120 ile Köpeğe Çarptım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aegeus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
çok geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış sizlerede birşey olmamış fakat ölmüş olan köpekle ilgili söyledikleriniz hiç hoş değil sonuçta oda bir canlı allah onada can vermiş.oda sizin karşınıza çıkmayı emin olun istememiştir.

Sevgili dostlar;

Öncelikle geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Umarım bir daha benzer bir olayla karşılaşmam ve Allah daha büyük bir kazadan korusun.

Konuyu gereksiz yere uzatmamak ve polemik yaratmamak için kısaca toplu bir değerlendirmede bulunacağım ve bu hususta başka da mesaj atmayacağım.

En başta görüş bildiren tüm arkadaşların başımın üzerinde yeri var; hepsinin görüşlerine, katılmasam da, saygım sonsuz. Ancak hem fikir olamadığımız kimi noktalar var. Öncelikle; ben de uzun süre iki köpek beslemiş birisi olarak hayvanları deli gibi seviyorum ve o canlının kazada ölmüş olmasına üzüldüm. Ancak bu durum başıboş bir köpeğin böyle bir kazaya yol açmış olmasına kızma hakkını benden almıyor. Kör ölür, badem gözlü olurmuş. Bu olayda da köpek, yol açtığı kazaya rağmen öldüğü için birden aşırı değer kazandı. Hele ki bazı arkadaşlar, sadece köpeğe üzülmüş ve geçmiş olsun demişler, kendilerine de Allah akıl fikir versin diyorum.

İkinci olarak, kimi yorumlardaki aşırı tevekkül bana pek doğru gelmiyor. Dediğiniz gibi bu olay bir ihtimal benim başıma gelecek daha büyük bir olaya engel olmuş olabilir; ama neden bir de tersinden bakmıyoruz; belki de bu olay başıma gelecek çok daha iyi bir şeye mani oldu. Bunu kesin olarak bilmenin imkanı olmadığına göre olaya bu kadar kaderci yaklaşmak doğru mudur?

Neticeye baktığınızda hayvancağız canından ben de malımdan ve zamanımdan oldum. Bunu başka türlü yorumlamak ancak subjektif nitelikte olabilir.

Üçüncü olarak, ben dersimi aldım. Özellikle gece yolculuklarında süratime daha çok dikkat edeceğim. Bununla birlikte bölünmüş düz bir yolda hız sınırını ihlal etmeden 120 km/h ile gitmenin büyük bir yanlış olduğuna da kimse ikna edemez beni. Sonuçta kaza dediğimiz olay böyle anlık bir şey işte. Ne zaman ve nasıl olacağını kestirmenin mümkünatı yok.

Dördüncü olarak, neden-sonuç ya da etki-tepki ilişkisi böyle şey işte. Hayatımızda bir eylem gerçekleştiriyoruz ve sonuçlarına olumlu ya da olumsuz katlanıyoruz. Bazense bunun sonuçları şahıs olarak bizi de aşıyor. Zavallı hayvancağız olmaması gereken yerde olmaması gereken bir zamanda bulunduğu için bu olaylar meydana geldi; ben de ortaya çıkan sonuçtan memnun olmadığım için o köpeğe kızıyorum. Orada o saatte insan olsaydı, o insana kızacaktım. Bu köpeğe kızmak da en doğal hakkım; köpeğin canını kaybettiğine üzülmüş olmam bu gerçeği değiştirmiyor.

Saygılarımla.

Ya güzel arkadaşlar sürrat felakettir dememişler gece saat 4 köpek orada ama arkadaş saat 4 de orada uykulu uykulu adamın refleksi ağır olur zaten bahsetmiş refleks olarak direksiyonu kurmadım hayvancağızı gördüysen kır dreksiyonu gün aydınlıyıca çık saat 5 te gün aydınlanıyor o zaman ne köpek orda olur du nede sen bir cani

oluyor böyle vakalar. en son yarış sırasında formula 1 pistine daldılar istanbulda. araçlardan biri vurdu, tekerlek koptu. rezalet işte. canlı yayında tüm dünya güldü. geçmiş olsun.

bİR DE OLAYA ŞÖYLE BAK bu kaza olacakmış yani evvelde yazılmış galu belada senin bu kazayı yapacağın yazılmış ne söylesek ne söylesen boş

çok geçmiş olsun bende geçen sene yazın 170le büyük bi kuşun tekini astrayla altıma almıştım.bi sorun çıkarmamıştı sadece radyatör tarafından tampona yapışık bikaç tüy wardı.talihsizlikmiş yaşadığınız tekrar geçmiş olsun...

İşte bu noktada o zavallı köpecik, kodumun iti oldu birden benim için. Gecenin 04'ünde ne ararsın bölünmüş yolun ortasında geri zekalı hayvan? Hem kendin öldün gittin, hem de durduk yere bana bir yığın masraf çıkarttın.

Yolda sürekli dikkatli olmakta fayda var.

1. lütfen forum kurallarını okuyunuz ve imza kısmına adınızı yazınız.
2. daha önceden sizin yazdıgınız ve benim alıntı yapıp büyük kırmızı punto ile yazdıgım yere dikkat edin. 90 km hız sınırı olan yerde 120 ile giden sizsiniz.
3. tekrar size forum kurallarını hatırlatayım. ARGO YASAK... yukarıda diğer kırmızı ile belirttiğim yerde sizin buna uymadıgınızı gösteriyor.

Geçmiş olsun kardeşim.Olabilir böyle kazalar.Canını sıkma.Hayvan işte aklı yetmediğinden çıkıyor gece gündüz demeden yola.Sonra da bakıyorsunuz yollarda bir sürü kedi köpek cesedi.Onları görünce çok üzülüyorum ama ne fayda.Biz yeterli önlem almadığımız sürece bu olaylar hep olacak.Kimse istemez bir hayvanı öldürmeyi.Ama bir insanın bir hayvan yüzünden yaralanması ya da Allah göstermesin ölmesi büyük bir facia.Direksiyonu kırmamanız iyi olmuş.Çünkü bu tür bir manevra yüksek hızda kötü sonuçlar doğurabilir.Bizim dikkatli olmamız gereken en önemli nokta hızımızı elimizden geldiği kadar otoban haricinde 100'ün üstüne çıkmadan sürdürmek.Ben mesela bomboş yolda dahi sollama yapmıyorsam 100'ü geçmem.Neme lazım her an bir şey çıkar veya yolda bir şey olur toparlamam zorlaşır derim.Yüksek hızın inan ki hiçbir faydası yok.Hız limitlerinde uymak bizim ve herkesin iyiliği için.Trafik kurallarına uymak bizim görevimiz.Tekrar geçmiş olsun diyorum.

Konuyu gereksiz yere uzatmamak ve polemik yaratmamak için kısaca toplu bir değerlendirmede bulunacağım/Hele ki bazı arkadaşlar, sadece köpeğe üzülmüş ve geçmiş olsun demişler, kendilerine de Allah akıl fikir versin diyorum.
Evet,belli oluyor zaten polemik yaratmak istemediğiniz!!Sonuçta sizin canınıza birşey olmamış.Maddi hasarlı bir kaza olmuş,insanlarda geçmiş olsun dileklerinde bulunmuşlar.Daha ne yapmamız gerekiyordu,onu anlamadım.Bizimde Allahın akılsız hayvanına küfür etmemizimi bekliyorsunuz?

Geri