rodaj süresi sıfır motorların alışma devresidir yani motor silindirler blok vs. alışana kadar geçen süre gerçi son üretim araçlarda rodaj süresi çok kısa ilk yağ değişiminde rodaj tamam deniyor genelde ama arabadan arabaya yani markadan markaya değişkenlik gösterebilir. Biz corsayı 2004de sıfır km aldık o günden beri düzenli bakımlarını yaptık. Ama motorsilk koyduğumuzdan beri gerçekten çok değişiklikler var bugün farkettiğim bi durumu aktarayım yol durumu ne olursa olsun 1500 2000 devir arası mükemmel çekiyor sanırsınız (önceki durumuna göre) max tork devri 2000 bu sayede 2000i geçmeden vites attırıyorum haliyle devir çevirmediğinden ve düşük devirde zorlanmadığından yakıttan inanılmaz tasarruf mümkün ama daha ölçmedim bi daha ki depo fulleyişimde sizlere bildiririm. 4000dd z12xe motorların max torkunu verdiği devirdir 4000dd de koltuğa yaptığı baskı bariz arttı 3000ddden sonra turbo devreye girmiş gibi oluyor (70hp dizel corsa combo kullanıyorum onlara kıyasla o bakımdan böle söylüyorum yalnış anlaşılmasın) tam gaz verdiğimde 3000dde ön aksa inanılmaz yük biniyor çekiş çok harika denemeyenler mutlaka denesin ayrıca motorsilk yeni bir ürün değil yıllardır piyasada motordaki o film tabakası yağ değişimlerinden etkilenmez çıkarılmak istense çıkarılamaz zaten zamanla 150000kmsonra yok oluyor etkisini kaybediyor. Motorsilk ile borpower arasında bi fark yok gibi sadece borpower 40bin km , motorsilk 150000km gidiyor. (yazmayı unutmuşum motorsilkveya borpower hiç farketmez eklendiği yağın ömrünü 2 katına çıkarıyor böylece yağdan da tasarruf söz konusu ben motorsilk i150bin dayandığı için tercih ettim aracımda lpg yok taktırmayıda düşünmüyorum çünkü yakıtı iyi motorsilkten sonra yakıtta düşme bekliyorum.)çok ilginç bilgiler aktarıyorsunuz.rodaj derken neyi kast ettiğinizi anlamadım ancak benim aracım 140 bin km de.maşallah hiçbir sorunu yok.motor sesi herzamanki gibi klasik ecotec tok motor sesi.elbette lpg olması nedeniyle ateşlemeli veya işte flaplardan falan sorunlar yaşanabiliyor.ama bunlar baş ağrıtmıyor.öncelikle yakıtta nekadar ekonomi yaptığını merak ettim.s,z,n aracınızda lpg li ise lütfen parsal değilde km/lt değerler verirseniz öncesi ve sonrası için sevinirim.bu ekonomiyi sağlaması için illaki hem motora hemde şanzumanada katmakmı gerekli?rektifiye ihtiyaç duymadan 350 bin km gitmek çok iddalı bir rakam bence ama imkansız değil bakımlı araçlarda.motorsilk ile borpower arasındaki farkı anlatırsan bence önemli bir detay.aynı özellikler bor dada var sanırım.eğer aklıma yatarsa bende koydurayım.sordum iyi diyende var hiç bilmeyende kötüleyende var.bilmeden konuşanlar yerie kullananların fikri ışık tutabilir herkese.saygılar.
Son düzenleme: