Teşekkürler...
Araçtan memnunsunuzdur mutlaka ama artı ve eksilerini şöyle kısaca yazarsanız sevinirim.
araçtan memnunum, öncelikle 128 hp 6 ileri olması, torkunun geniş devir bandına yayılmış olması çok işime yarıyor.
özellikle şehir içerisinde şıkışık trafik olan bir bölgede yaşadığım için araç hangi viteste olursa olsun 1.000-1.200 devir bandına düşse bile vites değiştirmeden gaza basınca rahatlıkla topluyor. (araç manuel )
bu nedenle çok sık vites değiştirmek zorunda kalmıyorum.
donanım konusun da zaten tartışmaya gerek yok elite standart donanımı bırakın c segmenti; d segmenti araçların bile standart olarak hiç birisinde yok.
malzeme ve işçilik kalitesi açısından tatminkar, ön göğüs ve iç döşemenin tamamı yumuşak malzeme ve deri döşeme.
bağaj genişliği ve arka diz mesafesi açısından rakipsiz.
yakıt tüketimi makul, sessizlik, yol tutuş ve komfor çok iyi.
eksikleri ve hataları yok mu? tabiki var.
öncelikle ayağında gelen hankook ventus prime2 lastikler kayma eğilimi gösteriyor.
cam tavanda ( bütün markalarda olduğu gibi )bazı araçlarda burkulmalardan dolayı bazen ses geliyor. yenilerde bu sorun giderilmiş eskilerde servis ücretsiz hallediyor.
arka kelebek cam nikalajlı çıtası; basınçlı yıkama makinesini çok yakından sürekli
tutunca bazen düşüyordu. servis yapıştırmak yerine camı komple ücretsiz değiştiriyor.
ilk serilerde deri direksiyonda tek tük soyulmalar oldu servis onları da ücretsiz değiştirdi (bana göre çoğunluğu kullanma hatası)
ESP güncellemesi geldi bazı arkadaşların abs düşük hızlarda hemen devreye giriyor şikayeti giderildi.
bu şikayetlerin çoğu giderilmiş durumda.
en büyük artılarından birisi 5 yıl garanti ve koşulsuz servis memnuniyeti.
beni cezbeden en önemli şeydi.
çoğu markada üretim hatalarından kaynaklı sıkıntılar bile garantiye girmezken hyundai arabada ne problem çıkarsa çıksın üretici hatasımıdır değilmidir pek umursamadan hemen hemen hepsini garantiden değiştiriyor.
direksiyon derisimi soyuldu, cam çıtasımı düştü, cam tavanda sorunmu var vs. tamir yoluna gitmiyor. fiyatına bakmadan hemen hemen hepsini ücretsiz değiştiriyor.
servis ücretleri çoğu markaya göre daha makul.
hem opel hem de hyundai forumlarında aktif üyeyim hepsine de her gün bir kaç defa girer takip ederim.
ben de senin gibi geçen yıl astra ile i30 ve kia arasında kalmıştım. her üç arabayı da bir kaç defa inceledim ve test ettim.
sonuçta i30 aldım bu gün yine i30 alırım.
tam bir yıl önce arkadaşıma astra dizel sport almıştım, geçtiğimiz hafta sonu ilk yıllık bakımı için Ispartaya gidip döndük.
astra j de çok iyi bildiğim bir araç, kötü demem ama bir çok marka gibi o da parasını hak etmiyor, zaten bu düşünce ile i30 almıştım. astranın en fulü cosmoda bile i30 daki donanımı görmen mümkün değil. para verip alma imkanın olsa en az 10.000 lira tutar. sportla arasındaki farkı sen düşün artık.
değer kaybı konusunda kuşkun varsa ki benim geçen yıl en büyük çekincem oydu. piyasası oturdu artık şu anda benim arabayı satacak olsam aldığım fiyata vermem.
senin için hayırlısı, önemli olan senin içine sinmesi. gönlüne göre olur inşaallah.