şanzıman yağınızı EP 80 olarak değiştirin durmadan 1 e nasıl geçiyor görün ama mutlaka EP 80 yağ koyun
bakın bu dediğimi yapın viteslerin ne kadar kolay geçeceğini görün %100 garanti veriyorum
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
şanzıman yağınızı EP 80 olarak değiştirin durmadan 1 e nasıl geçiyor görün ama mutlaka EP 80 yağ koyun
bakın bu dediğimi yapın viteslerin ne kadar kolay geçeceğini görün %100 garanti veriyorum
vites pimi aşınmış olabilir onun içinde vites ayarı bozuluyor önce bunun bakılması gerekiyor
eğerki ayar ve pimde sorun yoksa debriyaj seti bitiyor olabilir vites geçişlerinde zorlanma bundan da olabilir
bendede öyle 10km hızın altına girmeden 1 e atılmıyor. araba duruyorken yada 10km altındayken çok kolay vites değişimi yapılabiliyor. bence yağdan olsaydı 10km hızın altındada zor geçmesi gerekmezmiydi?? bu kronik bir sorun opellerde
Kronik sorun olarak algılanmasının sebebi opel servislerin yanlış şanzıman yağı koymasından kaynaklanmaktadır. Araçlar fabrikadan çıkarken şanzımana kırmızı renkte yağ koyulur kaçak fln var mı belli olsun diye. Bizim ustalarda bu yağ kırmızı ee bizde kırmızı yağ ne var ATF var bunu koyalım mantığıyla hareket ettikleri için bu yağ yanlış olmuş olur. Konulması gereken yağ SAE EP 80 'dir ATF dediğimiz yağın açılımı automatic transmission fluid yani otomatik transmisyon yağıdır ve bu yağ 10 numara viskoziteye denk gelir. Bu yüzden 80 numara koyulması gereken yağdan çok çok incedir ve kesinlikle yanlıştır.
Saygılar
araç ve model ile alakası varki sonuçta opel vites sorunu var nedir hem araç modeli yazıyor yukardasen aracın marka ve modelini yaz ben sana söylerim neyi varsa bfiliz54@hotmail.com