AFL - Bi-Xenon ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan harun2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt:

yavuzozkan link' Alıntı:
Şükrü ve Emre bey.. Olayı en baştan bir daha (hatta çıktı alıp okuyasın geldi) okudum ne diyeyim olayı başlatan benim sanırım. Dediğim kelime de şu "yapılabilir yapan var" evet astra j de daha bu işe giren yok. Bunun için bir 5-6 sene gibi sürenin geçmesi lazım. Bu konu astra H aracım varken baya konuşulmuş ve sonrasında 2 değerli arkadaş tarafından uygulanmıştır.

Donanımı Türkiye de ilk uygulayan şükrü kardeşimdi. Sonrasında Recep, murat, halil kağan, ve ben uyguladım tüm desteği de sağolsun şükrü kardrşimin sabır ve emeğiyle hallettik öyleki adam benden 800km bazen 5000-6000km ötedeydi.

Şükrü en baştan bu yana yapabileceğini ve de bunun imkanlarla olabileceğini söylüyor. Dahası buna biraz da cesarette lazım. Çünkü yapılırsa ilk o araçta olacak. Aynen bizim eski araçlarımızda olduğu gibi. Ben aracımı enjoy+ diye sattığımı biliyorum bu da sağolsun şükrünün sayesindedir. Hakkını vermek lazım.

Bu olayın bu kadar tuha bir boyut alcağını bilseydim inan Bu duruma sebep vermezdim.

Gelelim şu saygısızlık konusuna ben sen derken o kadar laf yedikten sonra millete yorum yaparken söylenen istemdışı şeylere hayretle bakar oldum. Milletde ne laflar varmışki benim "sen" lafım şahane duruyor. Kimseye saygısızlık yapmak istemem ama herkes birbirine kendine nasıl davranılmasını istiyorsa öyle davransın.

En son şunu belirtmek istiyorum. Herhangi bir mevki sahibi olmak gibi hiç kimsenin bir derdi olacağını düşünmek dahi istemiyorum. Burada herkes birbirinin kardeşi arkadaşı dert ortağı çözüm ortağı.

Şükrü kardeşimin foruma çok faydaları olacağını biliyorum. Umarım dostluklar kalıcı olur.

Hepinize iyi geceler.

Ben Opel de misyonumu tamamladım , biliyorsun , sadece burada birileri birşeyler soruyor açıklıyoruz , hayatında dynabeam duymayan , aracindaki diyognastik ret sonucunu ruh halı ilene bağlayan birine ne anlatabilirsin ki . Kendisi belki cok iyi biridir bilmiyorum ama maalesef otomobil konusunda benimle zıt karakterde biri , ne olursa olsun onunla bu konuda anlaşamayız .

Bir gün denk gelirsek benim neler yaptığımı , karşılıksız kimlere neler yaptığımı görürse anlar belki , burada yazdıklarımızın ticari bir amac icin yapılmadığını .

Bosver , onlar bilmiyorlar , sen bana navi olurmu dediğinde ne cevap vermiştim , bugün burada aynısını yazmadım mı , dvd900 takarız ama masraf değmez demedim mı , ben hala araç arıyorum cd300 e renkli ekran takmak icin , geri vites kamerası icin bunlar icin Opel forumlarında mesajım bile var ,

Aman neyse benim icin konu kapanmıştır.

Ynt: AFL - Bi-Xenon ?

eketen link' Alıntı:
Arkadaşım Allah çok daha Premiumlarını nasip etsin size. Biz garibanız opel ile devam ediyoruz. :)  şu söyleminiz bile bazı şeylerin açık ifadesi ya neyse.

Hemen orada bekara karı boşamak yazdın ya duruyor ... Kimse çıkmaz sen yaz nede olsa çıkmayacak , o yüzden gider yapıyorsun diye imayı ben mı yaptım , birakın yeter ya yazdıklarını unutan birine ne anlatacam :)

Ynt:

eketen link' Alıntı:
sn yavuz

sadece şunu söyleyeceğim arkadaşa saygısızlık, hakaret olan bir mesajımı gösterin. Kendisinin söylediği ahkam kesme dememi de bulursanız çok minnettar olurum. Mesajlar toplu olarak önünüzde. Buyurun gösterin.

sayın eketen ben genel bir cevapta bulundum. Hiçkimseyi işaret etmedim. Bilginize

Ticari amaç için yapsanız bir sakıncası yok ki. Elbette bir emeğin karşılığını emek sahibi bekleyecek. Benim bununla bir derdim yok. Hatta dikkat ederseniz bunu yapacak insan varsa ben yaptıracak olsam navi yerine bunu tercih ederdim de dedim. Şunu anlamanızı isterim ben sizi tanımıyorum, nesinizdir, nasıl bir insansınızdır bilmem. Bu sebep ile yapmadığınız bir şey de yapılır demenize şüpheyle yaklaşmam size garip gelmesin. Siz de biliyorsunuz piyasadaki YAPARIZ cıları. Daha iki gün önce varlığını duyduğumuz insanı bunlardan ayrı kefeye koymamı beklemeyin. Siz kendinizi tanıtacaksınız, biz sizi tanıyacağız, Doğan ın söylediği gibi bir dostluk gelişecek sonra yapılmaz diyenlere aynı sn yavuz gibi hayır yapan arkadaşımız var, işte burada diyeceğiz. Ama bu ilk saatte olacak bir şey değildi. Sizin şahsınızla da hiç bir sorunum yok aslında. Gelin şöyle yapalım. Ben sizi kırmışsam, söylemlerimden benim ifade ettiğimin dışında bir algı çıkıp sizi üzmüş ise ciddi anlamda çok özür dilerim. Lakin anlatmaya çalıştığımı benim bakış açımdan anlamaya çalışmanızı da beklerim.

eketen link' Alıntı:
Ticari amaç için yapsanız bir sakıncası yok ki. Elbette bir emeğin karşılığını emek sahibi bekleyecek. Benim bununla bir derdim yok. Hatta dikkat ederseniz bunu yapacak insan varsa ben yaptıracak olsam navi yerine bunu tercih ederdim de dedim. Şunu anlamanızı isterim ben sizi tanımıyorum, nesinizdir, nasıl bir insansınızdır bilmem. Bu sebep ile yapmadığınız bir şey de yapılır demenize şüpheyle yaklaşmam size garip gelmesin. Siz de biliyorsunuz piyasadaki YAPARIZ cıları. Daha iki gün önce varlığını duyduğumuz insanı bunlardan ayrı kefeye koymamı beklemeyin. Siz kendinizi tanıtacaksınız, biz sizi tanıyacağız, Doğan ın söylediği gibi bir dostluk gelişecek sonra yapılmaz diyenlere aynı sn yavuz gibi hayır yapan arkadaşımız var, işte burada diyeceğiz. Ama bu ilk saatte olacak bir şey değildi. Sizin şahsınızla da hiç bir sorunum yok aslında. Gelin şöyle yapalım. Ben sizi kırmışsam, söylemlerimden benim ifade ettiğimin dışında bir algı çıkıp sizi üzmüş ise ciddi anlamda çok özür dilerim. Lakin anlatmaya çalıştığımı benim bakış açımdan anlamaya çalışmanızı da beklerim.

Bakın olay burada yanlış gidiyor zaten, ben modifiyeci bir esnaf değilim, sanayide dükkanımda yok, ben buradan birilerini ticarethaneme de çağırmıyorum, sizin yaptığınız bir sorgulama yada güven kaygısından öte bir şey. Yani siz bunu bir kullanıcının başaramayacağını, bu yapılırsa ancak ODAK gibi profesyoneller tarafından yapılabilir diye düşünüyorsunuz. Bir amatör yaparsa olmaz diyorsunuz, ben bu şekilde olduğunda genelde şu sözü söylüyorum, amatör ruh ile profesyonel işler yapıyoruz. Bu kadar zamanda yani 9 yılda, sadece 2 adet opelci tanıdım benden hariç, bu işlemleri yapacak cesareti olan.Biri recep76 , biride murat59 takma adlara sahip arkadaşlar, recep76 yı çok iyi tanıyorum ve çok iyide görüşürüz her zamanda demişimdir, onun aracına yaptıklarını onun ekonomik durumundaki kimse yapamazdı. O yüzden bu gibi işlemleri yapacaklar için otomobil bir yaşam biçimi olmalı önce. O cesareti göstermeliler.

Ayrıca otomobil piyasasında retrofitting olgusu başlı başına bir olaydır. Kendi sektörünü oluşturmuştur. Bilmelisiniz ki retrofitting yapılan araçların çok büyük bir bölümünde araç sahiplerinin kendi emekleri vardır.

Ben size servislerden bir örnek vereyim, astra h araçlarda hız sabitleyici içi bundan 4 - 5 yıl önce servisler yapılamaz, edilemez bunun imkanı yok derken, yada yapanlarda hız sabitleyiciye 500 tl para isterken, bizim gibi kullanıcılar servislerin yapamadığını piyasaya öğretti, bugün bir çok astra sahibi aracına hız sabitleyiciyi 150 tl den montaj yaptırabiliyorsa bizim sayemizde, yoksa servislerin insafına bırakılsa 150 tl lik malzemeye insafsızca yarım binlik istemekten hiçte utanmayacaktı servisler. Bugün aynısı astra j içinde geçerli bırakın arabalarınız biraz eskisin malzemeler piyasaya düşsün göreceksiniz araçlarınıza neler neler yapılıyor.

Örneğin bir astra j kullanıcısı kışın sabah kalktığında arabaya binip -20 derecedeki havada aracının içini 2 sn de sıcacık yapmak istemez mi, bunu da sadece bir adet plastik + bir adet ısıtıcı ünite ile yapsa ve çokta bir para harcamasa birileri buna ön ayak olasada keşfetse ne güzel olur demi...., bunları servislerden beklerseniz daha çok beklersiniz. İşte fark burada bende yapmak istiyorum çok severim bu işleri ama maalesef ben artık opel için misyonumu tamamladım, başkaları yapsın ben onlara manevi destek oluyorum, yaptıklarım ile.

Ben hala diyorum her türlü retrofiti yaparız, ama bu şekilde değil.... böyle değil.

Opel mühendisleri afl yaparken bu kadar tartışmamıştır :D.seviyorum bu forumu :D

2 gündür konuyu takip ediyorum ve yazılanları harfi harfine okudum...

Şükrü Bey, sizi bu forum dışından da tanıyorum ve çok başarılı çalışmalarınızın mevcut olduğunu biliyorum. Öyle ki bundan önceki ya da bundan sonraki çalışmalarınız ülkemizde bir başkası tarafından tekrarlanamaz bile olabilir. Ve bunun haklı gururunu yaşadığınızı görmek zor değil.

Ancak tüm bu şartlar altında, çalışmalarınızın kalitesine eşdeğer olarak, ben size biraz daha mütevazi olmayı yakıştırırdım. Buradan ''kibirli'' olduğunuz sonucu çıkmıyor elbette. Ayrıca mütevazilik konusu insanlara yardım etmekten ibaret de değil... Zira elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştığınızı da biliyorum

Burada konu, sizin yaklaşımınız ve bilmeyen (ya da daha bilen) karşısında bilginizi direkt bir üstünlük sebebi olarak görmeniz. Lütfen yanlış anlamayın, bu sadece benim fikrim ama tartışma anında (belki de farkında olmadan) kullandığınız üslup maalesef çalışmalarınızın büyüklüğünü biraz gölgede bırakıyor. Belki de (kendi ifadeniz ile) birçok forumda sıkça karşılaştığınız tartışmaların temel sebebi yaklaşım tarzınız olabilir. Belki farkında değilsiniz, belki doğanız böyle ve size normal geliyor ama emin olun biz sizi biraz da alçak gönüllü görmek isterdik.

Haklısınız ya da haksızsınız, benim gözümde hiçbir önemi yok. Lütfen yapıcı bir eleştiri olarak algılayın: Çok iyi bir aşçısınız ama sunuş şekliniz, yaptığınız yemeğin lezzetini kesinlikle önemsiz kılıyor...

Sevgiler...

REC link' Alıntı:
2 gündür konuyu takip ediyorum ve yazılanları harfi harfine okudum...

Şükrü Bey, sizi bu forum dışından da tanıyorum ve çok başarılı çalışmalarınızın mevcut olduğunu biliyorum. Öyle ki bundan önceki ya da bundan sonraki çalışmalarınız ülkemizde bir başkası tarafından tekrarlanamaz bile olabilir. Ve bunun haklı gururunu yaşadığınızı görmek zor değil.

Ancak tüm bu şartlar altında, çalışmalarınızın kalitesine eşdeğer olarak, ben size biraz daha mütevazi olmayı yakıştırırdım. Buradan ''kibirli'' olduğunuz sonucu çıkmıyor elbette. Ayrıca mütevazilik konusu insanlara yardım etmekten ibaret de değil... Zira elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştığınızı da biliyorum

Burada konu, sizin yaklaşımınız ve bilmeyen (ya da daha bilen) karşısında bilginizi direkt bir üstünlük sebebi olarak görmeniz. Lütfen yanlış anlamayın, bu sadece benim fikrim ama tartışma anında (belki de farkında olmadan) kullandığınız üslup maalesef çalışmalarınızın büyüklüğünü biraz gölgede bırakıyor. Belki de (kendi ifadeniz ile) birçok forumda sıkça karşılaştığınız tartışmaların temel sebebi yaklaşım tarzınız olabilir. Belki farkında değilsiniz, belki doğanız böyle ve size normal geliyor ama emin olun biz sizi biraz da alçak gönüllü görmek isterdik.

Haklısınız ya da haksızsınız, benim gözümde hiçbir önemi yok. Lütfen yapıcı bir eleştiri olarak algılayın: Çok iyi bir aşçısınız ama sunuş şekliniz, yaptığınız yemeğin lezzetini kesinlikle önemsiz kılıyor...

Sevgiler...
Açıkçası, tarzım genelde karşıdakine göre gelişir, yaklaşık 10 yıllık forum kültürüm bunu bu şekilde olmasını sağladı. Sizin görüşleriniz sizi bağlar aynen dediğiniz gibi, siz beni tanıyorsunuz ama ben sizi tanımıyorumi sanırım söylemek istediğiniz, karşı taraf sana sövsede ağzını açma demek oluyor.

Maalsef, genelde bu tip konularda 3 kutup olur, birisi işi yapan, birisi buna muhalefet olan, biriside ortacılar. Bu işi yapan ile muhalefet olan arasında her zaman bu tartışma olacaktır, benim tarzım budur, tanıyanlar vardır, kimsenin yazısı altında kalmam, o bana 1 koyarsa karşısında 5 bulur, görevi, kimliği, kim olduğu fark etmez, her türlü koşulda ki buradaki arkadaşla yüz yüzede gelsek aynı şeyleri söylerdim. Bakın beni tanıyorsanız daha öncede bu şekilde durumlardaki tavrımı biliyor olmalısınız.

Kısaca, bir sorun varsa bu tek taraflı değildir, ateş için kıvılcım gerekir, benim tarzım ise kıvılcıma saf oksijen püskürtmektir, anlamışsınızdır umraım. Biliyorsam yzarım, bilmiyorsam susarım, kısaca bir konu üzerine fetva vermeden önce bilmek lazım, konuyu en baştan okudysanız ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

özetle, SN demek ile insanlara saygı gösterilmediği gibi, sen diyince saygısızlık yapılmış olunmuyor. Aynen haklısınız yada haksızsınız benim içinde sizin yazdıklarınızın bir önemi yok ....

sevgiler...

Geri