AFL - Bi-Xenon ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan harun2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: AFL - Bi-Xenon ?

B֜LENT link' Alıntı:
Yaa arkadaslar bu konu amma uzadi.
Sonucta hersey yapilir yapilmayacak sey yoktur ama maliyet fazla olacagindan astari yuzunu gecer bunuda kimse yaptirmaz.
Arabanin ustunu kesersin al sana cabrio oldu. Ama bunu kac  kisi yaptirir aracina tartisilir.
Sen alirken 2500 tl fark verip aldign AFL fari. Yapmaya kalksan 10 bin liralari bulduktan sonra ne anlami kaldi bu isin.
EMRE ninde soylemek istedigi buydu sanirim.
Afl farin cifti sadece 3800 tl. Ampul vs haric.
Yani herseyin orjinali makbuldur.

Hayır efendim öyle demiyor , lütfen bastan tekrar oluyunuz , bunu ben diyorum , o fabrikasyon olmaz diyor , arada fark var , siz bana verin yaparım diyorum ki yaptım zaten 4 araca . 3 farklı model Opele .

O sadece diyor ki olmaz , sonra oluru kabul etti ama fabrikasyon gibi olmaz dedi , sonra onu büyüttü kim arabasını sokturup bunu yaptırır dedi  vs vs iste .

Ben ise yapılır , diyorum ama ben aracıma yapmam diyorum cunku masrafı beni asar , ama yapmak isteyen parasını versin yapalım deiyorum .

Kısaca yapılır mı yapılır , mantiklimi hayır değil ... 10 bintleri tutmaz bu arada her şeyi orjinal alsanız o rakamın yarısına veyav3 te birine biter çıkma parçalar ile ...

B֜LENT link' Alıntı:
Yaa arkadaslar bu konu amma uzadi.
Sonucta hersey yapilir yapilmayacak sey yoktur ama maliyet fazla olacagindan astari yuzunu gecer bunuda kimse yaptirmaz.
Arabanin ustunu kesersin al sana cabrio oldu. Ama bunu kac  kisi yaptirir aracina tartisilir.
Sen alirken 2500 tl fark verip aldign AFL fari. Yapmaya kalksan 10 bin liralari bulduktan sonra ne anlami kaldi bu isin.
EMRE ninde soylemek istedigi buydu sanirim.
Afl farin cifti sadece 3800 tl. Ampul vs haric.
Yani herseyin orjinali makbuldur.

Hay ağzına sağlık. Konuyu en başından ön yargısız incelese arkadaş anlayacak ama yok. Diyorum ilahi cihaz değil, bir kişinin yaptığı iş genellemeye verilip burada insanlar sevk edilmemeli diye ama yine yok. Gerçekten uzadı da uzadı.

sukru52 link' Alıntı:
Hayır efendim öyle demiyor , lütfen bastan tekrar oluyunuz , bunu ben diyorum , o fabrikasyon olmaz diyor , arada fark var , siz bana verin yaparım diyorum ki yaptım zaten 4 araca . 3 farklı model Opele .

O sadece diyor ki olmaz , sonra oluru kabul etti ama fabrikasyon gibi olmaz dedi , sonra onu büyüttü kim arabasını sokturup bunu yaptırır dedi  vs vs iste .

Ben ise yapılır , diyorum ama ben aracıma yapmam diyorum cunku masrafı beni asar , ama yapmak isteyen parasını versin yapalım deiyorum .

Kısaca yapılır mı yapılır , mantiklimi hayır değil ... 10 bintleri tutmaz bu arada her şeyi orjinal alsanız o rakamın yarısına veyav3 te birine biter çıkma parçalar ile ...

Fabrikasyon gibi olmaz diyen yok acaba fabrikasyon gibi mi yaptığın nereden bileceğiz var mı J kasada uyguladığın örnekler diyorum. Hani demiştiniz ya "arkadaş araçları karıştırdı, benim yaptığım sistem ile sizdeki sistem aynı değil" diye. O bakımdan. Bunları ben demedim siz dediniz iki sistemi karıştırdınız diye. Okuma konusunda önceki mesajımı okumanız gibi okuyorsanız tekrar bir zahmet okuyuverin hepsini.

eketen link' Alıntı:
Fabrikasyon gibi olmaz diyen yok acaba fabrikasyon gibi mi yaptığın nereden bileceğiz var mı J kasada uyguladığın örnekler diyorum. Hani demiştiniz ya "arkadaş araçları karıştırdı, benim yaptığım sistem ile sizdeki sistem aynı değil" diye. O bakımdan. Bunları ben demedim siz dediniz iki sistemi karıştırdınız diye. Okuma konusunda önceki mesajımı okumanız gibi okuyorsanız tekrar bir zahmet okuyuverin hepsini.

eketen link' Alıntı:
Arkadaşım kimin kime saygısızlık yapıp yapmadığını 3. kişiler karar verir.

Sizin kendi arabanıza yaptığınız çalışmanın ne kadar iyi veya kötü olması benim derdim değil. İsterse dehşet sorunlu olsun isterse en sorunsuzu olsun bana ne. Hala anlatılmak istenileni anlamamak için direniyorsunuz, önemli değil.  Ben kendi aracım için düşünsem tutucu uyum değil miyim çok net anlayabilirdiniz. Ama konu ne benim aracım ne sizin. Muhabbet etmek istememenize de aşırı memnun oldum. Teşekkür ederim.  

Doğan da söyledi modluk üyelik iptali ile ilgili ters bakıyorsun diye ama anlatamayınca yapacak bir şey yok.

Bosverin siz daha neyin ne olduğunu tam bilmiyorsunuz , herseyi cok biliyorsunuz ama maalesef daha ucunda bile değilsiniz , sabırla su mesajı sonuna kadar okuyun sonra benim Google ara dediğim şeyi arayın , sonra aynısının bir gün astra j icinde çıkacağını hesaplayin , sonra konuşuruz . Ama öncelikle araçlarınız bir 7 yasına gelsin , telif hakkı sorunları ortadan kalksın , Hella sizede bir güzellik yapacak :) ama helladan önce tek şansınız astra j icinde benin gibi biri bulmam olacak :)

Ha saygısızlık mevzuu icin de :

Yani siz birinin saygısızlık yaptığına 3 mesaj yukarda karar veriyorsunuz , ama ben olunca buna 3. Kişiler mı karar veriyor , su konuda saygı seviyesi ile ilgili normal üyeler 2 adet uyarınız var , yani 3. şahıslar siz mı oluyorsunuz .

Kısaca sizin olayınız baska, bu forumda herkes sizin gibi ise burası bana fazla anladınız umarım .

bir gün su afl yapılır burada paylaşılırsa size nasıl gülerim varya offff :) hele birde Hella astra h takı gibi astra j afl+ icin retrofit afl kiti çıkarırsa o zaman daha komik olur . Google yazin bakalim dynabeam astra h diye o zaman göreceksiniz siz nerdesiniz ben nerdeyim :)

İyi geceler

eketen link' Alıntı:
Sn yavuz

Arkadasın yapabildiği elbette çok güzel iftihar edilecek birşey. Ancak çizgi dediğiniz şey bir farın en önemli referansıdır. ևünkü o çizgi anlatır size farın ne olup ne olmadığını. Afl kısaca adaptif far demek. Yani şartlara kendini uyduran bir sistem. İşte burada o çizgi yani farın var oluş amacı olan aydınlatma kapasitesi ve gücü afl ile normal xenon arasındaki farkı belirler. Arkadaşın yaptığı sistemde en önce ele alınması gereken sistemin gözü olan kamera var mı. ևünkü bir çok parametre o gözden gelen verilerle işlenmekte. ևok kapsamlı bir farı monte etmek ayrı bu orijinal sistemdir diyebilmek ayrı. Biz afl yapılamaz derken bunu kastediyoruz. Yoksa hareketli mercek takılamaz demiyoruz.Kısaca montaj sistem 9 farklı aydınlatma kapasitesine orijinal sistemin performansında sahip mi. Asıl mesele bu. Bu afl yapılır yapılamazın cevabıdır. :)

eketen link' Alıntı:
Eğer orijinali gibi bir sistemi yapabiliyorsa müthiş olur. Açıkca ben naviye para bağlayacağıma bunu yaptırırdım. Tam orijinal gibi olmasa bile ciddi yetenek bu. Ve tam sorun çözme adamı. Tanıyorsanız siteye davet edelim. Zevk olur arkadaşla tanışmak. :)

eketen link' Alıntı:
bravoo

Arabası olmasa da olur. Maksat muhabbet. :)

eketen link' Alıntı:
Bunlar sadece farlar. Bunları alıp halojenlerin yerine tak hadi devam olmuyor. Sadece bi-xenon yapılabilir, yani yine başa dönüyoruz afl+ denen şey fabrikasyon şekli ile sonradan en azından şimdi yok.

eketen link' Alıntı:
Sn şükrü

Ben size saygısızlık ediyor muyum? ki siz bana gelecek cevap ile alakalı tutturmaktan bahsediyorsunuz. ֖nce aynı seviyede konuşalım isterseniz. Evet birbirimizi anlamadığımız aşikar. Burada siz mdi ile ilgili karışık ve pek tecrübenizin olmadığını ifade ederken, takılacak sensörler için yerlerin olup olmadığından bihaber iken, her şey muallak ve elle tutulan bir somut örnek yokken yapılır demeniz kusura bakmayın havada söylem. Bana gereken parayı verin yaparım sözünüz de bu meblağları verecek kişi olmadığı için yine kusura bakmayın bekara hanım boşamak gibi. Astra yı 800 beygir yapabilir miyiz sorusuna evet yapılabilir, gereken parayı imkanı verirseniz ile sizin olay aynı. Siz çıkar bir J kasaya fabrikasyon sistemin aynısını yapar işte bakın budur dersiniz biz de size gereken takdiri gösteririz. Ama şu anda yine kendi söyleminizle tamamen farklı bir sistemi uygulayıp burada anlatılmak isteneni anlamadan dalga geçmeniz anlamsız. Dediğim gibi yapın gelin size sonsuz saygı ile takdirimiz gösterelim. Ama şu an kendinizin bile tam olarak ne olacağını bilmediğiniz bir uygulama ile kafa bulandırmayalım.

Bu da sonucu tam olarak bilip bilmediğinizin kanıtı.

Bu cevabı da tahmin etmişsinizdir sanırım.

eketen link' Alıntı:
Sn şükrü

Benim olayım şudur. Burada afl yapılmıyor derken bir arkadaş çıkıp yapılıyor diye iddia edince yapılır yapılamaz diye soran arkadaşlarımızı hani junyan ları afl diye satan yerlere yönlendirmemek. Burada siz ben değil genel olarak düşünüyorum. Anlatabilmişimdir umarım. Yoksa sizin gibi bazı şeyleri başarabilen memleketimin insanlarının olması beni rahatsız etmek yerine hesap edemeyeceğiniz şekilde memnun eder.

Dedim ya İlahi kudret eseri demedim diye işte mesele bir şeyin tüm imkanlar sağlandığında bazılarınca yapılabilip ortaya çıkarılması anlamına gelmemeli. Hani istisnalar kaideyi bozmaz gibi. Sizin resminizi ekledim ama o sizi yetersiz göstermek için değil sizin de bahsettiğiniz gibi aracı yapacağım diye söken acaba nasıl toplayacak diye :)

eketen link' Alıntı:
İşte konuştuğumuz ortak dil, buluştuğumuz orta yol. Biz de bunu diyoruz. Ve yine söylüyorum sizin gibi istisnaların yapmış olması yapıldığı anlamına gelmiyor. şimdi size buradan 5 kişi gelse bu arkadaşlara bu sistemi kurmayacaksınız doğal olarak. :) O yüzden ortalıkta yapılıyormuş diye kendilerini yaktırmaları anlamsız.

eketen link' Alıntı:
Kimseyi pişman etmiyoruz. :)

Fabrikasyon sistemin aynısı olmuyor diyorum yine. Neresi olmamış derseniz bir dünya modifikasyonu yaptığınızda herhangi bir şey için servise girdiğimizde vay anam vay durumu ile muhatap olursunuz en basitinden. :) Adamlar suya sabuna sebep derken üstünde bir dünya oynanmış araca neler demezler bahane bulmak için. Ha şunu da diyeyim ben yine yapılır demiyorum çünkü yapılmış örneği yok. Görmeden yapılır demem. Bir çılgın çıkacak bir ton parayı ayıracak arkadaş da yardımını edecek yapılıp faal hale getirilecek  zaman  burada afl+ yaptırabiliyorsunuz derim.

eketen link' Alıntı:
Hocam sende iyi ki bir hareketli far takmışın. Onu da fabrikasyon dokümanlara ulaşarak yapmışsındır. Sanırsın astra ya distronic plus yaptın, mucidi sen oldun. :) Güzel, bir şeyler yapmışsın, ortaya emek koymuşsun ama bu kadar küçük dağlar benim havası fazla.  Sen kendinden olmayan bir şeyi bulup yapana, hadi söylediğimiz var olan şeyi uygulayana kadar ben de yapılamaz diyeceğim. Bunun mod lukla alakası yok.  ;)

eketen link' Alıntı:
Yok estağfurullah atışmıyoruz. Sadece zıt fikir karşılaşması. :)  Yoksa ciddi olarak gıpta ettim yaptığın işlere. :)  Bazı yazdıklarım işin esprisi, kırmak niyetiyle değil.

eketen link' Alıntı:
Ciddi olarak soruyorum bizim afl lerde aydınlatma kapasitesini artırmak için tavsiyeniz var mı? Hani %200 lük ampuller falan var ya bunlar gibi.

eketen link' Alıntı:
Yav Deniz Mühendissin, şunu senin söylemen... :)  İlk bulan adam fabrika da montajını yapan adam değil mi? Bütün her şey buna göre ayarlanmıyor mu? Adam sıfır iskeletten, tüm parçalarına kadar bu gen ile üretmiyor mu bunu?  Hadi her şeyi buldun uyguladın sıfır sorun garantisini kim verecek. Var mı ortada yapılmış 3-5 10 tane, sorun çıkarmamış, istenilen gibi olmuş. Bu arabayı afl gibi donanımlara girmeden alanların %50 si belli bir seviyedeki insanlar. Küçük görmek değil ama kredi ile birikimleri ile alan insanlar. Sonradan eline geçen para ile donanım isteyen insana sen al bunu yap nasıl diyebilirsin. Herkes amg lere binmiyor. Yapmayın gözünüzü seveyim. Ferrari ye m5 lere donanım yapmaktan bahsetmiyoruz. Olmadı yenisi gelsin diyecek.

eketen link' Alıntı:
sn şükrü

Sizin mesleğinize, onurunuza hakareti nereden çıkardınız?

Size yalancı dediğim, ima ettiğim tek bir satır gösterirseniz memnun olurum.

Sizi hor görme konusu da yine aynı şekilde...

Sizi davet eden, arabası başka denildiği zaman araba önemli değil maksat muhabbet olsun diyen, her mesajda SN. diye hitap eden, yaptıklarınız işlemlere gıpta ettiğini söyleyen, bir şeyleri başarabilmenizden memnun olduğumu, olacağımı söyleyen BEN,  gelecek cevabı söyledim demi hahaha, geyik yapma bana, anlamadığın işlerde konuşma iması yapan SİZ.  şimdi ben sizi hor gören, hakaret eden, aşağılayan oldum öyle mi? Bravo sadece.

Arkadaşım sizin tarzınız her şeyi okumadan, okusa bile anlamak istediği kadarını anlayan, Karşısındakinin ben bunu bundan söylüyorum una değil sen bunu bundan söylemişsindir diye cımbızlayan, karşıt fikirlere tahammülü olmayan, iyi-kötü yaptıklarına herkesin secde etmesini bekleyen, eleştirilmeye zerre tahammülü olmayan bir tarz.

֖nce kendi kafanızda kurduklarınızdan sıyrılıp, karşıdaki ne diyor acaba diye bir düşünün.

Mod luğa gelince bunun yorumu size düşmez, buna layık gören arkadaş karar verir neyin ne olduğuna. Sonra dediğim gibi burada aracı olan, almak isteyen insanların belli bir kesimi orta gelirli insanlar. Burada bir konu işlendiği zaman sırf sizin pencerenizden, bakış açınızdan işlemeyeceğiz. Farklı pencereleri de açacağız. Ki aracında afl denen atla deveyi isteyen insan sırf sizin beklediğiniz pencereden bakıp nasılsa sonradan koyuluyor almayayım şimdi demesin. Farklı yaklaşım tarzını da görüp bilip kendi kararını ona göre versin. Bu bakış açısını sağlamak mod luğumdan önce insanlığımın söylediği bir şey. Bunu anlamak zorunda değilsiniz tabi.

Burada geliştirme takımı diye bir yapı var. Birazcık inceleme zahmetini gösterirseniz o yapının içindeki kardeşlerimize, abilerimize nasıl yaklaştığımız ortadadır. Ama o insanlar söz konusu çalışmalarını kendi araçlarında yapıp bize sunan kendisi riskleri alıp, belli bir tecrübe birikimini aktaran insanlar ve son derecede tevazu sahibiler. Onları da gıpta ve hayranlıkla izlemekte, yeni bir konu açsalar diye beklemekteyiz. Ve bu insanlar bir maddi kazanç bekliyorsa açıkça söyleyen, satış yapabilirmiyim diyen, ya da hiçbir karşılık beklemeden herkese yardımcı olan insanlar.

Siz yapmadığınız,  ve kendi ifadenizle yapmayacağınızı belirttiğiniz, üç beş kişi hariç elimi sürmem dediğiniz bir şey için bunu merak eden insanlara evet yapılır, ben yaparım diyorsunuz. Ve o insanlar sizin umurunuzda olmayan bir çalışmanın peşine sırf siz söylediniz diye düşecek.  Kimlerin elinde kalacak belli değil. İşte bizim asıl derdimiz bu. Bunu da anlamamakta özgürsünüz.  Saygılar...

eketen link' Alıntı:
Ben de aynı şekilde katılıyorum. Fabrikasyon gibi olmuyor değil de, benim dediğim acaba fabrikasyon gibi mi? ևünkü uygulanmış ve geri dönüşü alınmış belli sayıda bir uygulama yok. Kaldı ki kendi aracına uygulama yapan arkadaş üç beş kişiden ötesi ile ilgilenmediğine de göre soru işaretlerinin olması çok doğal.

eketen link' Alıntı:
İyi ki hareketli far yapmışsın dedikten sonra bunu da dedim fark edebiliyorsan. Ama edemezsin işine geleni cımbızlamak tarzın. ֜stelik bunu siz bilmeden boş boş konuşma dedikten sonra dedim, yine fark edebiliyorsan. Yanlış anladığını belirtmen yanlış anlıyorsun alooo diye kaç kere anlatmaya çalışmalardan sonra çıkış olmadığını görünce oldu. Hani "Deniz mühendissin bir de" lafımı kafanızda kurduğunuz kurguya sokup anladığınızda "Bunu da doğru yazamamış ya neyse" tarzında alaycı üslubunuzla karşılık verdiğiniz zaman, fark edebildiniz?  Siz aklınıza geldiği, canınızın çektiği gibi veriştireceksiniz sonra benim için bu bu demektir diye zeytinyağı olacaksınız. :) Bu da güzel.

Tartışmak istemiyorum ama zorluyorsunuz derken ben söyleyeceklerimi söylerim sen karşılık verme sus mu demek istiyorsunuz?

Sorduğunuz soruya gelince serviste arıza yok denildiğinde ifade ettiği anlam; karşımdaki insanın yaklaşım tarzına, ondan aldığım elektriğe, belli bir zaman diliminde sergilediği tavırlara göre değişir. Anlatabildim umarım.
eketen link' Alıntı:
Arkadaşım kimin kime saygısızlık yapıp yapmadığını 3. kişiler karar verir.

Sizin kendi arabanıza yaptığınız çalışmanın ne kadar iyi veya kötü olması benim derdim değil. İsterse dehşet sorunlu olsun isterse en sorunsuzu olsun bana ne. Hala anlatılmak istenileni anlamamak için direniyorsunuz, önemli değil.  Ben kendi aracım için düşünsem tutucu uyum değil miyim çok net anlayabilirdiniz. Ama konu ne benim aracım ne sizin. Muhabbet etmek istememenize de aşırı memnun oldum. Teşekkür ederim. 

Doğan da söyledi modluk üyelik iptali ile ilgili ters bakıyorsun diye ama anlatamayınca yapacak bir şey yok.

Size kolaylık olsun. Konudaki mesajlarım. :)  Size yapılan saygısızlıkları, aşağılamaları, hakaretleri göstermeniz güzel olur. Hani "ben neredeyim sen neredesin, bana geyik yapma, anladığın işi konuş" tarzında söylemlerimi bulmanızı hararetle beklemekteyim.

Bir gün bu afl yapılır ve burada yayınlanırsa bana nasıl offff layarak gülersiniz bilemem de boşa gülersiniz.  Bu hiçbir zaman yapılmayacak, bu İlahi sistem demediğim için kendi kendinize güler durursunuz. 23 eylül 21:20:23 tarihli iletimin sonunu okuyup anlama zahmetine girerseniz hem dediğim yerde olduğunuzu hem de boşa gülecek olduğunuzu anlarsınız sanırım, umarım.

Ynt:

Şükrü ve Emre bey.. Olayı en baştan bir daha (hatta çıktı alıp okuyasın geldi) okudum ne diyeyim olayı başlatan benim sanırım. Dediğim kelime de şu "yapılabilir yapan var" evet astra j de daha bu işe giren yok. Bunun için bir 5-6 sene gibi sürenin geçmesi lazım. Bu konu astra H aracım varken baya konuşulmuş ve sonrasında 2 değerli arkadaş tarafından uygulanmıştır.

Donanımı Türkiye de ilk uygulayan şükrü kardeşimdi. Sonrasında Recep, murat, halil kağan, ve ben uyguladım tüm desteği de sağolsun şükrü kardrşimin sabır ve emeğiyle hallettik öyleki adam benden 800km bazen 5000-6000km ötedeydi.

Şükrü en baştan bu yana yapabileceğini ve de bunun imkanlarla olabileceğini söylüyor. Dahası buna biraz da cesarette lazım. Çünkü yapılırsa ilk o araçta olacak. Aynen bizim eski araçlarımızda olduğu gibi. Ben aracımı enjoy+ diye sattığımı biliyorum bu da sağolsun şükrünün sayesindedir. Hakkını vermek lazım.

Bu olayın bu kadar tuha bir boyut alcağını bilseydim inan Bu duruma sebep vermezdim.

Gelelim şu saygısızlık konusuna ben sen derken o kadar laf yedikten sonra millete yorum yaparken söylenen istemdışı şeylere hayretle bakar oldum. Milletde ne laflar varmışki benim "sen" lafım şahane duruyor. Kimseye saygısızlık yapmak istemem ama herkes birbirine kendine nasıl davranılmasını istiyorsa öyle davransın.

En son şunu belirtmek istiyorum. Herhangi bir mevki sahibi olmak gibi hiç kimsenin bir derdi olacağını düşünmek dahi istemiyorum. Burada herkes birbirinin kardeşi arkadaşı dert ortağı çözüm ortağı.

Şükrü kardeşimin foruma çok faydaları olacağını biliyorum. Umarım dostluklar kalıcı olur.

Hepinize iyi geceler.

eketen link' Alıntı:
Size kolaylık olsun. Konudaki mesajlarım. :)  Size yapılan saygısızlıkları, aşağılamaları, hakaretleri göstermeniz güzel olur. Hani "ben neredeyim sen neredesin, bana geyik yapma, anladığın işi konuş" tarzında söylemlerimi bulmanızı hararetle beklemekteyim.

Bir gün bu afl yapılır ve burada yayınlanırsa bana nasıl offff layarak gülersiniz bilemem de boşa gülersiniz.  Bu hiçbir zaman yapılmayacak, bu İlahi sistem demediğim için kendi kendinize güler durursunuz. 23 eylül 21:20:23 tarihli iletimin sonunu okuyup anlama zahmetine girerseniz hem dediğim yerde olduğunuzu hem de boşa gülecek olduğunuzu anlarsınız sanırım, umarım.

Yani bana enjoy astra j aldırıp , cosmo Plus yaptıracaksınız :)

Ama olmaz , Opel benim icin bitti ben misyonumu artık daha premium bir sınıfta sürdürüyorum , opeli siz arkadaslara emanet ettim ...

sn yavuz

sadece şunu söyleyeceğim arkadaşa saygısızlık, hakaret olan bir mesajımı gösterin. Kendisinin söylediği ahkam kesme dememi de bulursanız çok minnettar olurum. Mesajlar toplu olarak önünüzde. Buyurun gösterin.

sukru52 link' Alıntı:
Yani bana enjoy astra j aldırıp , cosmo Plus yaptıracaksınız :)

Ama olmaz , Opel benim icin bitti ben misyonumu artık daha premium bir sınıfta sürdürüyorum , opeli siz arkadaslara emanet ettim ...

Arkadaşım Allah çok daha Premiumlarını nasip etsin size. Biz garibanız opel ile devam ediyoruz. :)  şu söyleminiz bile bazı şeylerin açık ifadesi ya neyse.

Geri