1. vitese geçerken zorlanma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan harose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
peki yavaşladığımız zaman çok rahat 1. vitese geçiyor ama niye yavaşladığımız zaman rahat geçiyor. ayrıca bi tek 1. viteste yapıyor bu sorunu diğer 5 viteste hiç problem yok. yağ ile ilgili ise niye sadece 1. viteste yapıyor ve yavaşladığı zaman sorun yok acaba???

Bir sistemin doğru çalışması için herşeyinin doğru ve eksiksiz olması gerekir. Mühendisler 80 numara koyun derken kafadan atmıyorlar. Git bak fabrikadan çıkan arabaya nasıl yavaşlamadan 40 ile giderken 1nci vitese geçiyor. Sende aracında gidip 80 numara yağ koydurursan ne demek istediğimi daha rahat anlarsın ve bana dua edersin eminim. Ayrıca bu koyulan 10 numara yağ şanzımana da zarar vermektedir. Düşünsenize neredeyse yağın viskozitesi suya yakın su gibi ince. Sizlere nacizane tavsiyem şanzıman yağlarınızı SAE EP 80 olan olması gereken yağla değiştirmeniz. Şunu da ekliyim araç kitabından şanzıman yağ koduna bakarsanız o yağında 80 numara olduğunu görürsünüz. Aksini yani opellere ATF konulur diyen varsa bekliyorum.

Saygılar

bende de aynı sorun mevcut

Bir sistemin doğru çalışması için herşeyinin doğru ve eksiksiz olması gerekir. Mühendisler 80 numara koyun derken kafadan atmıyorlar. Git bak fabrikadan çıkan arabaya nasıl yavaşlamadan 40 ile giderken 1nci vitese geçiyor. Sende aracında gidip 80 numara yağ koydurursan ne demek istediğimi daha rahat anlarsın ve bana dua edersin eminim. Ayrıca bu koyulan 10 numara yağ şanzımana da zarar vermektedir. Düşünsenize neredeyse yağın viskozitesi suya yakın su gibi ince. Sizlere nacizane tavsiyem şanzıman yağlarınızı SAE EP 80 olan olması gereken yağla değiştirmeniz. Şunu da ekliyim araç kitabından şanzıman yağ koduna bakarsanız o yağında 80 numara olduğunu görürsünüz. Aksini yani opellere ATF konulur diyen varsa bekliyorum.

Saygılar

en kısa zamanda yapıcam inşallah bakalım.... peki hangi markayı tavsiye edersiniz. link gönderebilirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
en kısa zamanda yapıcam inşallah bakalım.... peki hangi markayı tavsiye edersiniz. link gönderebilirseniz sevinirim.

Hemen ekliyeyim buyrunuz http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=73020047&contentId=6009040

Servisteki ustalar yok 80 numara olmaz atf olur diye karşı çıkacaklardır siz itiraz edin ve ısrarla 80 numara yağı koydurun. Koyduran arkadaşlar buraya görüşlerini de yazarlarsa bu doğru bilgi yayılır.

ya arkadaşlar sazanlık yapmıyım ama bütün otomobiller hareket halindeyken 1'e zor geçer. Bu bi problem mi diyorsunuz yani?

bugüne kadar kullandığım arabalar içinde bir tek opellerde gördüm giderken 1.vitese geçmeme sorununu

peki benim araç için kaç litre gerekiyor. 2000 model 1.6 vectra b

F13, 15, 17 = 1.6 Ltrs

F18, 18+ = 1.9 Ltrs

F23 = 1.55 Ltrs

F25/35 = 1.9 Ltrs

Bunlar şanzıman kodları hangisi senin ki bilemiyorum ama en fazla 1,9 litre alıyor görüldüğü gibi. Sen al yetecek kadar zaten ölçerek koymuyorlar seviye tapası var onu açıyorlar bütün yağı koyuyorlar fazla yağ seviye tapasından dışarı çıkıyor.

1 vitese zor geçmenin yağ ile alaksı yoktur arkadaşlar zaten tüm araçlarda ama opelde dah sık görülür araç durmadan 1.vitese geçmez ama bunun sebebi yağ değildir pim veya vites ayarı bozukturr

Geri