Aktive Select seri kullanım sorunu;

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hanika
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aktive Select seri kullanım sorunu;

GNSpower link' Alıntı:
Sizin yine iyi bana satarken dizelden 1 lt fazla yakar dediler. ((: Hangi dizelse o? ((:

senin şu olaya çok gülüyorum abi yaa :) dizelden sadece 1lt cik fazla yakar :):)

esad J link' Alıntı:
bende active select kullanıyorumda tepkileri eleştirilmiş ben şu ana kadar seri dönme girme çıkma hiç bir problem yaşamadım tamam manuelle fark yok "değilde" 0-100 arasında bir saniyenin altında fark var bu da tepki süresindeki gecikme bu gecikmeyi her gaza basışta hissedebiliyorsanız başka ama ben hantallık gerçekten "hiç ama hiç" hissetmedim.

ayrıca geri viteste kayma problemi ve d de kayma problemini eğimdemi yaşıyorsunuz ? frene tam bazmazsanız araba tutmaz kendini yani vitesi değiştirirken frene tam basın çektiğinizde gaza basana kadar(3-5 saniye) kayma yapmaz ama frene hafif dokunursanız tutmuyor kendisini.
kardeşim seri olarak frene tam basıp basmadıgımı hatırlamıyorum ama birazdan inip deniycem belki dediğin gibidir. Belki o arada aceleden tam basmıyor olabilirim.deniyip sonucu paylaşıcam.
diğer taraftan hayır düz yolda oluyor yokuşta falan değil.

mertan link' Alıntı:
Benzer bir sorun bende de olmuştu. Servise gittim derdimi anlatıp servis yetkilisine ispatlayana kadar 2 günüm onların evet bir sorun var bakıyoruz demesi 1 günümü aldı. Sonuçta şanzuman beyni garantiden değişti sorun da ortadan kalktı.

Bende bazen şanzımanın aynı koşullar altında aynı tepkileri vermediğini düşünüyorum, ileri ve geri manevralar arasında harekete geçme süresi uzayabiliyor veya kısalabiliyor bazende geri vitese aldığımda ayağımı frenden çekince zemin düzde olsa arac geriye doğru hareket etmiyor, belki bende de sizdeki gibi şanzıman beyni ile alakalı bir durum söz konusudur.

evet arkadaşlar frene tam basınca sorun ortadan kalktı. ama frene tam basana kadar geçen zamanla vites değiştirip manevra yapma süresi hemen hemen aynı yine küfürü yiyoruz yine aynı farketmiyor. Adam bilmezki benim ilginç arabamın tepkime süresinin 5 sn kadar oldugunu hahah ...Bence bu bir sıkıntı yinede servise bir götüreyim ben bari. İçim rahat etsin.

Hanika link' Alıntı:
evet arkadaşlar frene tam basınca sorun ortadan kalktı. ama frene tam basana kadar geçen zamanla vites değiştirip manevra yapma süresi hemen hemen aynı yine küfürü yiyoruz yine aynı farketmiyor. Adam bilmezki benim ilginç arabamın tepkime süresinin 5 sn kadar oldugunu hahah ...Bence bu bir sıkıntı yinede servise bir götüreyim ben bari. İçim rahat etsin.

hillholder (yanlış yazmış olabilirim) rampada (vs.) kaymama için yapılmış bir sistem ve frene tam basmazsanız devreye girmiyor buda aslında çok hissedilir olmamakla birlikte daha seri hareket imkanı sağlıyor.

ama ben yinede manevra gecikmesi olayını tam olarak anlamadım.

esad J link' Alıntı:
hillholder (yanlış yazmış olabilirim) rampada (vs.) kaymama için yapılmış bir sistem ve frene tam basmazsanız devreye girmiyor buda aslında çok hissedilir olmamakla birlikte daha seri hareket imkanı sağlıyor.

ama ben yinede manevra gecikmesi olayını tam olarak anlamadım.
kardeşim normalde vites geçişleri arasında tepkime süreleri çok uzun .. Yani geri vitesden D ye alınca seri olarak araç 5 cm kadar geri kaçıyor.aynı şekilde D den geri vitese alınca da 5 cm öne kayıyor. Tam frene basmak yetmiyor,basıp 1 2 sn beklemeniz gerekiyor yoksa araç algılyamıyor ve öne ya da geri kaçma yapıyor. HİLL HOLDER olayının bu olayla pek alakası oldugunu zannetmiyorum. Yokuş kalkış desteği değil olay. Düz yolda park ederken kısa süreli yaptıgımız manevralar.

Tamkan link' Alıntı:
Bende bazen şanzımanın aynı koşullar altında aynı tepkileri vermediğini düşünüyorum, ileri ve geri manevralar arasında harekete geçme süresi uzayabiliyor veya kısalabiliyor bazende geri vitese aldığımda ayağımı frenden çekince zemin düzde olsa arac geriye doğru hareket etmiyor, belki bende de sizdeki gibi şanzıman beyni ile alakalı bir durum söz konusudur.

Benim de şikayetim aynen bu yönde olmuştu. Aracı ilk ldığımda bu şekilde bir sıkıntı yoktu. frenden ayağımı alır almaz hareketlenme oluyordu. Sonra farkettim gaz vermeden araç olduğu yerde duruyordu. Eğim olduğunda ise eğim tarafına doğru araç kayıyordu. Ben de inat ettim serviste bunun bir sorun olduğunu kabul ettirdim. Siparişi verdiler şanzıman beyni için 5 hafta sürdü gelmesi. Değişim tamamlandıktan sonra da sorun ortadan kalktı.

Geri