400.000 km ticari taksi gibi kullanıldıysa anca derim... diğer türlü günlük 20-30km işe git gel kullanılan arabada imkansız...
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Dediginiz mumkundur cunku yag daha ince oldugu icin motor daha rahat calisirPsikolojikmidir bilmiyorum ama arabadan 10-40 yağı atıp 5-30 yağ koyduğumdan beri sanki araba daha az yakıt tüketir oldu. Kırmızıya geldiğimde eğer 400 km yi geçmişsem kesin daha az yakıyor demektir. Daha önce yarım depoda 200-220 km yi görürken yağ değişimi sonrası 270-280 leri gördüm. Bakalım depo sonu ne olacak?
Önceden araçlar 100 derecede hararet yaparmış tabi buda yakıt tüketimi ni arttıyormuş bu nedenle avrupa araçlar 110 dereceye ayarlamışlar mobil 1 0-40 sentetik yağı öneriyorlar opel için ustalar
Yardimci olan herkese tesekkurler.
Mobil1 esp 5/30 koydurdum. Arac biraz sessizlesti ve motordan daha tok bi ses gelmeye basladi gibi. Yagin tarihine dikkat ettim 06.02.2015ti bu da isin guzel yanı. Ustune bi spreyle motoru da temizlediler
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Bir sonraki yağ değişimi kısmetse 0-40 la olacak.
2007 model aracıma geçen bakımda 82.500km de iken Mobil 1 Tam Sentetik 0-40 New Life yağ koydurmuştum. Ozan'ın da dediği gibi araba dizel gibi çalışmaya başladı resmen. Kendi tecrübelerime dayanarak kesinlikle 0-40 önermem, gerçekten o yağdan sonra ciddi ses yapmaya başladı araba.
Ancak eksiltme gibi sorunlar çok şükür mevcut değil eski corsa c aracımda eksiltme yaptığında Mobil 10-60 yağ kullanmıştım, gayet memnundum
Şimdi km 94.000 civarında ben de bir sonraki bakım için yağ araştırması yapıyorum, şimdilik 5-40 veya 5-30 düşünüyorum. Mobil esp 5-30 un durumu nasıl Ozan ? Eski sıkıntıları devam ediyor mu ?
Motul yağdan bahsedilmiş, aradım ancak bulamadım link verebilir misiniz ?
2007 model aracıma geçen bakımda 82.500km de iken Mobil 1 Tam Sentetik 0-40 New Life yağ koydurmuştum. Ozan'ın da dediği gibi araba dizel gibi çalışmaya başladı resmen. Kendi tecrübelerime dayanarak kesinlikle 0-40 önermem, gerçekten o yağdan sonra ciddi ses yapmaya başladı araba.
Ancak eksiltme gibi sorunlar çok şükür mevcut değil eski corsa c aracımda eksiltme yaptığında Mobil 10-60 yağ kullanmıştım, gayet memnundum
Şimdi km 94.000 civarında ben de bir sonraki bakım için yağ araştırması yapıyorum, şimdilik 5-40 veya 5-30 düşünüyorum. Mobil esp 5-30 un durumu nasıl Ozan ? Eski sıkıntıları devam ediyor mu ?
Motul yağdan bahsedilmiş, aradım ancak bulamadım link verebilir misiniz ?
1 musibet 1000 nasihatten iyidir derlerya. Benimki de o hesap. İlla koymam lazım 0-40 ı olmadı 5-30 a geri dönerim. 5-30 dan memnunum.
N11 de var satiliyordu Motul . Kendi aracımda kullaniyorum. Rolantide anlik tuketim 0,4 . Ondan once mobil esp 5-30 du 0.5 -0.6 arasindaydi
Doğru söylüyorsunuz, umarım sizin arabanızda sese yol açmaz. Ama 0-40 da büyük beklenti içerisinde olmayın bence
N11'e bir bakayım, Motul'da da 5-30 mu kullanıyorsunuz ?