- Konuyu Başlatan
Mondeo alırsan son sahibi olursun Neredeyse mercedes konforunda ve gayet güzel bir arabadır.Nedense tutulmadı ve piyasasıda yok..Siz anladıgım kadarıyla geçici süre bineceksiniz.Bunun için Astra F diyorum veya toyota honda tarzı bişey bakmalısınız ve 2.0 Motor kesinlikle olmamalı..
işin aslını anlatıyım, yarım yamalak bilgiyle olmayacak
bizim araba bir süredir bağlı. bağlanma sebebini şu yüzden anlatmak istiyorum, bu borç işleri insanı utandırıcı ve yüz kızartıcı suç sayılabilir. ama borç bize ait değil.
yakın ve sevdiğimiz bir akrabamız Çorum'da iş kurdu. işletmesiyle babam ilgilenecekti çünkü iş sahibi İstanbul'da oturuyor, babam muhasebeci zaten, hesap kitap işleriyle içli dışlı.
işler iyi güzel gidiyordu, yavaş yavaş para akışı yavaşlamaya başladı. babama "sen öde ben gönderirim" vaatleri başta sağlıklı şekilde yerine gelirken yavaş yavaş onlarda aksamaya başladı ve bir süre sonra tamamen kesildi.
bu geçen sürede babam şirketin borçlarını hem kredi kartından hemde kredi çekerek ödedi. niye böyle birşey yaptı demeyin, bu şerefsiz resmen uyuttu bizi.
borç yüzündende doğal olarak arabaya haciz geldi, yakalama emri çıktıktan sonra da babam geçen sene ağustosta götürdü teslim etti. iyi niyetten dolayı icra memuru kapalı bir alana çektirdi aracı. araba güvende ve sağlıklı durumda.
lanet olsun deyip adamın borcunu biz ödeyemiyoruz, kapasitemizin çok çok üstünde. çünkü 4 yıllık faiz var. üstüne üstlük o.ç (bizim sülaleye damat olarak geldiği için rahatlıkla söyleyebiliyorum) bu borcunu inkar ediyor, çıkan hesaplar sonucunda da utanmadan çok çok komik bir rakamda anlaşıp taksit taksit ödemeyi teklif ediyor. babamda doğal olarak strr çekti.
bu iş sayesinde çevremizdeki tüm insanlarında gerçek yüzünü görmüş olduk.
mart ayında kardeşim beyin tümöründen ameliyat oldu, her ay Ankara'ya kemoterapiye gidiyoruz, araba yok doğal olarak emanet araba alıyoruz.
bu konuda da yine yakın akrabalarımızdan darbe yedik. arabalarını teklif etmeye korkuyorlar.
ama babamın arkadaş çevresi hiç sormadan anahtar ve ruhsatı getirip veriyordu. hatta annemin gün arkadaşı durumumuzdan eşine bahsetmiş, kocası babamı hiç tanımaz, muhabbetleri bile yok, gidip gelebilmemiz için sıfır Insignia'sını teklif etti.
kısaca, her zaman tanıdıklardan araç istemek olmuyor. bu yüzden babam geçici araba almaya karar verdi.
geçici olmasının sebebi de şu;
bizim araba satışa çıktığı zaman başkasının üstüne olacak şekilde geri almayı istiyoruz. ilk sahibiyiz, temiz güvendiğimiz araba, sıfır haricinde böylesini bulmak zor olacak. hemde ailecek çok bağlandık o arabaya.
arabanın ihale tarihi belli olduğu zaman bu geçici olarak aldığımız arabayı satıp parasını Vectra'ya yatırmamız lazım. bu yüzden 2.elde kısa sürede elimizden çıkması önemli bizim için.
kusura bakmayın biraz uzun oldu ama yıllardır doluyum diyebilirim, biraz içimi dökmüş bulundum. aslında belki bu kadar açıklamam gereksiz olmuştur ama tam olarak ne için ve nasıl kullanılacağını detaylı anlatmak istedim.
bunun hesabı diğer tarafta verilecektir, bizim alnımız açık. en azından ilerde kim olursa olsun en yakın ve güvendiğim akrabamla bile iş yapmamam gerektiğini öğrendim. herkese de böyle şeylerden uzak durmasını tavsiye ederim
sonuçta araba 8-13.000 TL arası olacak, masraf çıkarmayacak, satarken elimizde fazla beklemeyecek.
sıralamada Vectra A GT, Astra F/G, Corolla, Laguna
diye gidiyim diyorum ne dersiniz?
Vectra A ve Astra F'in 2.0 motorları daha çok tercih edilmiyor mu, neden 2.0 olmamalı dedin Berkay?
arkadaşım senin işin zor vallahi,o fiyata araba buluyoruz sen yine beğenmiyosunben hiçbişey anlamadım vallahi
önerdiğiniz araba, araba değilki beğeniyim Vectra A'nın, Astra F-G'nin Toyota Corolla'nın yanında Marea'ya araba diye binilmezki. zaten TR'de de tutmadı.
tüm mesajları okuyun niye Marea olmayacağını daha iyi anlarsınız.
Son düzenleme: