Sizin kararınıza kalmış. Şahsen kendi aracima 130 tl yağ koydum.Bu konuda fazla rahat olamıyorum
Haydaaa... O 130 luk yağ hangisi?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Sizin kararınıza kalmış. Şahsen kendi aracima 130 tl yağ koydum.Bu konuda fazla rahat olamıyorum
Haydaaa... O 130 luk yað hangisi?
Shell icin pek iyi yorumlae okumadim köpürme yapip gorevini tam yapmiyor falan yazmislardiBide shell in yağları var. Dün benzin alırken gözüme iliştiydi. Internetten bugün şöyle bir bakıyım dedim ama pel fazla bir şey bulamadım.
yağdan kaynaklı sorun öyle şak diye belirmez zaten kolay kolay... uzun vadede can sıkabilir... 100.000 i geçen opellerin neden genelinde yağ eksiltme söz konusu? bana göre kullanılan yağdan... yeterli korumayı gösteremediğinden... opel motorlarının geneli yüksek sıcaklıklarda çalışır. mesela daha geçenlerde bir konu vardı astra h kasa z16xepmiydi neydi 110 derecede fan açıyor diye. normalmiş mesela. 110 derece su sıcaklığı demek muhtemelen 110 derece veya daha üstü yağ sıcaklığı demek. yağ bu sıcaklıklarda ekstra incelir ve basıncı düşer. yağlama kapasitesi ve koruma kapasitesi olumsuz etkilenir...ve hatta buharlaşması artar bu buharda atmosfere değil motora giren havaya verilip gaz kelebeğini kirletir rolanti düzensizliklerine sebep olur... zırt pırt kelebek temizlettim kendine geldi söylemlerinin sebebidir...
yani bana göre bu motorların kullanacağı yağın sıcağa olan dayanımı ve yüksek sıcaklıklardaki yağlama kapasitesi önemlidir.
ben bu yüzden kaliteli yağ kullanılmasını öneriyorum.... 10-15 binde bir değiştirin ama kaliteli kullanın... 2 yıl sonra satarım model yenilerim diye düşünüyor olabilirsiniz fakat hayatın neler getireceği belli olmaz bakarsınız ev almak zorunda kalırsınız ve arabanıza 10 yıl binmek zorunda kalırsınız...bir diğer hususta sizden sonraki sahibinin sizin hakkınızda olumsuz düşüncelere sahip olmaması iyidir...