Aracına bor power uygulayanlar

ya 30km yok yada 15dk rolanti arkasında yazıyordu kutusunun aracın yağını babam değiştirir motorsilki o eklemiş ben o an yanında değildim ben geldiğimde araç çalışıyordu 15 dk çalıştırmış arkasında detaylı belirtilmişti hepsi o 15 dk çalıştırmada max devir yapmasanızda olur motorsilk işini motor çalışırken görüyor max devir şart değil dediğim gibi ya 30km yol yapın yada 15dk çalıştırın ikisinden biri objektif olarak motorsilk çünkü daha ekonomik km bakımından
verdiğin bilgiler ve alakan için teşekkür ederim.en kısa sürede yakma değerlerinide yazarsan tam olacak.yağ değişimi gelince sanırım bende ekleteceğim.saygılar.

şimdi o bilye olayı mecazi anlamda kullanılmış bir bakıma arasında bilye varmış gibi yani sürtünmesiz demek istiyor şöyle de diyebiliriz rulmanları bilirmisiniz bilmem biliyorsanız bilyesiz rulmanmı gerçi bilyesiz rulmanda yok ama biz hayal edelim bilgesiz rulmanmı daha kolay döner bilyelimi aynen bunun gibi bir olay mevcut yani arasındaki katman okadar kayganki sürtünme %0.01 gibi yok diyebiliriz bile çizik falan olması imkansız arasında bilye oluşmuyor sadece mecazi anlamda kullanılmış ayrıca herhangi bir sebeple çizik imkansız çünkü arasında boroksit yani birtür dayanıklı elmas katman oluşuyor bu nedemek biliyormusunuz motorsilki 150000debir yenilerseniz motorunuzda rodajı görmek için ömrünüz yetmez demek bence motorsilk daha ekonomik ve dayanıklı çünkü hemen hemen aynı fiyata 150000 dayanıyor. Bg artışı için 5 6bin km geçmek gerekli bir yerde öyle okumuştum haklılarda çünkü max devirde eskisinden farkı yok şuan ama torktaki artış ciddi şekilde hissediliyor düşük devirde araç inanılmaz kalkışta bile atılmak için can atıyor araç , yakıt konusunda da ortalama bir hesapla ben şehirdışı 90km sabit hızla 4.9 civarı yakıyorum demekki 1 lt civarında bir düşüş mümkün ama teoride gerçekte deneyip göreceğiz

benim araçta uzun yolda 90-100 km sabit hızda LPG ile yol bilgisayarı ölçümü ortalama yakıt tüketimi 8,4'ten 7,2'ye düşmüştü yani %14-15 tasarruf hesap edersek seninkinde 1 lt. olmasa da 4,9'dan 4,1-4,2'ye düşmesini bekleyebiliriz :rolleyes: tabi bu ölçümü mümkün olduğunca aynı yolda aynı yönde aynı trafik ve yük koşullarında yapmak gerek. ayrıca yakıt düşmese de sırf performans ve keyif için yine katardım motorsilk o ayrı mesele :)

bende öle alper abi yakıt için değil dediğin gibi performans vee motorun ömrüne ömür kattığı için

ortalaması düştü bariz şekilde ortada , şehiriçi klimalı ortalama 6.5 civarı yakıyor şuan normalde 7.5 klima yüzünden devirli kullanım sonucu 8 e bile çıktığı oluyordu şimdilik baya iyi

Bende 37500 bakımı gldi alacaktım ama zam mı geldi fiyatları artmış gibi.
Temin edebileceğimiz uygun bi yer varmı.
Forum sponsorları bi ara 45-YTL ye forum üyelerine sunuyordu.

ankarada 45 ytl hala.yakıt konusu netleşmiş 100km/l hesabında 1 lt daha az yakıyo demekki enaz.gayet güzel bence.ben 8.4 yakıyorum klimasız 7.5 e düşse yeterli zaten.saygılar.

ankarada 45 ytl hala.yakıt konusu netleşmiş 100km/l hesabında 1 lt daha az yakıyo demekki enaz.gayet güzel bence.ben 8.4 yakıyorum klimasız 7.5 e düşse yeterli zaten.saygılar.

fiyatlar illere göre değişmiyor arkadaşlar;
45 YTL civarında olan Bor Power.
85 YTL civarında olan Motorsilk...

motorsilk yağ değişimlerinden etkilenmiyor daha uzun ömürlü o yüzden biraz daha pahalı diyebiliriz.

Geri