Aracına bor power uygulayanlar

arkadaşlar bu bor torna tezgahlarında kolay çalışabilmek için kullanılıyor orda bile çok rahat yararı anlaşılabilir delme işlemi yaparken tartartar bağıran matkap ucuna sulandırılmış boryağını ekliyorsunuz bi anda ne ses kalıyor nede ısınıyor bor u bizde koyduk daha en fazla 1000km olmuştur ama motor sesi ciddi anlamda azaldı. ;)
:D:D tornadaki boryağla motor yağını karıştırma alican :D
orda kesme yapıyosun ;)

Arkadaşlar motor sağlığınız için bu ürünleri kullanmamanızı tavsiye ederim. Detaylı açıklamalar benzer konularda fazlasıyla yapıldı zaten...
katılıyorum,
yazılanları vs. ben de epeyce okuduktan sonra vaz geçtim,
uzun vadede kullanım sonucu, bu çalışan yüzeylere yapıştığı söylenen yağlayıcılar da bozulmaya başlayacak ve katkının yapışma özelliğinden o bozulan yağlar o yüzeylerde birikmeye başlayacak konusunda yine bunları araştıran başka bir mühendis arkadaşla bu konuda hemfikir olduk.
kullanan ve memnun olan arkadaşlar yanlışlar demiyorum tabi ama uzun vadede bu şekil zararlar olma olasılığı yüksek,
zaten sitelerinde vs. bakarsanız ömür testleri vs. gibi bilimsel analizler yok.

Arkadaşım taktırın şu BorHidrolür sistemini hem ekonomi hem sessizlik hepsini bir arada yaşayın. Motor yağı katkısı falan çok dıydısının dıydısı işler. Borhidrolür sistemini eski aracım 1.8 Zafira da kullandım 1 yıldan fazla, şu anda aracı sattığım öz amcam da kullanmaya devam ediyor. Bilgi isteyen forumlarda Borhidrolür diye aratsın, uzun uzun açıkladık zamanında bu konuyu.

eskikasa
katılıyorum,
yazılanları vs. ben de epeyce okuduktan sonra vaz geçtim,
uzun vadede kullanım sonucu, bu çalışan yüzeylere yapıştığı söylenen yağlayıcılar da bozulmaya başlayacak ve katkının yapışma özelliğinden o bozulan yağlar o yüzeylerde birikmeye başlayacak konusunda yine bunları araştıran başka bir mühendis arkadaşla bu konuda hemfikir olduk.
kullanan ve memnun olan arkadaşlar yanlışlar demiyorum tabi ama uzun vadede bu şekil zararlar olma olasılığı yüksek,
zaten sitelerinde vs. bakarsanız ömür testleri vs. gibi bilimsel analizler yok. [/quote]

hem ömür testi gibi bilimsel analizler yok diyosunuz hem de uzun vadede zarar olasılığı yüksek diyosunuz. siz hangi analizle bu sonuca vardınız peki??? yüzeyde birikmeye başlayacak olan şey ne bir de bunu açıklar mısınız lütfen? yüzeyde yağ mı birikecek yoksa katkı maddesi mi? o yüzey zaten çok yüksek sıcaklıklarda sürekli sürtünen bir yüzey niye zararlı bir birikme olsun tam tersine sürtünmeyi aşınmayı azaltıcak o yüzeyde ve motor ömrünü uzatacaktır.

ben aldım motorsilk tatile giderken uyguladım çarşamba günü daha ilk kilometrelerde faydasını gördüm. yakıt tüketimi olarak ölçmedim ama diğer konularda şikayetleri olanlar için tavsiye ederim. bu tip ürünleri yakıt tasarruf ürünü olarak değil araç bakım ürünü olarak görmek lazım. ilk gördüklerim:

1- rolanti düzeldi artık tekleme olmuyor.
2- klima açıkken yüksek viteste debriyaja ve frene basıp hız kestiğimde araç bazen stop ediyordu artık hiç stop etmiyor.
3- motor sesi her devirde bariz bir şekilde azaldı ki buda sürtünme ve aşınmanın azaldığına işaret.
4- yüksek viteste kullansam bile araç teklemiyor gaz yiyor uzun yolculuklar daha keyifli.
5- araç daha rahat hızlanıyor kalkışlarda daha iyi gaz yiyor.
6- hararet 90-95 C'de gezinip duruyordu fan açıyordu sürekli şimdi ise 85-90 C'de. içim rahatladı göstergeye bakmadan gidebiliyorum...

bana bunlar yeter de artar yakıt tasarrufu hesaplayıp kaç km.de parayı amorti ederim diye bakmam.

aracım 206 bin km.de o yüzden motorsilk faydası bariz bir şekilde hissediliyor ama km.si az araçlar için bor power daha çok tavsiye ediliyor. sebep bor power tanecik olarak daha küçük yapıdaymış. bir nevi ince ayar yani. yalnız bor power motor yağı ile dolaşan bir ürün o yüzden yağ değişimlerinden etkileniyor. motorsilk ise sadece metal yüzeylerde reaksiyona girip metal yüzeyde koruma sağlayan bir ürün. buraya dikkat; ürünün birikme yapması imkansız çünkü kendi üstüne yapışmıyor sadece metale yapışıyor. en çok dikkat isteyen konu ise bu ürünün SIFIR ve REKTEFİYELİ motorlarda ilk 8000 km.den önce kullanılmaması. bunun dışında motor yağı ve yağ filtresi ömrü içinde olduğu sürece uygulanabilir. yani illa motor yağı aynı gün değişcek diye bir şart yok atıyorum yağı birkaç hafta önce de değiştirmiş olabilirsiniz uygulamadan önce tekrar yağ değiştirmeye gerek yok.

Son düzenleme:
Arkadaşım taktırın şu BorHidrolür sistemini hem ekonomi hem sessizlik hepsini bir arada yaşayın. Motor yağı katkısı falan çok dıydısının dıydısı işler. Borhidrolür sistemini eski aracım 1.8 Zafira da kullandım 1 yıldan fazla, şu anda aracı sattığım öz amcam da kullanmaya devam ediyor. Bilgi isteyen forumlarda Borhidrolür diye aratsın, uzun uzun açıkladık zamanında bu konuyu.
Ben bunu yeni duydum bu nedirki?anlaşılan takılan bişey bu biraz anlat istersen sende bilgilenelim.Ben ençok bu borpowerla motorsilkin arasındaki farkı anlamaya çalışıyorum.tortu bırakması olayı kulağa hoş gelmiyor.

yağ katkısı denince motor sılc den ötesini tanımam , bor ise orgınal yan san değil ise hararet ve çalışma değişiyor süper oluyor yağ yakan araçlara ise kesinlikle restore öneriyorum bunlar bnm defalarca edindiğim tecrübelerime dayanarak yazdıklarım ok

Ben bunu yeni duydum bu nedirki?anlaşılan takılan bişey bu biraz anlat istersen sende bilgilenelim.Ben ençok bu borpowerla motorsilkin arasındaki farkı anlamaya çalışıyorum.tortu bırakması olayı kulağa hoş gelmiyor.
ewet sana katılmamak ne mümkün borhidrolür sistem ile bende çok duydum ekonomi performance ve uzun ömür yapıldığını ok

yağ katkısı denince motor sılc den ötesini tanımam , bor ise orgınal yan san değil ise hararet ve çalışma değişiyor süper oluyor yağ yakan araçlara ise kesinlikle restore öneriyorum bunlar bnm defalarca edindiğim tecrübelerime dayanarak yazdıklarım ok
borpower zaten yerli malı neden yansanayi olsunki?yağ yakan araçları restore edermi dediniz yoksa rektefeye ettirinizmi demek istediniz?

ben yazmıştım bor power'la motorsilk arasındaki temel farkları kendimden alıntı yapıyorum:

"aracım 206 bin km.de o yüzden motorsilk faydası bariz bir şekilde hissediliyor ama km.si az araçlar için bor power daha çok tavsiye ediliyor. sebep bor power tanecik olarak daha küçük yapıdaymış. bir nevi ince ayar yani. yalnız bor power motor yağı ile dolaşan bir ürün o yüzden yağ değişimlerinden etkileniyor. motorsilk ise sadece metal yüzeylerde reaksiyona girip metal yüzeyde koruma sağlayan bir ürün. buraya dikkat; ürünün birikme yapması imkansız çünkü kendi üstüne yapışmıyor sadece metale yapışıyor. en çok dikkat isteyen konu ise bu ürünün SIFIR ve REKTEFİYELİ motorlarda ilk 8000 km.den önce kullanılmaması. bunun dışında motor yağı ve yağ filtresi ömrü içinde olduğu sürece uygulanabilir. yani illa motor yağı aynı gün değişcek diye bir şart yok atıyorum yağı birkaç hafta önce de değiştirmiş olabilirsiniz uygulamadan önce tekrar yağ değiştirmeye gerek yok."

alper selam, sizin kullanıp fayda görmenize bir lafım yok dediğim gibi bi teori bu. illaki faydası vardır yoktur demiyorum ama ürünü satanların elinde saha testleri,ömür testleri yok, uzun vadede de bahsettiğim sorunların oluşma ihtimali var, oluşmama ihtimali de vardır tabiki adı üstünde ihtimal, bu sebepten ben uygun görmedim, koymadım aracıma
benim arabam da 157000 de motor 7000 de.
düşündüm araştırdım uygun bulmadım almadım

Geri