Merhabalar Arkadaşlar Bu Siteye Özellikle Üye Oldum Sebebi Benimde Başımdan Geçti Form Sitelerinde Çok Aradım Ama Cevap Bulamadım 4 Kez Farklı Olmak Üzere Yetkili Servis Ve İki Kez Opel Özel Servis, Son Olarak Tekrar Yetkili Servis Vites Topuzu Ve Körük Komple Değişecek Dediler 1850 TL.
Dedim Çok, Gittim 475 TL.'ye Bir Yerden Sıfır Kullanılmamış Buldum, Taktırdım Ama Yine Olmadı Maalesef Servisin ve İşten Anlayanların Tek Dedikleri Vitesin Altında Vites Kutusu Var Orada Siwich Var, O Tetik Vermiyor Kutu Değişmesi Lazım, Ama Değildi İçimden Bir Ses Kilit Arızalı Diyordu, Direksiyon Kilit Kontak Gövdesi Komple Geçiyor Sanırım, İki Kezde Oto Kilitçilere Gittim Sonuç Derseniz Sıfır.
Kendi Yöntemlerimle Arızayı Tespit Etmeye Başladım Aracı Top Ediyorum Anahtar Çıkmıyor Arabayı Bırakamıyorum İnemiyorum Çok Sinir Bozucu, Çok Yöntem Denedim Vites Topuzuna Hızlıca Vurma, Tekrar Çalıştırıp Boşa Alıp Hızlı Ve Sert Bir Şekilde Vitesi P Konumuna Alma, Araç Stop Ettikten Sonra Direksiyonu Yavaş Yavaş Sağa Sola Çevirme, Zamanda da Kapatıyordum Genelde Bırakıyordu, Bazende Bırakmıyordu, Yani Oda İşe Yaramadı.
Sonra Diğer Yöntem Devreye Girdi Kontağın Altına Anahtarın Takılı Olduğu Yere Yumruğumla Biraz Sert Biraz da Yumuşak Şekilde Bir Kaç Kez Tıkladığımda Anahtarı Bırakıyordu.
Dedim Tamam Kilit Arızalı Yetkili Servis 2000 TL Ye Yakın Fiyat Söyledi Ve Yurt Dışından Almanya'dan Gelecekmiş Baktım, Çok Para Özel Servise Gittim Anlattım Durumu, Sanayiye Gitti Abi Sağ olsun, Gerekirse Kilit’i Komple Değiştireceğiz.
Kontağın Kilit’inin Üzerindeki Vites Topuzunun Mandalından Tetik Alan, Bir Bobinli Parça Var Onu Değiştirmişler Tek Satmıyorlar Fakat Sağ olsun Tamirci Rica Etmiş Sadece Tetiği Almış 150 TL İşçilikle Beraber 250 TL Çok Şükür Sonuç Mu? Şimdilik 3 Gündür Sorun Yapmıyor Çok Şükür Umarım Erken Konuşmuyorum'dur Ama Dayanamadım Aynı Sorunu Yaşayan Varsa En Azından Oda Çözüme Ulaştırsın Diye Yazdım A.E.O.