattıp giderim genelde beni geçecek araçlar oldu ama yanımdan geçip önüme kıracak açıklığı vermiyor bizim araçlar kafa kafa direniyor. :)
C serisie c200 dahil geçilmedim hiç. :)

1.6 115Hp lik motor klasik atmosferik motor, Vw nin 1.6 Fsi 115Hp si ile kıyaslanabilir ancak artık downsizing akımına uygun üretimlerden 1.4 Tsi 122Hp lik motor çok daha erken ve yüksek gelen torkuyla 115Hp Opel motorundan verimlidir.

122Hp Tsi Golf ile ben de sayısız kez kapıştım;

*yokuş aşağıda kalkıştan itibaren Golf geride kalıyor,
*düzde 110 a kadar yarım boy önde sonrasında geride kalmaya başlıyor,
*iki araç da 140-150 ile giderken tam gaz verildiğinde Golf epey geride kalıyor; yüksek hıza ulaşma isteği ve yüksek hızda esneklikte Opel motoru daha canlı tepkiler veriyor.

Vw nin bence başarısı aynı motoru Passat a adapte edişinde; 122Hp Passat 80-90km hıza kadar aynı motora sahip Golf e çok yakın performans sergiliyor, gerçi 140Hp lik Insignia nın da tüketim/performans -özellikle tüketim- oldukca iyi.

Doğruyu söylemek gerekirse 1.4 turbo motor yeterli sayılır. Ama kesinlikle yapıştırma diye bir durum yok araçta. Özellikle düşük devirlerde çok canlı değil. Ama dediğim gibi çoğu kişiye yetecek bir motor.

Bence tamamen beklenti meselesi, bende hayal kırıklığı yarattı diyemem araç düşük devirde gerçekten kötü devirini aldıktan sonra hızlanması gayet iyi (bana göre) sonuc olarak piste çıkıp yarıs yapacak değilim, araç sollamalarında zaten eğerki aracınızı tam olarak tanıyorsanız aracın motoru nekadar kuvvetsiz olursa olsunona gore davranırsınız, emin olmadanda sollamaya cıkmazsınız. Benim normal 1.6 motor tercih etme sebebim tamamen lpgci arkadasımın onerisiyle oldu yoksa bende 1.4t veya 1.4tsi gibi motorları tercih etmeyi dusunuyordum, arkadasım turbo destekli aracların lpgde sorun yaratacagını sımdı olmazsa bile ilerleyen yıllarda sorun cıkarma risknin normal motorlara gore cok yuksek oldugunu soyledi bunun için tercih etmedim sonuc olarak pişman değilim 1.6 benım isteklerime tam olmasada karsılık veriyor. Araç almadan once kesinlikle test surusu yapılmalı her insanın beklentisi farklı.

aynı araba bendede var kalkışlarda da yokuştada düzdede gayet iyi Ağır kalkmıyor bence bu araçlar hızı belli etmediğinden sen öle zannediyorsun 2 de 95-100 gördüm ben . :))) bende ilk aldığımda araç 160 oldu dedim bu araba gitmiyo yada göstergede bir problem var :)))koltuğa yapışmak istiyorsan kardeş 180hp var al yapış koltuğa  kesesinin ağzını açmak şartıyla :)))

eketen link' Alıntı:
Siz 1.6 atmosferik astra ile 1.2 tsi yi de gecemezsiniz. Artik hacim faktoru onemli degil.
O kadarda değil hani isteyen alsın gelsin 1,2 tsi nı  steeringwheel steeringwheel steeringwheel

niko22 link' Alıntı:
O kadarda değil hani isteyen alsın gelsin 1,2 tsi nı  steeringwheel steeringwheel steeringwheel
2. aracida kullandim yanlis anlasilmasin ama 1.2 TSI motor yaninda.  1.6 atmosferik motorun hic sansi yok.

1.2 tsı ile atmosferik motor hızlanmaları araında 0.8 sn fark var  jettanın 140 kg daha hafif olmasına ragmen yani kalkışta jetta geçemeyebile bilir artı bu araçlar yarış amacıyla alınmıyor yarışacak bugatti de alanabilir :)yüksek hızda ve yol tutuşunda hertürlü astra üstündür. sürücüye görede değişir .Elbetteki turbo beslemeli motorlar atmosferik motora göre daha performanslı ama uzun vadede ne gibi sorunlar çıkarabilir çok yeni teknoloji zamanla göreceğiz. Amacım turbo motorları kötülemek değil ama 140 bg 180bg zevk işi bence günlük kullanım için 75-80bg bile yeter

niko22 link' Alıntı:

hocam astra1.6 115bg sahibiyim ve 1.2 tsi çok iyi biliyorum. malesef astramızın 1.2tsi karşısında hiç bir şansı yok... bizzat denendi  dancee

Geri