Öncelikle şunu söyliyim mühendisim (bunu şunun için söylüyorum, aldığım eğitimimden dolayı verim ile ilgili yorum gücüne azda olsa sahibim)
Bir kaç hafta önce, kullanım klavuzunun en arka sayfalarında karışık tabloların olduğu yerlerde aracımın motoru ile ilgili max tork devrini bulmuştum (ki opel.com.tr teknik özelliklerinde zaten yazıyormuş dikkat etmemişim) benim aracım için (corsa 1.3 CDTI) 17500-22500 dev/dak yazıyor.
Benim mantığıma göre max tork devir aralığı; arac az yakarken aynı zamanda motoru da en az zorladığı devir aralığıdır. Tabi ben bunları söylüyorum ama uzman olarak değil kendi mantığıma göre söylüyorum. Bunu da daha önce insanları yanıltmamak için paylaşmadım. Sonuçta bu konunun uzmanı değilim. Google amcaya tork ile yakıt arasındaki bağlantısı olan yazıları sorgulattırdığımda bir yazıda konumuz ile ilgili kısma rast geldim ve aşşağıda paylaşıyorum.
Sonuç olarak ben şuanda kullandığım gibi 1750-2250 dev/dk aralığında kulllanmaya devam etmeye karar verdim. Belki mantığına yatan kişiler olursa diye paylaşıyorum.
Herkese Hayırlı Yolculuklar.